• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jemná perníková buchta
Napište svůj komentář k receptu

Jemná perníková buchta

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 38
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jemná perníková buchta
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      l mléko
    • 10
      lžíce rostlinný tuk nebo olej
    • 2
      ks vejce
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 200
      g moučkový cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      balíček prášek do perníku

Postup přípravy receptu

1
V 0,5 litru teplého mléka rozpustíme 10 polévkových lžic rostlinného tuku nebo oleje. Po schladnutí rozmícháme v mléce vajíčka, přidáme mouku, moučku, vanilkový cukr a prášek do perníku. Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech s vysokým okrajem a pomalu pečeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Perníková buchta s jablky

Perníková buchta s jablky

Perníková buchta s vločkovosušenkovým posypem

Perníková buchta s vločkovosušenkovým…

Bábovka "perníková"

Bábovka "perníková"

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • JIRINA | 5. 3. 2015 18:11

    nemam prasek do perniku, muzu dat prasek dopeciva misto neho a asi i skorici do testa ze? poradi nekdo

  • Radek | 12. 2. 2014 12:24

    Na 500g mouky se musí dát DVA prášky do perníku.! Jinak to "nevzejde" a je z toho hužva. Nebo musíte použít klasický kvásek z droždí. :-\

  • Nelka | 29. 1. 2014 12:19

    :-[ holky mě asi taky nenakyne a to asi proto protože tam není prášek do pečiva =( ale už ho mám též v troubě...

  • Eliška | 2. 11. 2013 15:07

    Zhnědne po prášku do perníky, ale né tolik jak by měla O:-)

  • Eliška | 2. 11. 2013 15:07

    Buchta byla výborná, akorát se tam musí dát ještě navíc trochu kakaa ;) :-))

  • Mihaela | 9. 10. 2013 13:48

    Mně taky nenakynul :-\

  • Terka1112 | 2. 7. 2013 12:03

    Proč mi nenakynul? :-S

  • w | 2. 7. 2013 11:59

    kakao tam patří :'(

  • Zdéňa | 26. 4. 2013 12:53

    I když sem muž tak vařím skvěle :-)) ;-)

  • Mončis
    Mončis | 20. 4. 2013 09:24

    Je moc dobrý, dala jsem heru, pocákala polevou, posypala kokosem a bez kakaa jsem se obešla bez problému :-) :-)

  • Barbora | 26. 10. 2012 10:30

    Není tam napsané kakao takže ta buchta nezhnědne... :-(

  • Tenistka | 4. 9. 2012 20:31

    Vznikající,děkuji za recept.Nebyla suchá,ale krásně vláčná...vřele doporučuju...

  • misa | 29. 4. 2012 21:52

    Opravdu tam mam nasypat 500 g mouky?ME to přijde nějak moc,není to překlep? :-[

  • zdenča | 29. 1. 2012 17:26

    já dám máslo z mrazáku:P jdu na to

  • rasta pasta | 30. 1. 2011 11:52

    doporuceni pro hulice perník chutná výborně když dáte místo normálního mlíka takový to zelenější je to fakt super když mlíka navaříte moc a nevíte co snim páč se rychle kazí tak ho dáte do tohodle a vydrží vámi tejden..

  • Eva Szkanderova | 15. 4. 2006 21:53

    Prosim vas, muze mi nekdo poradit, tento pernik chutna podobne, jako ten co lze zakoupit od Dr. Etkera, hotovou smes co se tam pridaji jen vejce a olej? dekuji evca

  • Zuzana Bugárová | 26. 3. 2006 19:02

    Robim takyto pernik, len s malou obmenou davam tam i miesny riedky dzem, 3 PL, škoricu, a je super, na vrch mozeme posypat rozdrvenymi orechmi, ale nemusime, i tak je vyborny

  • Jana Povolná | 14. 3. 2006 17:50

    já jsem pekla v horkovzdušné na 160°stupňů cca 35-40min

  • petra Velká | 14. 3. 2006 14:41

    Na kolik stupňů se má perník péci prosím??....a na jak dlouho....

  • Jana Povolná | 9. 2. 2006 09:36

    Dělám taktéž,ale část mléka nahrazuji rumem a přidávám lžíci tekutého medu a rozinky a pokud mám,tak i nasekané vlašské ořechy.Povrch jsem potřela malinovou marmeládou a čokoládovou polevou a posypala kokosem.Zrovna včera jsem jí pekla,tak pošlu foto :-)jo a hodnotím za 1 ;-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Perník
Moučníky Buchty Pečení Velikonoce Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do perníku Rostlinný tuk Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Lahůdková sekaná

Lahůdková sekaná

Mramorová bábovka ze šlehačky

Mramorová bábovka ze šlehačky

Škvarkové pagáčky

Škvarkové pagáčky

Kremeše s pudinkovým krémem

Kremeše s pudinkovým krémem

Bůčková roláda v alobalu

Bůčková roláda v alobalu

Pastýřský koláč - Páj

Pastýřský koláč - Páj

Cibulovo-česneková polévka

Cibulovo-česneková polévka

Okurkovo-špenátové smoothie

Okurkovo-špenátové smoothie

Těstoviny se špenátem

Těstoviny se špenátem

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

106
Nejlepší vaječný likér
Nejlepší vaječný likér
77
Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce
Bezpřílohové pečené…
68
Výborný dresing
Výborný dresing
45
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
36
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Jemná kuřecí polévka
Jemná kuřecí polévka
Jemná máslová pomazánka s nivou
Jemná máslová pomazánka s nivou
Jemná máslová pomazánka ze sardinek s bylinkami
Jemná máslová pomazánka ze sardinek s…
Jemná polévka s uzeným masem, zeleninou a rýží
Jemná polévka s uzeným masem, zeleninou…
Jemná polévka z brambor a rajčat
Jemná polévka z brambor a rajčat
Jemná pórková pomazánka
Jemná pórková pomazánka
  • Recepty.cz
  • Jemná perníková buchta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact