• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jemná polévka z brambor a rajčat
Napište svůj komentář k receptu

Jemná polévka z brambor a rajčat

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jemná polévka z brambor a rajčat
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 600
      g brambory
    • 400
      g nakládaná loupaná rajčata loupana
    • 2
      ks šalotka
    • 2
      dl šlehačka
    • 700
      ml zeleninový vývar
    • panenský olivový olej
    • tymián
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Šalotku nakrájíme na kolečka a osmahneme na oleji. Přidáme oloupané a na kostky nakrajené brambory, promícháme. Rajčata rozmačkáme vidličkou a přidáme k bramborám, přilijeme horký vývar a vaříme zhruba 30 minut. Poté vše rozmixujeme, přilijeme šlehačku (trochu ji ohřejeme předem), osolíme dle chuti a necháme vařit dalších 10-15 minut. Mezitím vezmeme plátky chleba (1 plátek na osobu) a rozdrobíme je. Do pánvičky dáme olej a drobky osmažíme. Polévku dáme do talířů, posypeme špetkou tymiánu, přidáme smažené chlebové drobky a podáváme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Polévka z pečených rajčat se sýrovým toustem

Polévka z pečených rajčat se sýrovým…

Polévka z pečených rajčat

Polévka z pečených rajčat

Polévka z paprik a rajčat

Polévka z paprik a rajčat

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivanka | 23. 10. 2016 21:10

    Fakt moc dobráá <3

  • Aleš Rudolf Litera | 1. 6. 2016 10:50

    Můj manžel si velice pochutnal, momentálně je to jeho nejoblíbenější jídlo. :-* Rád mu kouřím :-[

  • iva kratka | 15. 11. 2012 13:19

    dobra polevka, misto salotky pouzivam cibuli

  • pippiva
    pippiva | 30. 5. 2012 19:13

    Slehacka se ohriva proto, abychom predesli jejimu pripadnemu srazeni (pokud je studena z lednice) po pridani do horke polevky. Jsem rada, ze chutnalo. :-)

  • Monika | 29. 5. 2012 20:03

    Výborná nakyslá polévka.Tu šlehačku jsem vůbec předem neohřívala.U receptu ale po otevření meníčka nevidím fotografii a u jiných receptů ano.

  • Tereza T
    Tereza T | 8. 9. 2011 12:03

    Opraveno, díky.

  • pippiva
    pippiva | 7. 9. 2011 15:23

    Prosim oprirazeni receptu do italske kuchyne, diky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Nakládaná loupaná rajčata Panenský olivový olej Šalotka Šlehačka Sůl Tymián Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Valentýnský dort

Valentýnský dort

Salát z červené řepy s křenem

Salát z červené řepy s křenem

Dršťková polévka grand

Dršťková polévka grand

Těstovinový salát s tuňákem IV.

Těstovinový salát s tuňákem IV.

Dresing hami mňami

Dresing hami mňami

Bábovka ze zbylých bílků

Bábovka ze zbylých bílků

Pikantní kuřecí nudličky

Pikantní kuřecí nudličky

Limoncello

Limoncello

Jednoduché tvarohové šátečky (závin) s marmeládou

Jednoduché tvarohové šátečky (závin)…

Doporučujeme

35 minut
Halušky s brynzou a slaninou

Halušky s brynzou a slaninou

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

39
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
29
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
25
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
17
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
15
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i naslano: 5 receptů, na které je škoda zapomenout
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i…
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
AHA.cz Hrůza na tribuně při bitvě pražských »S«: Babicu zmlátili!

Hrůza na tribuně při bitvě pražských »S«: Babicu zmlátili!

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Věčné dilema: Tělové silonky – na sebe, nebo do koše? Tohle radí stylistka!

Věčné dilema: Tělové silonky – na sebe, nebo do koše? Tohle radí stylistka!

Ženy.cz Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Blesk.cz Matáskovi odhalují své rodinné tajemství: Tři bratři jako přes kopírák!

Matáskovi odhalují své rodinné tajemství: Tři bratři jako přes kopírák!

SportRevue.cz FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Karmický horoskop na říjen: Býci se musí soustředit na své vztahy, Panny se odevzdají svým touhám

Karmický horoskop na říjen: Býci se musí soustředit na své vztahy, Panny se odevzdají svým touhám

Další doporučené recepty:

Jemná máslová pomazánka ze sardinek s bylinkami
Jemná máslová pomazánka ze sardinek s…
Jemná perníková buchta
Jemná perníková buchta
Jemná polévka s uzeným masem, zeleninou a rýží
Jemná polévka s uzeným masem, zeleninou…
Jemná pórková pomazánka
Jemná pórková pomazánka
Jemná rybí polévka
Jemná rybí polévka
Jemná rybí polévka
Jemná rybí polévka
  • Recepty.cz
  • Jemná polévka z brambor a rajčat
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact