Hrách si přes noc namočíme. Ráno scedíme a pořádně propláchneme, dáme do hrnce, osolíme a vaříme 1 hodinu. Ochutnáme, zda je hrách měkký, pokud není, vaříme do změknutí a aby se voda vyvařila, ale ne celá, cca půl litru musí zůstat v kastrolu z hrachem.
2
Pokud je hrách měkký, dáme si ho i s kastrolem na prkénko a elektrickým mixérem rozmixujeme. Jakmile máme rozmixováno, přidáme smetanu pro jemnější chuť a zamícháme. Podle hustoty zahustíme rozmíchanou moukou s trochou smetany. Podáváme s chlebem a párkem nebo uzeným masem.
Ahoj děkuji za upozorněni ja to asi tam zapomněla napsat omlouvam se
Lenka
|6. 6. 2012 17:49
Hlavně bych se přimlouvala, aby se do receptu přidalo, že se po zahuštění musí kaše ještě provařit, začátečníci by to nemuseli vědět. Co se hrubek týká, tak tam jsou, ale tady na webu jsou mnohem šílenější výtvory...
Martina
|6. 6. 2012 15:33
přes šílené hrubky ani nevnímám obsah receptu. To jsme dopadli ..........