V 0,5 litru teplého mléka rozpustíme 10 polévkových lžic rostlinného tuku nebo oleje. Po schladnutí rozmícháme v mléce vajíčka, přidáme mouku, moučku, vanilkový cukr a prášek do perníku. Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech s vysokým okrajem a pomalu pečeme.
Vznikající,děkuji za recept.Nebyla suchá,ale krásně vláčná...vřele doporučuju...
misa
|29. 4. 2012 21:52
Opravdu tam mam nasypat 500 g mouky?ME to přijde nějak moc,není to překlep? :-[
zdenča
|29. 1. 2012 17:26
já dám máslo z mrazáku:P jdu na to
rasta pasta
|30. 1. 2011 11:52
doporuceni pro hulice perník chutná výborně když dáte místo normálního mlíka takový to zelenější je to fakt super když mlíka navaříte moc a nevíte co snim páč se rychle kazí tak ho dáte do tohodle a vydrží vámi tejden..
Eva Szkanderova
|15. 4. 2006 21:53
Prosim vas, muze mi nekdo poradit, tento pernik chutna podobne, jako ten co lze zakoupit od Dr. Etkera, hotovou smes co se tam pridaji jen vejce a olej? dekuji evca
Zuzana Bugárová
|26. 3. 2006 19:02
Robim takyto pernik, len s malou obmenou davam tam i miesny riedky dzem, 3 PL, škoricu, a je super, na vrch mozeme posypat rozdrvenymi orechmi, ale nemusime, i tak je vyborny
Jana Povolná
|14. 3. 2006 17:50
já jsem pekla v horkovzdušné na 160°stupňů cca 35-40min
petra Velká
|14. 3. 2006 14:41
Na kolik stupňů se má perník péci prosím??....a na jak dlouho....
Jana Povolná
|9. 2. 2006 09:36
Dělám taktéž,ale část mléka nahrazuji rumem a přidávám lžíci tekutého medu a rozinky a pokud mám,tak i nasekané vlašské ořechy.Povrch jsem potřela malinovou marmeládou a čokoládovou polevou a posypala kokosem.Zrovna včera jsem jí pekla,tak pošlu foto :-)jo a hodnotím za 1 ;-)