Není lžíce jako lžíce a tak se množství krupičky může o něco málo lišit (dáváme rovné, nikoliv přeplněné), ale to se dá dost dobře regulovat drobným přidáním krupičky nebo mléka. Pokud máme rádi ochucenou krupicovou kaši, můžeme ochucovat hned při vaření čerstvě nastrouhanou citronovou nebo pomerančovou kůrou, skořicí, vanilkou...
2
Mléko se solí, vanilkovým cukrem a krupičkou smícháme v hrnci, nejlépe s nepřilnavým dnem a necháme alespoň půl hodiny odležet. Pak za stálého míchání od dna přivedeme kaši k varu a vaříme cca 3 minuty. Po odstavení přidáme studené pokrájené máslo, které za stálého míchání necháme v kaši volně rozpustit.
3
Po rozpuštění másla rozdělíme kaši do talířů, nazdobíme dle chuti tím, co máme na kaši nejraději: rozpuštěné máslo, moučkový cukr, med, skořici, ovoce, čokoládu... a podáváme.
lainz: ...děkuji za komentář :) ...dobu přípravy jsem počítal +- bez odležení, pokoušel jsem se již 2x dvakrát recept upravit na dobu přípravy 45 minut, leč marně ...ani nově vložené recepty, zatím ještě neprošli editací :( ...
:) :) :) Recept právě uskutečňuju. Akorát nesedí čas přípravy. Ten počítám od chvíle "Jo, tohle chci udělat a mám na to všechny přísady" do chvíle "Servíruju na stůl". Jestli má krupice s mlékem 30 minut ležet, pak je doba přípravy minimálně 45 minut. :)
Pavlína
|29. 12. 2016 10:53
Cukr jsme si dali nahoru s grankem a pohodička :-P
Pavlína
|29. 12. 2016 10:50
Dneska jsme si s přítelem spravili chuť a po všech těch plných talířích všeho možného ta krupicová kaše vážně hodně bodla :-* :-D
Mára
|17. 12. 2016 21:21
Docela dobrá ale máma dělá lepší. Je docela tuhá a né moc sladká. Na 3 porce (tj. 1l mléka) je jeden vanilkovej cukr málo. Doporučuju dát minimálně jeden a půl. Jinak máslo tam dodalo dobrou vláčnou chuť.
Jody
|18. 11. 2016 15:16
Konecne poradne popsany recept, kde neni jen napsany # nasyp krupicku do mleka a var # je uzasna a s chladnutim se z ni nestava beton, se mi to pravidelne stavalo.
Zuzana Švandová
|17. 7. 2016 19:55
Je výborná a konečně se mi povedla bez cucků :D . Dík za návod jak na to.
Jarkovská
|2. 6. 2016 19:39
Je skvělá a holky jí zbožňují <3 <3
Jitka
|26. 4. 2016 19:23
Byla výborná a dala jsem si jí po několika tech s dětmi dnes k večeři. Nalákal mě ten krásný obrázek vedle receptu.
Je to hnus. Vařil jsem to přesně podle pokynů podle receptu a bylo to hnusný. Chutnal jsem to se svými dětmi a děti se z toho tu noc pozvraceli. RADÍM VÁM TUTO KAŠI NEVAŘTE!!!!!!!!!!
Je to hnus. Vařil jsem to přesně podle pokynů podle receptu a bylo to hnusný. Chutnal jsem to se svými dětmi a děti se z toho tu noc pozvraceli. RADÍM VÁM TUTO KAŠI NEVAŘTE!!!!!!!!!!
Hanka
|28. 1. 2016 10:07
Skvěle napsaný rcp, chválím! Byť by se mohlo zdát vaření krupičkové kaše primitivní, opak je pravdou. Například já jsem dlouho vařila krupičku hned a bez namáčení. Vždycky když na talíři chladla, tuhla a stávala se z ní spíš modelína než kaše. Nejdůležitější je ale asi to, že takhle uvařená krupička není tak těžká do žaludku. Hlavně malým dětem to přijde vhod, bez namočení to nemusí být k duhu.