• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Jelítková roládka
Napište svůj komentář k receptu

Jelítková roládka

autor: jariss
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 6
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jelítková roládka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks kroupové jelito 1-2 záleží na velikosti
    • 1
      ks bramborové knedlíky v prášku
    • 2
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 2
      lžička majoránka
    • slunečnicový olej
    • pepř mletý
    • sůl
    • alobal
    • 1
      ks potravinářská folie

Postup přípravy receptu

1
Cibuli pokrájíme na drobné kostičky. Polovinu cibule vrhneme do rozpálené pánve s olejem a lehce necháme zpěnit.
2
Následně přidáme vymačkané jelítko a prohřejeme. Ochutíme česnekem, majoránkou, pepřem, solí.
3
Pokud je směs příliš mastná, tak slijeme přes cedník přebývající omastek, na kterém můžeme posléze osmažit dozlatova zbývající cibuli.
4
Bramborové těsto zpracujeme dle návodu. Jen neutvoříme válečky, ale vyválíme plát o síle cca 1 cm.
5
Bramborové těsto potřeme souvislou vrstvou jelítkové směsy a srolujeme do roládky. Můžeme si pomoci utěrkou, nebo potravinářskou fólií.
6
Roládku zabalíme do alobalu, takto připravenou roládku vaříme asi 35 minut v páře.
7
Po uvaření roládku vyjmeme, nakrájíme na pláky, které posypeme opečenou cibulkou.
8
Kdo nedrží dietu, tak může jednotlivá kolečka ještě opéci a teprve zasypat cibulkou.
9
Jako přílohu podáváme špenát, nebo zelí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mikova luxusní bramborová roládka

Mikova luxusní bramborová roládka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • MJG | 9. 1. 2012 11:49

    Tak jsem to letos na silvestra konecne vyzkousela. Testo jsem udelala z varenych brembor, ne z pytliku. Jednu roladu jsem zkusila uvarit ve vode, druhou upekla na plechu,vysledek srovnatelny, proste vynikajici. I ti, co jelita moc nemusi, si pochvalovali. Doporucuji jelita hodne okorenit, nebat se toho, protoze bramborove testo to snese. :-*

  • MIRKA AKRIM | 29. 9. 2010 11:07

    To vypada fakt zajimave, asi to vyzkousim, mam v mrazaku jelita od zabijacky.

  • Petr Stránský | 18. 9. 2009 17:36

    Tak jsem to prubnul - dostal jsem domácí jelita a ty co nikdo nesžr.. jsem použil na tuhle roládu. No to prostě nemá chybu. Teplé i studené, i když na studeno zbylo jen pár kousků. Jen jsem nepoužil bramborové těsto z pytliku, ale klasiku z vařených a syrových brambor, nevařil jsem v alobalu, ale v ubrousku v páře.

  • Mirek Adamec | 17. 2. 2008 13:16

    Vylepšil jsem to - na rozválené br. těsto jsem dal angilkou. Výborné !!!

  • Majka Rončáková | 13. 2. 2008 14:16

    Vypadá to moc dobře, udělám. Zkoušela jsem to i s masem z uzených zeber, když se mi nechtělo dělat knedlíky.

  • fasta | 11. 2. 2008 12:27

    Roláda je vynikající.Byl jsem pochválen.Doporučují při smažení prejtu trochu více jej okořenit. Děkují za vynikající recept.

  • lit1 | 3. 4. 2006 12:21

    Je to výborné. Zkusila jsem to udělat jako běžné plněné br.kmedlíky, náplň byly kroupy ze zabijačky malinko zahuštěné strouhankou /o kroupy doma jinak nikdo moc nestojí-takto se zužitkují/. Nevěřila jsem tomu špenátu, ale musím říct, že to s ním bylo výtečné. Hodnotím za 1

  • Mila | 15. 2. 2006 21:04

    Uz ted se mi sbihaji sliny....

  • Tereza Jarčušková | 14. 2. 2006 07:47

    Ďakujem za výborný, ale hlavne nový recept.

  • Jaroslav Pelcman | 13. 2. 2006 08:57

    Já to tedy nikdy studené nejedl, ale myslím, že by to určitě pozřít šlo.

  • Aneri | 13. 2. 2006 06:24

    Dá se to jíst i studené?

  • Jaroslava Oumarová | 10. 2. 2006 10:42

    Ukládám do oblíbených:-)). Bude to vítaná obměna náplně z pečeného masa.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Vaření Posvícení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Alobal Bramborové knedlíky v prášku Česnek Cibule Kroupové jelito Majoránka Pepř mletý Potravinářská folie Slunečnicový olej Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Langoše

Langoše

Kuřecí čtvrtky po pražsku

Kuřecí čtvrtky po pražsku

Pampeliškový med

Pampeliškový med

Kuřecí salát III.

Kuřecí salát III.

Vynikající kvasnicové knedlíčky do polévky od babičky

Vynikající kvasnicové knedlíčky do…

Guláš z hovězího (vepřového) srdce

Guláš z hovězího (vepřového) srdce

Rýžový nákyp s broskvemi

Rýžový nákyp s broskvemi

Hlíva s květákem na mozeček nebo zapečená

Hlíva s květákem na mozeček nebo…

Játra rychle a chutně

Játra rychle a chutně

Doporučujeme

Zapečená vejce po italsku

Zapečená vejce po italsku

20 minut
Pizza Margherita

Pizza Margherita

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

30 minut
Jihočeská kulajda podle časopisu F.O.O.D.

Jihočeská kulajda podle časopisu F.O…

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

20 minut
Jahodový cheesecake do skleničky

Jahodový cheesecake do skleničky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

40 minut
Sněhová roláda

Sněhová roláda

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

Poslední sledované recepty

185
Vegetariánské karbanátky (rýžovo-zeleninové)
Vegetariánské karbanátky…
167
Černá čočka s mrkví
Černá čočka s mrkví
113
Cizrnové ragú s rýží
Cizrnové ragú s rýží
71
Dýňová tortila
Dýňová tortila
71
Bramborová pomazánka  na chlebíčky
Bramborová pomazánka na…

Zajímavé články

Znáte labneh? Tenhle krémový čerstvý sýr si snadno vyrobíte i doma
Znáte labneh? Tenhle krémový čerstvý sýr si…
Tradiční svatojánské ořechy: Jak je vyrobit a na co jsou dobré?
Tradiční svatojánské ořechy: Jak je vyrobit a na…
Třešňové recepty napříč Evropou: Francouzský clafoutis, italské tiramisu a rakouský závin
Třešňové recepty napříč Evropou: Francouzský…
Upečte si sýr! Je to skvělá chuťovka na párty i rychlá večeře pro celou rodinu
Upečte si sýr! Je to skvělá chuťovka na párty i…
Jídlo a pití do letadla: Co si můžete vzít s sebou na palubu a co je zakázané?
Jídlo a pití do letadla: Co si můžete vzít s…
AHA.cz Bouček dostal nabídku snů: Je to lákavé, přiznává Libor

Bouček dostal nabídku snů: Je to lákavé, přiznává Libor

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Eva Pavlová předvedla stylistický fígl: Nosí ho Bohdalová i Švandová

Eva Pavlová předvedla stylistický fígl: Nosí ho Bohdalová i Švandová

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Scarlett Johanssonová zářila na premiéře Jurského světa: Tohle přece není manžel...

Scarlett Johanssonová zářila na premiéře Jurského světa: Tohle přece není manžel...

SportRevue.cz FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Letní slunovrat se blíží – čarujte a přivolejte lásku i peníze

Letní slunovrat se blíží – čarujte a přivolejte lásku i peníze

Další doporučené recepty:

Jelení pečínka s ořechy a salát z quinoy
Jelení pečínka s ořechy a salát z quinoy
Jelení steak se zelím a uzenou křenovou omáčkou
Jelení steak se zelím a uzenou křenovou…
Jelení vývar s knedlíčky
Jelení vývar s knedlíčky
Jelito s octem a cibulí
Jelito s octem a cibulí
Jemná bylinková nádivka s mandlemi
Jemná bylinková nádivka s mandlemi
Jemná cuketová pomazánka s ricottou
Jemná cuketová pomazánka s ricottou
  • Recepty.cz
  • Jelítková roládka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact