• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jelítková roládka
Napište svůj komentář k receptu

Jelítková roládka

autor: jariss
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 6
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jelítková roládka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks kroupové jelito 1-2 záleží na velikosti
    • 1
      ks bramborové knedlíky v prášku
    • 2
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 2
      lžička majoránka
    • slunečnicový olej
    • pepř mletý
    • sůl
    • alobal
    • 1
      ks potravinářská folie

Postup přípravy receptu

1
Cibuli pokrájíme na drobné kostičky. Polovinu cibule vrhneme do rozpálené pánve s olejem a lehce necháme zpěnit.
2
Následně přidáme vymačkané jelítko a prohřejeme. Ochutíme česnekem, majoránkou, pepřem, solí.
3
Pokud je směs příliš mastná, tak slijeme přes cedník přebývající omastek, na kterém můžeme posléze osmažit dozlatova zbývající cibuli.
4
Bramborové těsto zpracujeme dle návodu. Jen neutvoříme válečky, ale vyválíme plát o síle cca 1 cm.
5
Bramborové těsto potřeme souvislou vrstvou jelítkové směsy a srolujeme do roládky. Můžeme si pomoci utěrkou, nebo potravinářskou fólií.
6
Roládku zabalíme do alobalu, takto připravenou roládku vaříme asi 35 minut v páře.
7
Po uvaření roládku vyjmeme, nakrájíme na pláky, které posypeme opečenou cibulkou.
8
Kdo nedrží dietu, tak může jednotlivá kolečka ještě opéci a teprve zasypat cibulkou.
9
Jako přílohu podáváme špenát, nebo zelí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mikova luxusní bramborová roládka

Mikova luxusní bramborová roládka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • MJG | 9. 1. 2012 11:49

    Tak jsem to letos na silvestra konecne vyzkousela. Testo jsem udelala z varenych brembor, ne z pytliku. Jednu roladu jsem zkusila uvarit ve vode, druhou upekla na plechu,vysledek srovnatelny, proste vynikajici. I ti, co jelita moc nemusi, si pochvalovali. Doporucuji jelita hodne okorenit, nebat se toho, protoze bramborove testo to snese. :-*

  • MIRKA AKRIM | 29. 9. 2010 11:07

    To vypada fakt zajimave, asi to vyzkousim, mam v mrazaku jelita od zabijacky.

  • Petr Stránský | 18. 9. 2009 17:36

    Tak jsem to prubnul - dostal jsem domácí jelita a ty co nikdo nesžr.. jsem použil na tuhle roládu. No to prostě nemá chybu. Teplé i studené, i když na studeno zbylo jen pár kousků. Jen jsem nepoužil bramborové těsto z pytliku, ale klasiku z vařených a syrových brambor, nevařil jsem v alobalu, ale v ubrousku v páře.

  • Mirek Adamec | 17. 2. 2008 13:16

    Vylepšil jsem to - na rozválené br. těsto jsem dal angilkou. Výborné !!!

  • Majka Rončáková | 13. 2. 2008 14:16

    Vypadá to moc dobře, udělám. Zkoušela jsem to i s masem z uzených zeber, když se mi nechtělo dělat knedlíky.

  • fasta | 11. 2. 2008 12:27

    Roláda je vynikající.Byl jsem pochválen.Doporučují při smažení prejtu trochu více jej okořenit. Děkují za vynikající recept.

  • lit1 | 3. 4. 2006 12:21

    Je to výborné. Zkusila jsem to udělat jako běžné plněné br.kmedlíky, náplň byly kroupy ze zabijačky malinko zahuštěné strouhankou /o kroupy doma jinak nikdo moc nestojí-takto se zužitkují/. Nevěřila jsem tomu špenátu, ale musím říct, že to s ním bylo výtečné. Hodnotím za 1

  • Mila | 15. 2. 2006 21:04

    Uz ted se mi sbihaji sliny....

  • Tereza Jarčušková | 14. 2. 2006 07:47

    Ďakujem za výborný, ale hlavne nový recept.

  • Jaroslav Pelcman | 13. 2. 2006 08:57

    Já to tedy nikdy studené nejedl, ale myslím, že by to určitě pozřít šlo.

  • Aneri | 13. 2. 2006 06:24

    Dá se to jíst i studené?

  • Jaroslava Oumarová | 10. 2. 2006 10:42

    Ukládám do oblíbených:-)). Bude to vítaná obměna náplně z pečeného masa.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Vaření Posvícení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Alobal Bramborové knedlíky v prášku Česnek Cibule Kroupové jelito Majoránka Pepř mletý Potravinářská folie Slunečnicový olej Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Medovník V.

Medovník V.

Sýrová pomazánka s nivou

Sýrová pomazánka s nivou

Vynikající zeleninová polévka

Vynikající zeleninová polévka

Linecké banánky

Linecké banánky

Jahodovo-tvarohová roláda

Jahodovo-tvarohová roláda

Tvarohový krém s třešněmi a meruňkami

Tvarohový krém s třešněmi a meruňkami

Jogurtovo-švestkový koláč

Jogurtovo-švestkový koláč

Kuřecí maso s pórkem a žampiony ve smetanové omáčce

Kuřecí maso s pórkem a žampiony ve…

Domácí plněná roláda z mletého masa

Domácí plněná roláda z mletého masa

Doporučujeme

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

36
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
33
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
26
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
26
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
22
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.

Zajímavé články

Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná sladká dobrota, kterou zvládne i naprostý začátečník
Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná…
Hrnkový koláč podle Lucie Borhyové: Ovocné mámení, které si zamilujete na první sousto
Hrnkový koláč podle Lucie Borhyové: Ovocné mámení…
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču si zamilujete!
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču…
Mozzarella a mascarpone: Skvělé italské sýry, které jsou ideální na teplé letní dny
Mozzarella a mascarpone: Skvělé italské sýry,…
Sladké buchty z cukety: Upečte z ní bábovku, perník, brownies nebo muffiny
Sladké buchty z cukety: Upečte z ní bábovku,…
AHA.cz Domlácený Slováček skončil v nemocnici! Mrazivý ortel primáře

Domlácený Slováček skončil v nemocnici! Mrazivý ortel primáře

Mimibazar Itálie: Vysněná dovolená pro každého

Itálie: Vysněná dovolená pro každého

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Když se načančám! Heidi Janků o svém stylu: V Pařížské mě nenajdete!

Když se načančám! Heidi Janků o svém stylu: V Pařížské mě nenajdete!

Ženy.cz Fuckupy z dovolené v Indonésii aneb Jak jsme přežili otravu jídlem i zrušený let

Fuckupy z dovolené v Indonésii aneb Jak jsme přežili otravu jídlem i zrušený let

Blesk.cz Herec Ivan Trojan: Konec kariéry?! Seknul s divadlem

Herec Ivan Trojan: Konec kariéry?! Seknul s divadlem

SportRevue.cz FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy 5 nejstydlivějších znamení zvěrokruhu: Nepatříte mezi ně náhodou i vy?

5 nejstydlivějších znamení zvěrokruhu: Nepatříte mezi ně náhodou i vy?

Další doporučené recepty:

Jelení pečínka s ořechy a salát z quinoy
Jelení pečínka s ořechy a salát z quinoy
Jelení steak se zelím a uzenou křenovou omáčkou
Jelení steak se zelím a uzenou křenovou…
Jelení vývar s knedlíčky
Jelení vývar s knedlíčky
Jelito s octem a cibulí
Jelito s octem a cibulí
Jemná bylinková nádivka s mandlemi
Jemná bylinková nádivka s mandlemi
Jemná cuketová pomazánka s ricottou
Jemná cuketová pomazánka s ricottou
  • Recepty.cz
  • Jelítková roládka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact