přidala jsem mletý hřebíček, skořici a citronovou kůru, slunečnicová a lněná semínka a výsledek nemá chybu. Někomu je sice dost sladký, ale já myslím, že druhý den nemá chybu (pokud vydržím) ;-)
Makovec jsem dělala přesně podle receptu, přesto mně vyšel suchý, hrozně drobivý a taky moc sladký. Už ho péci nebudu. Zkusím nějakou variantu s olejem.
výborný, ještě sem nakonec těsto rozdělila napůl, do jedné přidala kakao a do druhé brusinky a upekla v chlebíčkové formě (2) oic chutnalo a na řezu vypadá ůžasně :-) zopakuju!!!
Makovec je vynikající, zařadila jsem ho do repertoáru oblíbených moučníků. Postupně vychytávám vyhovující poměry surovin, přišel mi poměrně drobivý, takže teď dávám víc másla, víc vajec a trochu oleje, část máku nahrazuji ořechy, navrch citronovou polevu a je opravdu nepřekonatelný... :-)
Já tedy na mák vůůůůbec nejsem, ale protože přítel nemůže jíst šišky s mákem každý den, tak jsem zbylý mák použila do téhle buchty a musím říct, že mňamec lívanec. Jen jsem dala máku půlku a půlku vlašských ořechů a l-a-h-ů-d-k-a. Určitě budu opakovat.
Dávám 1*.Dělala jsem z 1/2dávky do dortové formy. Použila hotovou makovou směs od Labety(200g)a dala pouze 70g cukru. Sladký byl akorát.Na rady jsem přidala panáka rumu a citronovou kůru,polila citronovou polevou-mňamka.Mám v oblíbených:-)
Ja ho použil těsto jak ma být a dal na něj čokoladovou polevu a je výborný dávam za 1
Dávám 1*
Zajímavé, ještě včera byl tento recept na prvním místě... zase to nějakému přízemnímu závistivci vadilo?
Zkuste přidat 0,5 dcl rumu a 1/2 kávové lžičky skořice - výborný!
Je vyborny, pekla jsem ho z pulky davky v kulate dortove forme, naplnila kremem z jedne "lehke" philadelphie ( muze byt i pomazankove maslo ) a jednoho tvarohu s cukrem a polite citronovou polevou.Super !!!
Do makovce se mi osvědčilo přidat špetku mleté skořice a lžičku strouhané citrónové kůry. Vyzkoušejte a napište, jak Vám chutnal.
Neměla jsem dost máku, tak jsem doplnila mletými ořechy. Mňam!
Je to velmi dobrý receptík,moc nám chutnal.Vylepšila jsem troškou strouhaných ořechů.Není přeslazený, to nám vyhovuje.Hodnotím 1 a už je v oblíbených:-))
Je opravdu vynikající a OPRAVDU makový než ostatní makovce, co jsem kdy jedla. Vysoký jsem jej neměla, byl tak akorát, na 2 plechy bych určitě nedávala. Jinak pekla jsem na 170st. cca 50 min.
Makovec jsem ještě nikdy nepekla tak bych se chtěla zeptat na kolik stupňů a jak dlouho tento makovec pečete?
Podle tohoto receptu jsem dnes udělala svůj první makovec. Použila jsem daleko méně surovin (peču totiž v remosce a tam se toho moc nevejde) a zbaštil se během odpoledne :). Byl výborný!
Taky moc chválím. Jen peču pro velikého sladkomila a tomu se zdálo, že je koláč málo sladký. I když jsem tam dala cukru stejně jako máku. Citronová poleva ale vše dohnala a dneska peču další. Děkuju za recept.
V Tescu jsem koupila mletý mák ve 200g bal,tak jsem dělala z poloviční dávky ve formě na biskup.chlebíček.Vyběhlo to asi do 5 cm.Vynikající.Dávám 1!
Fajn Mirka, tak som to prehliadla... snáď sa veľa nestalo .
Vždyť ale Laďka píše, že se "dá výborně zmrazit..."
Laďka, keď dáš mletý mak v mikrotenovom sáčku do mrazáku, nezhorkne a vydrží dlho.
Já mám vyzkoušené, že namletý mák smíchaný s práškovým cukrem a uzavřený v nějaké dóze vydrží dlouho a nezhořkne.
Vyzkoušeno a super, výborná kombinace s citronovou polevou, všichni jsme si moc pochutnali, dávám 1..
Já miluji vše makové, přítel vše citronové, makovec byl jasnou volbou a nezklamal! Moc jsme si pochutnali oba. Děkuji a dávám za jedna :)
makovec je velmi rychly na pripravu, vyborne chutna, s citronovou polevou (delala jsem dle zdejsiho receptu z komentaru s maslem) primo k sezrani. Neodolali jsme a pustili jsme se jeste do tepleho moucniku - proste mnamka - budu urcite opakovat, radim do oblibenych a samozrejme davam velikou 1.
Určitě jej vyzkouším,když se o něm píše tolik chvály.
výborný a rychlý makovec,pokud nepočítám mletí maku na naší příšerné mašince..je hezky vysoký a hodně makový,sladký akorát.Na to,jak se u nás buchty s makem moc nemusí,tak tenhle pomale ale pořád mizí,určitě budu opakovat
Tak to je jasny, mak jsem mela ve sklenici jen ve spizi :o(( S makem moc zkusenosti nemam, tak jsem se aspon poucila. Dekuju za odpoved, priste budu chytrejsi.
Petule - namletý mák velice rychle žlukne. Pokud není v lednici,ale v teple,tak je už po týdnu k nepoužití, v lednici - no nevím, i ten měsíc je dost, mletý mák určitě neskladujte - ale dá se výborně zmrazit - po porcích a pak jednoduše tu porci z mrazáku dáte do jídla.Já si myslím,že to bylo tím mákem.
Dnes jsem tento skvely makovec upekla znovu, ale bohuzel jsem musela udelat neco spatne, na pohled a konzistencne se opet povedl, ale je hořký. Zkratka mi zhorknul mak. Nevite nekdo, cim by to mohlo byt? Pouzila jsem mak, ktery jsem mela predem namlety a ulozeny ve sklenici, cca mesic. Ze by to bylo tim?
Skvělý makovec - dělala jsem sice bez polevy, ale příště určitě zkusím i s ní.
Nevím, ale já kupuji mletý mák docela běžně -např. v Albertu nebo Esu, tuším, že ho mají i v Lidlu. Jedná se o směs s určitým procentem cukru, ale poslouží skvěle i na nudle;-)
Jednoduchá citrónová poleva : 20 dkg moučkového cukru, 2 lžíce šťávy z citrónu, nebo může být i citrónka, 2 lžíce horké vody. Vše se smíchá a naleje na jakýkoliv moučník.
Pro Janu Ehnes: Jano, ten hotovy namlety mak prodavaji v Nemecku v Realu, nikde jinde jsem ho nesehnala. Tehdy ho meli i tam vyprodany (svete div se!), tak jsem zakoupila tu napln od Schwartau, jenze jsem neupravila cukr. Podle meho to bylo preslazene a "premakovane", rodina odmitla! Priste to zkusim z toho orig. mleteho maku!
Ja delam citronovou polevu jen z mouckoveho cukru a citronove stavy (kupovane), bohuzel pouze od oka, nasypu do misky cukr, pridavam po lzicich stavu a vymichavam do hladka, potom jen natru na kolac a hotovo - pokud mi neco zbude, dam do lednice a priste zase vymicham. Zbyva ojedinele, tahle poleva se u nas "dojida" polevkovou lzici, jsem rada, ze zachranim mnozstvi, ktere potrebuji na plech.
Zatím nejlepší makovec jaký jsem jedla. Jen nějak nemůžu trefit tu správnou citronovou polevu jako má kupovaný. Nemá někdo nějaký tajný recept, o který by byl ochoten se podělit? :o))
Dnes jsem makovec upekla do práce,je výborný a rychlý.Dala jsem citrónovou polevu z prášku,přístě zkusím s nějakou kyselou marmeládou.
Vyborne, pekla jsem v babovkove forme a je moc dobry. Pro ty, co stejne jako ja nevi, jak na citronovou polevu, nasla jsem ji v receptu Stavnaty citronovy kolac, Poleva: 70 g práškového cukru, šťáva z jednoho citrónu, lžíce másla, vse kratce povarit a je to. Davam za jedna.
Doposud jsem dělala hrníčkový makovec a myslela si, že je ten nejlepší. Podle hodnocení jsem o víkendu upekla tento makovec a musím přiznat, že lepší jsme ještě neměli. Je vynikajicí a dávám 1. Ten hrníčkový už dělat nebudu a v kuchařce ho nahradí Jemelínský.
Vynikající, jednoduchý.:-)
Pre Janu Ehnes a tych co maju problem kupit alebo mliet mak: zijem tiez v zahranici a mak si prinesiem vzdy ked mozem..meliem si ho tu potom na obycajnom elektrickom kavovom mlynceku (pouzivam ho len na mak a na cukor-vytvaram si tak praskovy ktory tu tiez malo dostat). Recept je vyborny,podobny mam od mojej babky. Odporucam!
Prave jsem dopekla, svele. S citronovou polenou to opravdu nema chybu.Protoze mam v Nemecku problem sehnat mlety mak a mlynek nevlastnim, dala jsem misto maku hotovou makovou smes od firmy Schwartau (2 x 250 g) a protoze uz je sama o sobe dost sladka, pouzila jsem asi jen 1/2 hrnku cukru. Rychle hotove, zadna drina s mletim maku, rychle upeceno a asi taky rychle snezeno.
už mám uloženo
Dobrý den, včera odpoledne jsem makovec udělala a když manžel přišel z odpolední, tak snědl čtvrt plechu. Děkuji za recept, makovec je krásně vláčný a ta chuť... Nemám slov :-)
Dělám podobně, u nás je velmi oblíbený. Já do těsta ještě přidávám skořici, ždibec citrónové kůry a určitě trošku rumu. Dávám za 1.
Můžu to dělat s hotovým mákem / kupuji ho v Lidlu/ ? A pak se chci zeptat, není to moc sladké? Nedat raději míń cukru?
Skvělý,jen se mi zdál moc vysoký,příště upeču z tohoto množství 2 plechy.
Dnes jsem dělala a je vynikající :o)).Měla jsem jen 00g máku,tak jsem to dodala pol.moukou a stějně je super!!! Dávám za 1.
Už dávno jsem chtěla napsat - VYNIKAJÍCÍ.
tak už vím, ta naše trouba je nakloněná,takže na jedné straně byl nízký a na druhé vysoký :o)), chuťově výborný !!
tak nevím co se stalo, makovec byl krásně vysoký a když jsem ho nechala vystydnout,tak splaskl a je nízký :o(( A. Babičová
dopiekla som ho asi pred dvoma hodinami a asi pred 5 minutami som umyla prazdny plech. Je to mimoriadne rychly a vynikajuci domaci mucnik. Moja mamicka piekla makovnik ako kysnuty zavin a nerobil nam dobre, mimoriadne nas prekysloval.....toto je nieco uplne ine, je to lahke ako paper, makke a fakt chutove bajecne. Citronova poleva tomu dodala pikantnu bodku. velka vdaka za recept.
Včera jsem potřebovala nějakou rychlovku na dnešní snídani pro ty naše dospělácké děti,měla jsem jen chvilku od návratu z práce a odjezdu na návštěvu,jen jsem ho šoupla do trouby , dopékala ho již dcera.Striktně jsem se držela receptu,protože makovců je mnoho a liší se třeba jen maličkostmi.Jen máku jsem dala 350g-kupuji v Liedlu toto balení,tak jsem to pomlela celé,to jedno deko navíc nemohlo uškodit.Mléko jsem dala vlažné.Po návratu z návštěvy syn spořádal čtvrt plechu.Polevu jsem už nedávala.Skvělý , dávám velkou 1
Pekla jsem v sobotu, výborný, nadýchaný. Dávám za 1.
Včera večer jsem pekla a nevydržela neochutnat :-). Výborný!!! Dnes ho jíme k snídani a každý si mlaská :))Díky!
Makovec je výborný, pekla jsem ho a chutnal celé rodině. Dávám za 1*.
Chtěla bych se zeptat, nepokazí se mi to, když těsto naliju do bábovkové formy?
O víkendu jsem ho vyzkoušela, je opravdu výborný. Chutnal i kolegyním v práci. Díky za skvělý recept!!!
Děkuji za moc dobrý recept,už jsem makovec pekla několikrát a má velký úspěch
Tak jsem uspěla... Makovec je krásně vysoký,vláčný a mooooc dobrý ! Doporučuji opravdu si pochutnáte
Už dlouho jsem plánovala nějaký makovec upéct, ve škole mi vždy moc chutnal. Tenhle mi ten školní vůbec nepřipomněl - byl o moc makovější:-), ale je výborný! S citrónovo-rumovou polevou chutnal celé rodině.
Evčo, díky za pochvalu, další moje recepty (nejen moučníky) si najdeš v rubrice " vyhledávání", pod jménem autora. Nějaké recepty jsem zadala bez udání kontaktu , takže nejsou pod mým jménem - moje chyba. Ze zdejších receptů mohu doporučit "slavnostní buchtu",je vynikající, a taky "koláč báby Havelkové", ten znám léta pod jiným názvem, taky velká mňamka. Je tady toho moc, jen nevím kde vzít čas to všechno vyzkoušet :-)))
Dík za báječný recept. Tak dobrý makovec jsem jedla naposledy ve školce a stále jsem nemohla narazit na žádný,který by mi ho připomínal.Až nyní. Pokud máš ještě nějáké takovéhle ňamkové recepty, tak sem s mimi. Málem bych zapomněla, přidala jsem do těsta trochu citronové kůry.
Určitě brzo zkusím a dám vědět. Teď se chystám na kynuté makové buchty - ty jdou u nás taky na dračku. Já dávám do makové náplně také perníčky, které namočím s kouskem másla do mléka, nechám rozdusit, přidávám mletý mák - postupně, jak jej melu, potom ještě trochu povidlí, marmelády, ořechů a ochutím skořicí a citr. kůrou. Je to moc, moc dobrá náplň, ale každá máme tu svou, že ?!
Jano, myslím, že vám bude chutnat, máku je tam opravdu hodně... jsem taky " maková", ( nedělám nudle s mákem,ale mák s nudlema :-))))
Tak bych ho potřebovala otestovat,. jestli ho můžu předložit rodině. Co je makové, to je u nás uznávané !!