• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jelení steak se zelím a uzenou křenovou omáčkou
Napište svůj komentář k receptu

Jelení steak se zelím a uzenou křenovou omáčkou

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jelení steak se zelím a uzenou křenovou omáčkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
  • Vývar
    • 1
      ks kuře skelet
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks mrkev
    • 2
      ks bobkový list
    • 3
      ks nové koření
    • 5
      ks pepř celý
    • 1
      ks malý celer bulva
    • 5
      ks kuřecí křídla
    • 2
      ks jalovec
    • 2
      lžíce olej
  • Omáčka
    • 2
      lžíce máslo
    • 1
      ks křen
    • 100
      ml smetana 12%
  • Zelí
    • máslo
    • sůl
    • 200
      g slanina
    • pepř mletý
    • 1
      ks pomeranč
    • 2
      snítka rozmarýn
    • 1
      ks červené zelí
    • 1
      hrst sušené švestky
    • 1
      ks jablka
    • 50
      ml balzamikový ocet
  • Steak
    • 50
      g máslo
    • sůl
    • olivový olej
    • 2
      stroužek česnek
    • pepř mletý
    • 2
      snítka tymián
    • řeřicha
    • 500
      g jelení maso svíčková

Postup přípravy receptu

1
Zeleninu na vývar očistěte a nakrájejte na větší kousky.
2
Opečte ji na oleji ve větším hrnci, přidejte kuřecí křídla a skelety, bobkový list, jalovec, nové koření, pepř, zalijte vodou a vařte při nižší teplotě několik hodin.
3
Z hotového vývaru odstraňte křídla, kosti a koření. Zeleninu s vývarem rozmixujte, vraťte do hrnce, přilijte smetanu a nastrouhejte křen dle chuti.
4
Vařte 2 minuty, případně ještě dochuťte křenem, zjemněte máslem a znovu rozmixujte. Hotovou omáčku přeceďte přes jemný cedník a vyuďte. Stačí vám k tomu hrnec, pařák na knedlíky, bukové piliny a kovová miska. Do rozpáleného hrnce dejte pod pařák malou hrst vlhkých pilin, na něj vložte misku s omáčkou, přiklopte a nechte v kouři udit asi 30 minut.
5
V hrnci orestujte slaninu nakrájenou na silnější nudličky spolu s pokrájenými jehličkami rozmarýnu. Dejte stranou, přidejte trochu másla, sušené švestky a nakrájené zelí.
6
Nakrájejte jablko na kostičky a přidejte k zelí, osolte, opepřete, zastříkněte balzamikovým octem a vařte 25 minut pod pokličkou.
7
Nakonec vmíchejte trochu másla a šťávu z jednoho pomeranče.
8
Svíčkovou z jelena odblaňte, osolte a opepřete. Maso orestujte na olivovém oleji ze všech stran na hodně rozpálené pánvi, stáhněte plamen, přidejte máslo, bylinky a česnek a pečte do požadovaného stupně propečení.
9
Ideální je medium rare, 50–52 °C uprostřed masa.
10
Steak sundejte z pánve a nechte odpočinout na ubrousku. Poté ho nakrájejte podélně na plátky a podávejte s omáčkou a zelím. Jídlo osolte, opepřete a ozdobte strouhaným křenem a řeřichou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Trhané vepřové s uzenou omáčkou a bramborovou kaší

Trhané vepřové s uzenou omáčkou a…

Houbové těstoviny s křenovou omáčkou

Houbové těstoviny s křenovou omáčkou

Přírodní plátek s křenovou omáčkou

Přírodní plátek s křenovou omáčkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zvěřina
Zvěřina Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Balzamikový ocet Bobkový list Červené zelí Česnek Cibule Jablka Jalovec Jelení maso Křen Kuře Kuřecí křídla Malý celer Máslo Mrkev Nové koření Olej Olivový olej Pepř celý Pepř mletý Pomeranč Řeřicha Rozmarýn Slanina Smetana 12% Sůl Sušené švestky Tymián
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Marinovaná kuřecí prsíčka na grilu

Marinovaná kuřecí prsíčka na grilu

Mražená káva

Mražená káva

Celozrnné sušenky

Celozrnné sušenky

Podvodnice

Podvodnice

Sýrové pečivo

Sýrové pečivo

Okurková polévka dle časopisu F.O.O.D.

Okurková polévka dle časopisu F.O.O.D.

Nutella roláda

Nutella roláda

Čočkové ragú

Čočkové ragú

Kuřecí maso s těstovinami

Kuřecí maso s těstovinami

Doporučujeme

Smetanové fleky se zelím

Smetanové fleky se zelím

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

27
Dušená kmínová kýta na špeku
Dušená kmínová kýta na…
26
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
25
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
20
Míša řezy
Míša řezy
20
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi recepty připravíte vcukuletu koláč, dortíky i buchtu na plech
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi…
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
AHA.cz Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Eliška Balzerová zářila na přehlídce: V 76 letech se stala hvězdou módního mola!

Eliška Balzerová zářila na přehlídce: V 76 letech se stala hvězdou módního mola!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Smutek Moniky Absolonové: Jonáš má nádor

Smutek Moniky Absolonové: Jonáš má nádor

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

Další doporučené recepty:

Jehněčí plec pečená
Jehněčí plec pečená
Jehněčí tikka
Jehněčí tikka
Jelení pečínka s ořechy a salát z quinoy
Jelení pečínka s ořechy a salát z quinoy
Jelení vývar s knedlíčky
Jelení vývar s knedlíčky
Jelítková roládka
Jelítková roládka
Jelito s octem a cibulí
Jelito s octem a cibulí
  • Recepty.cz
  • Jelení steak se zelím a uzenou křenovou omáčkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact