• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Jelení guláš
Napište svůj komentář k receptu

Jelení guláš

autor: Cirha
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 36
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jelení guláš
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 50
      ml rostlinný olej
    • 2
      ks cibule
    • drcený kmín
    • pepř mletý
    • česnek
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 0,50
      l červené víno
    • 80
      g rajský protlak
    • cukr
    • 600
      g jelení maso plec
    • 3
      lžíce marmeláda pikantní
    • 0,50
      l vývar může být i z masoxu

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájíme na kousky, na oleji zpěníme nadrobno krájenou cibuli, zasypeme paprikou, promícháme, vložíme maso, marmeládu a opečeme. Osolíme, přidáme drcený kmín, pepř, utřený česnek a mírně podlijeme vývarem. Dusíme pod pokličkou do té doby, než se všechna voda vydusí.
2
Poté zaprášíme moukou, opečeme a zalijeme vínem, přidáme rajčatový protlak a dusíme do měkka. Dochutíme, 1 minutu provaříme. Stáhneme z plotýnky a pod pokličkou necháme 10 minut dojít. Podáváme s chlebem nebo knedlíkem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jelení vývar s knedlíčky

Jelení vývar s knedlíčky

Jelení steak se zelím a uzenou křenovou omáčkou

Jelení steak se zelím a uzenou…

Jelení pečínka s ořechy a salát z quinoy

Jelení pečínka s ořechy a salát z…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • cimpl | 14. 11. 2017 14:13

    Byl vynikající, mohu jen doporučit

  • majlika3
    majlika3 | 13. 4. 2017 09:47

    Tak u nás tedy bohužel neuspěl.. Víno jsem použila cabernet a marmeládu šípkou. Prý je to moc sladké..No alespoň vím, že příště se už na tu může vykvajznout =-O

  • anevanu | 11. 8. 2016 16:40

    Pokud sháníte jakoukoliv zvěřinu doporučuji internetový obchod Šumavská zvěřina.Zvěřina vám přijde perfektně zabalená v polystyrenovém chladicím boxu dokonale uzavřená nahoře i dole plát ledu i s teploměrem.Maso je odblaněné připravené na úžasné vaření.Já si objednala celkem za dva tisíce a nelituji teď jen hledám skvělý receptíky

  • linkstrem | 2. 1. 2016 00:11

    brusinky

  • linkstrem | 2. 1. 2016 00:09

    Nejlepší brusinková do zvěřiny!Nezkazí to ani šípková nebo rybízová!

  • Hanis | 31. 12. 2013 18:16

    Asi jsem něco udělal špatně, je to hnusné, ale vyhazovat to nebudu :-$

  • Lea | 1. 1. 2013 20:37

    Děkuju za návod na fantastický guláš,měl obrovský úspěch,kéž by byl takto úspěšný celý rok 2013 <3

  • jmeno | 21. 12. 2012 11:38

    Manželovi přeji příjemné poležení a aby byl ráno famózní. :-)

  • michalides | 17. 2. 2012 15:21

    paradicka! dakujem za recept. este som nerobil gulas na vine.. vlastne este som nerobil ziaden gulas, ale podla tohoto receptu sa mi ho podarilo perfektne pripravit. pridal som este jednu chilli papricku a vysledok bol super. jedinu chyba bola, ze som dal prilis vela muky a v zaverecnej faze som nechal prilis dlho dusit, takze bol trochu zlepeny, ale inak uplne super.

  • I.S. | 15. 8. 2011 21:05

    Ja tam davam marmeladu (bez zrnicek) rybizovou, ta je vyraznejsi. Tak to bylo myslim mysleno. :-)

  • jesus | 26. 5. 2011 15:01

    dělám to víceméně po svém.Místo marmelády tam přidám čalamádu-domácí nakládanou zeleninu.Je to bašta,nedá se nic zmršit...

  • Lukáš | 25. 5. 2011 11:00

    Já jsem asi trošku natvrdlý, může mi někdo říct, cé je to ta pikantní marmeláda? nikdy jsem o tom neslyšel a nemam představu, co mám v obchodě hledat ...

  • Marie1981
    Marie1981 | 20. 3. 2011 13:21

    Dnes jsem vařila guláš dle vašeho receptu a je naprosto úžasný.

  • lubka81 | 29. 1. 2011 23:14

    tak som práve dovarila. Manžel je nadšený... dozajtra sa krásne uleží a bude famózny

  • Ladia
    Ladia | 28. 10. 2010 09:26

    Zvěřina

  • Blanka Jarošová | 20. 6. 2010 13:05

    velký výběr zvěřiny mají v řeznictví vedle podolské vodárny

  • Marek Šuntil | 13. 11. 2009 13:25

    Až na ten olje to bylo to šlo.Lepši než nic!

  • Olga Filipi | 5. 1. 2009 13:29

    Dobry den, varila jsem gulas tento vikend z jeleniho, byl vynikajici.... do gulase jsem pridala misto pikantni marmelady dzem ze susenych svestek (NE POVIDLA), byl take pikantnejsi a trosku skorice a nemelo to chybu...jinak ostatni ingredience del receptu..Byli jsme oba z vysledku nadseni. Diky moc!!!!

  • Ivetta Sura | 28. 12. 2008 16:17

    Gulas jsem dela poprve,je opravdu vyborny. Mohu jen dopurucit a davam 1*.Moc dekuji Roberte a preji vsem zucastnenym uspesny start do noveho roku.

  • Miloslava Odvářková | 27. 4. 2008 14:34

    Fakt výborný, doufám, že se mi ale neopily děti! Nemá to chybu.

  • slavek | 6. 7. 2007 09:38

    dělat guláš na oleji je ZVĚRSTVO !!!

  • Jiříček | 27. 6. 2007 03:38

    Vařil jsem a upravil, vynikající, ze dvou kil masa a sedmičky výtečného vína. Mňam.

  • Losky | 2. 2. 2007 13:55

    mražený jelení na guláš maj v Albertovi

  • Jiřina Dombaiová | 21. 1. 2007 12:13

    jelení jsem koupila v Kaflandu

  • Di | 30. 12. 2006 14:03

    Hedviko, klidně tam šoupněte kečup a zavařeninu, patří tam, brusinky si dejte až k hotovému pokrmu. Jelení (srnčí, kančí) mívají v prodejnách drůbeže, je ovšem dražší. Takže to zkuste s normálním hovězím (kližka) nebo také s králíkem, kterého ovšem budete péci, viz Srnčí (hovězí, králík) na červeném víně.

  • Hedvika | 29. 12. 2006 17:15

    |Skvělý recept,jen místo éčkovýko kečupu a marmelády , bych tam šoupla brusinky(asi éčkový) a protlak(asi taky éčkový) a teď už mi zbývá jen ten kus jeleního-a kde ho mám vzít?Já nemám, doma nimroda,Fňukk.-)))Ahoj Hedvika

  • Selina K | 29. 12. 2006 15:10

    Nedávno jsem ze zvědavosti koupila v masně kus daňčího a když jsem hledala recept, zaujal mě tento. Maso jsem přes noc nechala uležet s olejem a tymiánem, aby bylo křehčí, a potom jsem postupovala podle receptu. Jen marmeládu a protlak jsem nahradila pár lžícemi ostrého kečupu a místo mouky jsem zahustila tmavou jíškou. Výsledek byl naprosto dokonalý, doslova jsme ho sežrali na posezení, i když jsme potom sotva lezli. Přítel si gulášek zařadil na top ten, a že se tam nedostane jen tak něco.Vína se nebojte, taky mi připadalo, že je ho zbytečně moc, ale bez něj by to nebylo ono. Zvěřina snese hodně.

  • puo puo | 24. 3. 2006 13:07

    Mám dotaz ohledně množství vývaru a vína. Když chci dělat tento guláš ze č násobného množství masa tak mám potom použít 2l vína a 2l vývaru. Není to nějak moc? Jo a co cibulka stačí pouze zpěnit, nebo by měla chytit barvu, jak se patří pro guláš. Díky předem za odpověď.

  • petra gaul | 30. 12. 2005 19:42

    trosku jsem bojovala s mnozstvim tekutin, ale pak jsem se drzela pouze ingredienci a mnozstvi upravila dle vlastni potreby. se spetkou tunisskeho safranu byl gulas jemne palivy a vytecny!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Zvěřina
Maso Zvěřina Oběd Večeře Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červené víno Česnek Cibule Cukr Drcený kmín Hladká mouka Jelení maso Marmeláda Pepř mletý Rajský protlak Rostlinný olej Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rohlíčky pro bezdomovce

Rohlíčky pro bezdomovce

Chalupářské brambory

Chalupářské brambory

Celerová pomazánka II.

Celerová pomazánka II.

Jednoduchá svíčková

Jednoduchá svíčková

Květákový nákyp se šunkou

Květákový nákyp se šunkou

Nivovo-česnekoví slimáci

Nivovo-česnekoví slimáci

Vepřový tokáň

Vepřový tokáň

Okurková polévka dle časopisu F.O.O.D.

Okurková polévka dle časopisu F.O.O.D.

Třešňové lívanečky II.

Třešňové lívanečky II.

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

152
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
85
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
84
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
79
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
66
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

  • Recepty.cz
  • Jelení guláš
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact