• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jehněčí plec pečená
Napište svůj komentář k receptu

Jehněčí plec pečená

autor: jenda-benda
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jehněčí plec pečená
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g slanina
    • 500
      g rajčata
    • česnek 2 palice
    • 2
      ks citron
    • 2
      lžíce med
    • sůl
    • pepř mletý
    • olivový olej
    • 2
      kg jehněčí plece

Postup přípravy receptu

1
Jehněčí plec odblaníme a nožem propícháme (prošpikujeme) polijemem olivovým olejem a potřeme česnekem a vtlačíme rozmačkaný česnek do masa. Pod maso nakrájíme slaninu na kostičky. Okolo nakrájíme na větší kousky rajčata. 1. citrón bez kůry nakrájíme na kolečka, 2. citrón vymačkáme na maso. Osolíme, opepříme, potřeme medem a pečeme v uzavřeném pekáči cca 1,5 hod., maso otáčíme, nepodléváme, rajčata pustí štávu. Posledních 10 min. pečeme bez horního pekáče, do zlatova.
2
Výborné s bramborovou kaší a zeleným salátem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečená plec (nejen) s jablky

Pečená plec (nejen) s jablky

Plec pečená (nejen) se zelím

Plec pečená (nejen) se zelím

Pečená vepřová plec s bramborem

Pečená vepřová plec s bramborem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • dannij | 25. 2. 2017 16:23

    Většinou recepty nehodnotím, ale tady jsem musela. Jedním slovem výborné jídlo, dala jsem asi jen půl citronu, a pak přidala trošku medu, a naprosto luxusní. Všem moc chutnalo

  • Veruš | 4. 9. 2011 13:16

    vynikající kombinace chutí. všem moc chutnalo. jen citronu jsem dala méně.

  • Eleni | 26. 8. 2011 17:31

    Děkuji za recept. Měla jsem jehněčí z mrazáku už nakrájené na kostky, tak jsem zamíchala všechny ingredience dohromady a pekla asi hodinku. Kombinace je supr, masíčko bylo chutné, jen šťáva trochu kyselejší (a to jsem citronem docela šetřila).

  • Kakamila | 21. 11. 2007 18:19

    Děkuji za moc dobrý recept. Předevčírem jsem to udělala a nemělo to chybu - s tou bramborovou kaší hmmmm mňam.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Jehněčí
Maso Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Citron Jehněčí plece Med Olivový olej Pepř mletý Rajčata Slanina Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krupicové noky

Krupicové noky

Smažená zmrzlina

Smažená zmrzlina

Brambory zapečené se špenátem a sýrem

Brambory zapečené se špenátem a sýrem

Koláčky z listového těsta

Koláčky z listového těsta

Vepřové na zelenině

Vepřové na zelenině

Růžičky z listového těsta

Růžičky z listového těsta

"Řepáky" bramboráky z červené řepy

"Řepáky" bramboráky z červené řepy

Boloňské tousty

Boloňské tousty

Pečené kuřecí žaludky

Pečené kuřecí žaludky

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

59
Rýžový nákyp s meruňkami
Rýžový nákyp s meruňkami
34
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
20
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
14
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
14
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Mimibazar Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Moderátor Xaver Veselý: Děsivá nehoda na dálnici

Moderátor Xaver Veselý: Děsivá nehoda na dálnici

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Další doporučené recepty:

Jehněčí panenka s višňovým čatní
Jehněčí panenka s višňovým čatní
Jehněčí pečeně
Jehněčí pečeně
Jehněčí pečeně s opékanými brambory a omáčkou z červeného vína
Jehněčí pečeně s opékanými brambory a…
Jehněčí tikka
Jehněčí tikka
Jelení pečínka s ořechy a salát z quinoy
Jelení pečínka s ořechy a salát z quinoy
Jelení steak se zelím a uzenou křenovou omáčkou
Jelení steak se zelím a uzenou křenovou…
  • Recepty.cz
  • Jehněčí plec pečená
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact