• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jelítková roládka
Napište svůj komentář k receptu

Jelítková roládka

autor: jariss
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 6
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jelítková roládka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks kroupové jelito 1-2 záleží na velikosti
    • 1
      ks bramborové knedlíky v prášku
    • 2
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 2
      lžička majoránka
    • slunečnicový olej
    • pepř mletý
    • sůl
    • alobal
    • 1
      ks potravinářská folie

Postup přípravy receptu

1
Cibuli pokrájíme na drobné kostičky. Polovinu cibule vrhneme do rozpálené pánve s olejem a lehce necháme zpěnit.
2
Následně přidáme vymačkané jelítko a prohřejeme. Ochutíme česnekem, majoránkou, pepřem, solí.
3
Pokud je směs příliš mastná, tak slijeme přes cedník přebývající omastek, na kterém můžeme posléze osmažit dozlatova zbývající cibuli.
4
Bramborové těsto zpracujeme dle návodu. Jen neutvoříme válečky, ale vyválíme plát o síle cca 1 cm.
5
Bramborové těsto potřeme souvislou vrstvou jelítkové směsy a srolujeme do roládky. Můžeme si pomoci utěrkou, nebo potravinářskou fólií.
6
Roládku zabalíme do alobalu, takto připravenou roládku vaříme asi 35 minut v páře.
7
Po uvaření roládku vyjmeme, nakrájíme na pláky, které posypeme opečenou cibulkou.
8
Kdo nedrží dietu, tak může jednotlivá kolečka ještě opéci a teprve zasypat cibulkou.
9
Jako přílohu podáváme špenát, nebo zelí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mikova luxusní bramborová roládka

Mikova luxusní bramborová roládka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • MJG | 9. 1. 2012 11:49

    Tak jsem to letos na silvestra konecne vyzkousela. Testo jsem udelala z varenych brembor, ne z pytliku. Jednu roladu jsem zkusila uvarit ve vode, druhou upekla na plechu,vysledek srovnatelny, proste vynikajici. I ti, co jelita moc nemusi, si pochvalovali. Doporucuji jelita hodne okorenit, nebat se toho, protoze bramborove testo to snese. :-*

  • MIRKA AKRIM | 29. 9. 2010 11:07

    To vypada fakt zajimave, asi to vyzkousim, mam v mrazaku jelita od zabijacky.

  • Petr Stránský | 18. 9. 2009 17:36

    Tak jsem to prubnul - dostal jsem domácí jelita a ty co nikdo nesžr.. jsem použil na tuhle roládu. No to prostě nemá chybu. Teplé i studené, i když na studeno zbylo jen pár kousků. Jen jsem nepoužil bramborové těsto z pytliku, ale klasiku z vařených a syrových brambor, nevařil jsem v alobalu, ale v ubrousku v páře.

  • Mirek Adamec | 17. 2. 2008 13:16

    Vylepšil jsem to - na rozválené br. těsto jsem dal angilkou. Výborné !!!

  • Majka Rončáková | 13. 2. 2008 14:16

    Vypadá to moc dobře, udělám. Zkoušela jsem to i s masem z uzených zeber, když se mi nechtělo dělat knedlíky.

  • fasta | 11. 2. 2008 12:27

    Roláda je vynikající.Byl jsem pochválen.Doporučují při smažení prejtu trochu více jej okořenit. Děkují za vynikající recept.

  • lit1 | 3. 4. 2006 12:21

    Je to výborné. Zkusila jsem to udělat jako běžné plněné br.kmedlíky, náplň byly kroupy ze zabijačky malinko zahuštěné strouhankou /o kroupy doma jinak nikdo moc nestojí-takto se zužitkují/. Nevěřila jsem tomu špenátu, ale musím říct, že to s ním bylo výtečné. Hodnotím za 1

  • Mila | 15. 2. 2006 21:04

    Uz ted se mi sbihaji sliny....

  • Tereza Jarčušková | 14. 2. 2006 07:47

    Ďakujem za výborný, ale hlavne nový recept.

  • Jaroslav Pelcman | 13. 2. 2006 08:57

    Já to tedy nikdy studené nejedl, ale myslím, že by to určitě pozřít šlo.

  • Aneri | 13. 2. 2006 06:24

    Dá se to jíst i studené?

  • Jaroslava Oumarová | 10. 2. 2006 10:42

    Ukládám do oblíbených:-)). Bude to vítaná obměna náplně z pečeného masa.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Vaření Posvícení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Alobal Bramborové knedlíky v prášku Česnek Cibule Kroupové jelito Majoránka Pepř mletý Potravinářská folie Slunečnicový olej Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Brokolice s těstovinami a sýrovou omáčkou

Brokolice s těstovinami a sýrovou…

Bramborák z chleba

Bramborák z chleba

Dvojbarevný jablečný koláč

Dvojbarevný jablečný koláč

Plněné cukety s ementálem

Plněné cukety s ementálem

Tradiční sodový chléb - Soda Bread

Tradiční sodový chléb - Soda Bread

Slaný koláč z křehkého těsta (quiche)

Slaný koláč z křehkého těsta (quiche)

Koláč s hruškovým / jablečným rozvarem - kynutý

Koláč s hruškovým / jablečným…

Vegetariánské karbanátky (rýžovo-zeleninové)

Vegetariánské karbanátky (rýžovo…

Pikantní jogurtové filé

Pikantní jogurtové filé

Doporučujeme

40 minut
Cukety plněné mletým masem

Cukety plněné mletým masem

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

60 minut
Rybízový koláč jako od babičky

Rybízový koláč jako od babičky

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

40 minut
Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

46
Dýňová tortila
Dýňová tortila
44
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
38
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
15
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
13
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou

Zajímavé články

Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat, jak je zavařit, usušit i co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat,…
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák Heleny Vondráčkové nebo bábovku Marthy Stewart
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák…
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka: Tvarohové těsto nechává odpočinout a používá meruňky i s peckou
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka:…
Nejlepší nálev na okurky: Čtyři recepty, které musíte zkusit!
Nejlepší nálev na okurky: Čtyři recepty, které…
3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají i těm, kteří zeleninu moc nemusí
3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají…
AHA.cz Znovuzrozená Grace Kellyová? Ne, tohle je vnučka!

Znovuzrozená Grace Kellyová? Ne, tohle je vnučka!

Mimibazar Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Martina Jandová a její omlazující i zeštíhlující fígle: Tyhle módní triky po padesátce fungují!

Martina Jandová a její omlazující i zeštíhlující fígle: Tyhle módní triky po padesátce fungují!

Ženy.cz Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Blesk.cz Bývalá bondgirl Denise Richardsová: Monokly a rozvod!

Bývalá bondgirl Denise Richardsová: Monokly a rozvod!

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Největší exhibicionisté zvěrokruhu: Kdo se neustále předvádí a nemá problém ani s nahotou?

Největší exhibicionisté zvěrokruhu: Kdo se neustále předvádí a nemá problém ani s nahotou?

Další doporučené recepty:

Jelení pečínka s ořechy a salát z quinoy
Jelení pečínka s ořechy a salát z quinoy
Jelení steak se zelím a uzenou křenovou omáčkou
Jelení steak se zelím a uzenou křenovou…
Jelení vývar s knedlíčky
Jelení vývar s knedlíčky
Jelito s octem a cibulí
Jelito s octem a cibulí
Jemná bylinková nádivka s mandlemi
Jemná bylinková nádivka s mandlemi
Jemná cuketová pomazánka s ricottou
Jemná cuketová pomazánka s ricottou
  • Recepty.cz
  • Jelítková roládka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact