Žebírka nasekáme na kousky, opereme, krátce orestujeme, přidáme na nudličky nakrájenou mrkev, celer a petržel, na kostičky nakrájenou cibuli a zalijeme vývarem. Dusíme. Zbylou cibuli nakrájíme, necháme zesklovatět, přidáme rozetřený česnek se solí, zasypeme hladkou moukou na jíšku, zalijeme zbytkem vývaru, přidáme majoránku a povaříme. Maso vyndáme, zeleninu rozmixujeme a přidáme do omáčky. Na závěr přilijeme smetanu nebo jogurt, promícháme a povaříme. Dochutíme solí a pepřem.
2
Vyjmuté maso dáme na předehřáté talíře, přidáme vařené brambory, přelijeme omáčkou a dozdobíme petrželkou
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Lidka
|7. 11. 2011 17:55
Je to výborný recept děláme již mnoho let, :-P ale bez smetany,
protože jehněčí má specifickou chuť a ta by ji pozmněnila.
Přidáme do omáčky kousek masoxu a zeleniny o něco méně.Jinak se může použít i jehněčí krk nebo hrudí.