• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Jelení guláš
Napište svůj komentář k receptu

Jelení guláš

autor: Cirha
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 36
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jelení guláš
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 50
      ml rostlinný olej
    • 2
      ks cibule
    • drcený kmín
    • pepř mletý
    • česnek
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 0,50
      l červené víno
    • 80
      g rajský protlak
    • cukr
    • 600
      g jelení maso plec
    • 3
      lžíce marmeláda pikantní
    • 0,50
      l vývar může být i z masoxu

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájíme na kousky, na oleji zpěníme nadrobno krájenou cibuli, zasypeme paprikou, promícháme, vložíme maso, marmeládu a opečeme. Osolíme, přidáme drcený kmín, pepř, utřený česnek a mírně podlijeme vývarem. Dusíme pod pokličkou do té doby, než se všechna voda vydusí.
2
Poté zaprášíme moukou, opečeme a zalijeme vínem, přidáme rajčatový protlak a dusíme do měkka. Dochutíme, 1 minutu provaříme. Stáhneme z plotýnky a pod pokličkou necháme 10 minut dojít. Podáváme s chlebem nebo knedlíkem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jelení vývar s knedlíčky

Jelení vývar s knedlíčky

Jelení steak se zelím a uzenou křenovou omáčkou

Jelení steak se zelím a uzenou…

Jelení pečínka s ořechy a salát z quinoy

Jelení pečínka s ořechy a salát z…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • cimpl | 14. 11. 2017 14:13

    Byl vynikající, mohu jen doporučit

  • majlika3
    majlika3 | 13. 4. 2017 09:47

    Tak u nás tedy bohužel neuspěl.. Víno jsem použila cabernet a marmeládu šípkou. Prý je to moc sladké..No alespoň vím, že příště se už na tu může vykvajznout =-O

  • anevanu | 11. 8. 2016 16:40

    Pokud sháníte jakoukoliv zvěřinu doporučuji internetový obchod Šumavská zvěřina.Zvěřina vám přijde perfektně zabalená v polystyrenovém chladicím boxu dokonale uzavřená nahoře i dole plát ledu i s teploměrem.Maso je odblaněné připravené na úžasné vaření.Já si objednala celkem za dva tisíce a nelituji teď jen hledám skvělý receptíky

  • linkstrem | 2. 1. 2016 00:11

    brusinky

  • linkstrem | 2. 1. 2016 00:09

    Nejlepší brusinková do zvěřiny!Nezkazí to ani šípková nebo rybízová!

  • Hanis | 31. 12. 2013 18:16

    Asi jsem něco udělal špatně, je to hnusné, ale vyhazovat to nebudu :-$

  • Lea | 1. 1. 2013 20:37

    Děkuju za návod na fantastický guláš,měl obrovský úspěch,kéž by byl takto úspěšný celý rok 2013 <3

  • jmeno | 21. 12. 2012 11:38

    Manželovi přeji příjemné poležení a aby byl ráno famózní. :-)

  • michalides | 17. 2. 2012 15:21

    paradicka! dakujem za recept. este som nerobil gulas na vine.. vlastne este som nerobil ziaden gulas, ale podla tohoto receptu sa mi ho podarilo perfektne pripravit. pridal som este jednu chilli papricku a vysledok bol super. jedinu chyba bola, ze som dal prilis vela muky a v zaverecnej faze som nechal prilis dlho dusit, takze bol trochu zlepeny, ale inak uplne super.

  • I.S. | 15. 8. 2011 21:05

    Ja tam davam marmeladu (bez zrnicek) rybizovou, ta je vyraznejsi. Tak to bylo myslim mysleno. :-)

  • jesus | 26. 5. 2011 15:01

    dělám to víceméně po svém.Místo marmelády tam přidám čalamádu-domácí nakládanou zeleninu.Je to bašta,nedá se nic zmršit...

  • Lukáš | 25. 5. 2011 11:00

    Já jsem asi trošku natvrdlý, může mi někdo říct, cé je to ta pikantní marmeláda? nikdy jsem o tom neslyšel a nemam představu, co mám v obchodě hledat ...

  • Marie1981
    Marie1981 | 20. 3. 2011 13:21

    Dnes jsem vařila guláš dle vašeho receptu a je naprosto úžasný.

  • lubka81 | 29. 1. 2011 23:14

    tak som práve dovarila. Manžel je nadšený... dozajtra sa krásne uleží a bude famózny

  • Ladia
    Ladia | 28. 10. 2010 09:26

    Zvěřina

  • Blanka Jarošová | 20. 6. 2010 13:05

    velký výběr zvěřiny mají v řeznictví vedle podolské vodárny

  • Marek Šuntil | 13. 11. 2009 13:25

    Až na ten olje to bylo to šlo.Lepši než nic!

  • Olga Filipi | 5. 1. 2009 13:29

    Dobry den, varila jsem gulas tento vikend z jeleniho, byl vynikajici.... do gulase jsem pridala misto pikantni marmelady dzem ze susenych svestek (NE POVIDLA), byl take pikantnejsi a trosku skorice a nemelo to chybu...jinak ostatni ingredience del receptu..Byli jsme oba z vysledku nadseni. Diky moc!!!!

  • Ivetta Sura | 28. 12. 2008 16:17

    Gulas jsem dela poprve,je opravdu vyborny. Mohu jen dopurucit a davam 1*.Moc dekuji Roberte a preji vsem zucastnenym uspesny start do noveho roku.

  • Miloslava Odvářková | 27. 4. 2008 14:34

    Fakt výborný, doufám, že se mi ale neopily děti! Nemá to chybu.

  • slavek | 6. 7. 2007 09:38

    dělat guláš na oleji je ZVĚRSTVO !!!

  • Jiříček | 27. 6. 2007 03:38

    Vařil jsem a upravil, vynikající, ze dvou kil masa a sedmičky výtečného vína. Mňam.

  • Losky | 2. 2. 2007 13:55

    mražený jelení na guláš maj v Albertovi

  • Jiřina Dombaiová | 21. 1. 2007 12:13

    jelení jsem koupila v Kaflandu

  • Di | 30. 12. 2006 14:03

    Hedviko, klidně tam šoupněte kečup a zavařeninu, patří tam, brusinky si dejte až k hotovému pokrmu. Jelení (srnčí, kančí) mívají v prodejnách drůbeže, je ovšem dražší. Takže to zkuste s normálním hovězím (kližka) nebo také s králíkem, kterého ovšem budete péci, viz Srnčí (hovězí, králík) na červeném víně.

  • Hedvika | 29. 12. 2006 17:15

    |Skvělý recept,jen místo éčkovýko kečupu a marmelády , bych tam šoupla brusinky(asi éčkový) a protlak(asi taky éčkový) a teď už mi zbývá jen ten kus jeleního-a kde ho mám vzít?Já nemám, doma nimroda,Fňukk.-)))Ahoj Hedvika

  • Selina K | 29. 12. 2006 15:10

    Nedávno jsem ze zvědavosti koupila v masně kus daňčího a když jsem hledala recept, zaujal mě tento. Maso jsem přes noc nechala uležet s olejem a tymiánem, aby bylo křehčí, a potom jsem postupovala podle receptu. Jen marmeládu a protlak jsem nahradila pár lžícemi ostrého kečupu a místo mouky jsem zahustila tmavou jíškou. Výsledek byl naprosto dokonalý, doslova jsme ho sežrali na posezení, i když jsme potom sotva lezli. Přítel si gulášek zařadil na top ten, a že se tam nedostane jen tak něco.Vína se nebojte, taky mi připadalo, že je ho zbytečně moc, ale bez něj by to nebylo ono. Zvěřina snese hodně.

  • puo puo | 24. 3. 2006 13:07

    Mám dotaz ohledně množství vývaru a vína. Když chci dělat tento guláš ze č násobného množství masa tak mám potom použít 2l vína a 2l vývaru. Není to nějak moc? Jo a co cibulka stačí pouze zpěnit, nebo by měla chytit barvu, jak se patří pro guláš. Díky předem za odpověď.

  • petra gaul | 30. 12. 2005 19:42

    trosku jsem bojovala s mnozstvim tekutin, ale pak jsem se drzela pouze ingredienci a mnozstvi upravila dle vlastni potreby. se spetkou tunisskeho safranu byl gulas jemne palivy a vytecny!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Zvěřina
Maso Zvěřina Oběd Večeře Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červené víno Česnek Cibule Cukr Drcený kmín Hladká mouka Jelení maso Marmeláda Pepř mletý Rajský protlak Rostlinný olej Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Langoše II.

Langoše II.

Musaka z cuket

Musaka z cuket

Karibská kuřecí stehna

Karibská kuřecí stehna

Ořechovo-ananasová buchta

Ořechovo-ananasová buchta

Vepřová panenka se žampiony-minutka

Vepřová panenka se žampiony-minutka

Lemon Pie / Citronový koláč

Lemon Pie / Citronový koláč

Mousse au chocolat (čokoládová pěna)

Mousse au chocolat (čokoládová pěna)

Bramborovo-hrášková kaše

Bramborovo-hrášková kaše

Brokolicové nebo květákové lívance

Brokolicové nebo květákové lívance

Doporučujeme

40 minut
Masové koule zapečené v rajčatech

Masové koule zapečené v rajčatech

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

161
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
84
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
66
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
57
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
57
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Potupný konec! Vondráčková odtajnila důvod

Potupný konec! Vondráčková odtajnila důvod

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Sharon »Ozempic« Osbourneová to přehnala: Zhubla 19 kilo! A nedaří se jí přibrat

Sharon »Ozempic« Osbourneová to přehnala: Zhubla 19 kilo! A nedaří se jí přibrat

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. &#039;Každý měsíc kupuji nové boty,&#039; říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. &#039;Každý měsíc kupuji nové boty,&#039; říká maminka

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Jelení guláš
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact