• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Jemná perníková buchta
Napište svůj komentář k receptu

Jemná perníková buchta

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 38
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jemná perníková buchta
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      l mléko
    • 10
      lžíce rostlinný tuk nebo olej
    • 2
      ks vejce
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 200
      g moučkový cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      balíček prášek do perníku

Postup přípravy receptu

1
V 0,5 litru teplého mléka rozpustíme 10 polévkových lžic rostlinného tuku nebo oleje. Po schladnutí rozmícháme v mléce vajíčka, přidáme mouku, moučku, vanilkový cukr a prášek do perníku. Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech s vysokým okrajem a pomalu pečeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Perníková buchta s jablky

Perníková buchta s jablky

Perníková buchta s vločkovosušenkovým posypem

Perníková buchta s vločkovosušenkovým…

Bábovka "perníková"

Bábovka "perníková"

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • JIRINA | 5. 3. 2015 18:11

    nemam prasek do perniku, muzu dat prasek dopeciva misto neho a asi i skorici do testa ze? poradi nekdo

  • Radek | 12. 2. 2014 12:24

    Na 500g mouky se musí dát DVA prášky do perníku.! Jinak to "nevzejde" a je z toho hužva. Nebo musíte použít klasický kvásek z droždí. :-\

  • Nelka | 29. 1. 2014 12:19

    :-[ holky mě asi taky nenakyne a to asi proto protože tam není prášek do pečiva =( ale už ho mám též v troubě...

  • Eliška | 2. 11. 2013 15:07

    Zhnědne po prášku do perníky, ale né tolik jak by měla O:-)

  • Eliška | 2. 11. 2013 15:07

    Buchta byla výborná, akorát se tam musí dát ještě navíc trochu kakaa ;) :-))

  • Mihaela | 9. 10. 2013 13:48

    Mně taky nenakynul :-\

  • Terka1112 | 2. 7. 2013 12:03

    Proč mi nenakynul? :-S

  • w | 2. 7. 2013 11:59

    kakao tam patří :'(

  • Zdéňa | 26. 4. 2013 12:53

    I když sem muž tak vařím skvěle :-)) ;-)

  • Mončis
    Mončis | 20. 4. 2013 09:24

    Je moc dobrý, dala jsem heru, pocákala polevou, posypala kokosem a bez kakaa jsem se obešla bez problému :-) :-)

  • Barbora | 26. 10. 2012 10:30

    Není tam napsané kakao takže ta buchta nezhnědne... :-(

  • Tenistka | 4. 9. 2012 20:31

    Vznikající,děkuji za recept.Nebyla suchá,ale krásně vláčná...vřele doporučuju...

  • misa | 29. 4. 2012 21:52

    Opravdu tam mam nasypat 500 g mouky?ME to přijde nějak moc,není to překlep? :-[

  • zdenča | 29. 1. 2012 17:26

    já dám máslo z mrazáku:P jdu na to

  • rasta pasta | 30. 1. 2011 11:52

    doporuceni pro hulice perník chutná výborně když dáte místo normálního mlíka takový to zelenější je to fakt super když mlíka navaříte moc a nevíte co snim páč se rychle kazí tak ho dáte do tohodle a vydrží vámi tejden..

  • Eva Szkanderova | 15. 4. 2006 21:53

    Prosim vas, muze mi nekdo poradit, tento pernik chutna podobne, jako ten co lze zakoupit od Dr. Etkera, hotovou smes co se tam pridaji jen vejce a olej? dekuji evca

  • Zuzana Bugárová | 26. 3. 2006 19:02

    Robim takyto pernik, len s malou obmenou davam tam i miesny riedky dzem, 3 PL, škoricu, a je super, na vrch mozeme posypat rozdrvenymi orechmi, ale nemusime, i tak je vyborny

  • Jana Povolná | 14. 3. 2006 17:50

    já jsem pekla v horkovzdušné na 160°stupňů cca 35-40min

  • petra Velká | 14. 3. 2006 14:41

    Na kolik stupňů se má perník péci prosím??....a na jak dlouho....

  • Jana Povolná | 9. 2. 2006 09:36

    Dělám taktéž,ale část mléka nahrazuji rumem a přidávám lžíci tekutého medu a rozinky a pokud mám,tak i nasekané vlašské ořechy.Povrch jsem potřela malinovou marmeládou a čokoládovou polevou a posypala kokosem.Zrovna včera jsem jí pekla,tak pošlu foto :-)jo a hodnotím za 1 ;-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Perník
Moučníky Buchty Pečení Velikonoce Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do perníku Rostlinný tuk Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pštrosí vejce II.

Pštrosí vejce II.

Silná česneková pomazánka na jednohubky

Silná česneková pomazánka na…

Zapečené brambory se žampiony

Zapečené brambory se žampiony

Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

Francouzská gratinovaná cibulačka

Francouzská gratinovaná cibulačka

Čína s kuřecím

Čína s kuřecím

Jogurtový koláč (řez) s pudinkem

Jogurtový koláč (řez) s pudinkem

Polévka s uzenými žebry a kroupami

Polévka s uzenými žebry a kroupami

Kuře na bramborách z remosky

Kuře na bramborách z remosky

Doporučujeme

35 minut
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem

Restované žampiony s bramborami a…

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

87
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
78
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
71
Havajské kuře huli huli
Havajské kuře huli huli
34
Plněné kynuté knedlíky vepřovými výpečky
Plněné kynuté knedlíky…
34
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5 večeří, které stihnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5…
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody, proč si ji právě teď vychutnat, plus sladké recepty
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody,…
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na pomazánku či ředkvičky s vajíčkem
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na…
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte kouzlo nedokonalosti
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte…
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
AHA.cz Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Sestra Krainové v dovolenkovém ráji: Po bodnutí komára skončila ve špitálu!

Sestra Krainové v dovolenkovém ráji: Po bodnutí komára skončila ve špitálu!

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy 7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

Další doporučené recepty:

Jemná kuřecí polévka
Jemná kuřecí polévka
Jemná máslová pomazánka s nivou
Jemná máslová pomazánka s nivou
Jemná máslová pomazánka ze sardinek s bylinkami
Jemná máslová pomazánka ze sardinek s…
Jemná polévka s uzeným masem, zeleninou a rýží
Jemná polévka s uzeným masem, zeleninou…
Jemná polévka z brambor a rajčat
Jemná polévka z brambor a rajčat
Jemná pórková pomazánka
Jemná pórková pomazánka
  • Recepty.cz
  • Jemná perníková buchta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact