• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Jelítková roládka
Napište svůj komentář k receptu

Jelítková roládka

autor: jariss
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 6
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jelítková roládka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks kroupové jelito 1-2 záleží na velikosti
    • 1
      ks bramborové knedlíky v prášku
    • 2
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 2
      lžička majoránka
    • slunečnicový olej
    • pepř mletý
    • sůl
    • alobal
    • 1
      ks potravinářská folie

Postup přípravy receptu

1
Cibuli pokrájíme na drobné kostičky. Polovinu cibule vrhneme do rozpálené pánve s olejem a lehce necháme zpěnit.
2
Následně přidáme vymačkané jelítko a prohřejeme. Ochutíme česnekem, majoránkou, pepřem, solí.
3
Pokud je směs příliš mastná, tak slijeme přes cedník přebývající omastek, na kterém můžeme posléze osmažit dozlatova zbývající cibuli.
4
Bramborové těsto zpracujeme dle návodu. Jen neutvoříme válečky, ale vyválíme plát o síle cca 1 cm.
5
Bramborové těsto potřeme souvislou vrstvou jelítkové směsy a srolujeme do roládky. Můžeme si pomoci utěrkou, nebo potravinářskou fólií.
6
Roládku zabalíme do alobalu, takto připravenou roládku vaříme asi 35 minut v páře.
7
Po uvaření roládku vyjmeme, nakrájíme na pláky, které posypeme opečenou cibulkou.
8
Kdo nedrží dietu, tak může jednotlivá kolečka ještě opéci a teprve zasypat cibulkou.
9
Jako přílohu podáváme špenát, nebo zelí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mikova luxusní bramborová roládka

Mikova luxusní bramborová roládka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • MJG | 9. 1. 2012 11:49

    Tak jsem to letos na silvestra konecne vyzkousela. Testo jsem udelala z varenych brembor, ne z pytliku. Jednu roladu jsem zkusila uvarit ve vode, druhou upekla na plechu,vysledek srovnatelny, proste vynikajici. I ti, co jelita moc nemusi, si pochvalovali. Doporucuji jelita hodne okorenit, nebat se toho, protoze bramborove testo to snese. :-*

  • MIRKA AKRIM | 29. 9. 2010 11:07

    To vypada fakt zajimave, asi to vyzkousim, mam v mrazaku jelita od zabijacky.

  • Petr Stránský | 18. 9. 2009 17:36

    Tak jsem to prubnul - dostal jsem domácí jelita a ty co nikdo nesžr.. jsem použil na tuhle roládu. No to prostě nemá chybu. Teplé i studené, i když na studeno zbylo jen pár kousků. Jen jsem nepoužil bramborové těsto z pytliku, ale klasiku z vařených a syrových brambor, nevařil jsem v alobalu, ale v ubrousku v páře.

  • Mirek Adamec | 17. 2. 2008 13:16

    Vylepšil jsem to - na rozválené br. těsto jsem dal angilkou. Výborné !!!

  • Majka Rončáková | 13. 2. 2008 14:16

    Vypadá to moc dobře, udělám. Zkoušela jsem to i s masem z uzených zeber, když se mi nechtělo dělat knedlíky.

  • fasta | 11. 2. 2008 12:27

    Roláda je vynikající.Byl jsem pochválen.Doporučují při smažení prejtu trochu více jej okořenit. Děkují za vynikající recept.

  • lit1 | 3. 4. 2006 12:21

    Je to výborné. Zkusila jsem to udělat jako běžné plněné br.kmedlíky, náplň byly kroupy ze zabijačky malinko zahuštěné strouhankou /o kroupy doma jinak nikdo moc nestojí-takto se zužitkují/. Nevěřila jsem tomu špenátu, ale musím říct, že to s ním bylo výtečné. Hodnotím za 1

  • Mila | 15. 2. 2006 21:04

    Uz ted se mi sbihaji sliny....

  • Tereza Jarčušková | 14. 2. 2006 07:47

    Ďakujem za výborný, ale hlavne nový recept.

  • Jaroslav Pelcman | 13. 2. 2006 08:57

    Já to tedy nikdy studené nejedl, ale myslím, že by to určitě pozřít šlo.

  • Aneri | 13. 2. 2006 06:24

    Dá se to jíst i studené?

  • Jaroslava Oumarová | 10. 2. 2006 10:42

    Ukládám do oblíbených:-)). Bude to vítaná obměna náplně z pečeného masa.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Vaření Posvícení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Alobal Bramborové knedlíky v prášku Česnek Cibule Kroupové jelito Majoránka Pepř mletý Potravinářská folie Slunečnicový olej Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Salát z červené řepy s křenem

Salát z červené řepy s křenem

Závin z listového těsta se špenátem

Závin z listového těsta se špenátem

Malinový dort - bez křoupání

Malinový dort - bez křoupání

Zapečené těstoviny s brokolicí

Zapečené těstoviny s brokolicí

Pizza se sýrem

Pizza se sýrem

Dýňové pyré s bramborem

Dýňové pyré s bramborem

Ginger Beer - zázvorová limonáda

Ginger Beer - zázvorová limonáda

Patizonová směs - bezmasá

Patizonová směs - bezmasá

Kompot z hroznového vína

Kompot z hroznového vína

Doporučujeme

40 minut
Risotto se špenátem a bylinkami

Risotto se špenátem a bylinkami

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

85
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
59
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
59
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
54
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
44
Bleskové špagety s rajčaty a burratou
Bleskové špagety s…

Zajímavé články

Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno ovlivní výsledek?
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno…
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
AHA.cz Velký zvrat v rodině Slováčkových po smrti Aničky (†29)

Velký zvrat v rodině Slováčkových po smrti Aničky (†29)

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Z lacinosti noblesa? Slováková, Vémola i Dragounová ukázaly, že elegance je sexy!

Z lacinosti noblesa? Slováková, Vémola i Dragounová ukázaly, že elegance je sexy!

Ženy.cz Jak začít počítat kalorie? Mě to naštvalo víc než 'dokonalý' manželův úklid

Jak začít počítat kalorie? Mě to naštvalo víc než 'dokonalý' manželův úklid

Blesk.cz Tanečnice ze StarDance Návorková: Boj o život při výstupu na Kilimandžáro

Tanečnice ze StarDance Návorková: Boj o život při výstupu na Kilimandžáro

SportRevue.cz FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí na červenec: Jak na tom budete s kariérou a komu se peníze jen pohrnou?

Velký horoskop práce a financí na červenec: Jak na tom budete s kariérou a komu se peníze jen pohrnou?

Další doporučené recepty:

Jelení pečínka s ořechy a salát z quinoy
Jelení pečínka s ořechy a salát z quinoy
Jelení steak se zelím a uzenou křenovou omáčkou
Jelení steak se zelím a uzenou křenovou…
Jelení vývar s knedlíčky
Jelení vývar s knedlíčky
Jelito s octem a cibulí
Jelito s octem a cibulí
Jemná bylinková nádivka s mandlemi
Jemná bylinková nádivka s mandlemi
Jemná cuketová pomazánka s ricottou
Jemná cuketová pomazánka s ricottou
  • Recepty.cz
  • Jelítková roládka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact