Parádní chuťový zážitek pro všechny milovníky zvěřiny! Lahodná jelení kýta pečená se žampiony a oříšky je doplněná o vynikající brusinkovou omáčku. Salát z quinoy, rajčat, papriky, cibulky a cukety poslouží jako perfektní příloha.
Maso rozřízněte na velký plát a naklepejte přes mikrotenový pytlík. Nadrťte směs koření.
2
Na másle zpěňte nasekanou cibuli a nakrájené žampiony, oříšky a opečte nasucho. Obojí promíchejte. Maso osolte, okořeňte, přidejte žampiony s oříšky, zaviňte, konce spíchněte a zprudka opečte na rozehřátém oleji. Vložte do trouby předehřáté na 180°C, zakryjte a pečte asi hodinu a půl, občas přelijte výpekem. V případě potřeby podlévejte vodou. Maso odkryjte a dopečte, 15 minut.
3
Připravte omáčku. Nasekanou červenou cibuli orestujte na máslo a rozmixujte s brusinkami. Ochuťte solí a vinným octem. Quinou připravte podle návodu na sáčku a dejte do mísy. Promíchejte s koření, solí, olejem a citronem, potom s nakrájenou zeleninou, uložte do ledničky. Maso podávejte s omáčkou a salátem.