Na jemno nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme mletou papriku, mouku a za stálého míchání připravíme jíšku. Zalijeme vývarem, ochutíme solí a pepřem a vaříme asi 20 minut. Očištěnou zeleninu nakrájíme na jemné nudličky a vložíme do vařící polévky společně s nočky, které vykrajujeme lžičkou z připraveného těsta a povaříme asi 3 minuty. Nakonec zjemníme polévku smetanou a dochutíme petrželkou.
2
Nočky: krupici povaříme s mlékem na hustou kaši, vmícháme máslo a necháme vychladnout. Osolíme, přidáme vejce, pažitku a umícháme hustší těstíčko.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Anonym
|21. 7. 2007 17:17
15 dkg másla? To je víc než osminka do 1 hrnku polívky? Takové množství másla nevymažu na chleba ani za týden!
Marie Dubcová
|23. 1. 2007 11:21
mám pocit,že na nočky je uvedena špatná gramáž,při dodržování postupu rozhodně nevzniklo těsto navykrajování,ale říká hmota.Do které jsem musela přisypat daleko více krupice.