• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Jehněčí pečeně na rozmarýnu
Napište svůj komentář k receptu

Jehněčí pečeně na rozmarýnu

autor: Di
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jehněčí pečeně na rozmarýnu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g jehněčí maso vhodné na pečení - např. kýta
    • olivový olej
    • 2
      lžíce máslo
    • 1
      snítka rozmarýn
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžíce solamyl (bramborový škrob)

Postup přípravy receptu

1
Do masa připraveného na pečení vetřeme rozmarýn, pepř, česnek a trochu oleje (nejlépe olivového). Necháme odležet v chladu. Poté kýtu opečeme, osolíme, přidáme kousek másla (případně snítku čerstvého rozmarýnu), podlijeme a upečeme do měkka. Kdo chce mít intenzívnější česnekovou chuť, může maso potřít drceným česnekem ještě během pečení. Šťávu lze zahustiti troškou máčeného solamylu.
2
Ideální přílohou jsou vařené brambory a dušená zelenina, třeba směs hrášek, mrkev, kukuřice.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřová pečeně na rozmarýnu

Vepřová pečeně na rozmarýnu

Jehněčí pečeně s opékanými brambory a omáčkou z červeného vína

Jehněčí pečeně s opékanými brambory a…

Jehněčí pečeně

Jehněčí pečeně

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Honza | 4. 3. 2017 03:09

    Sháním, jak dlouho se má péct v troubě a při kolika a recepty uvádí ingredience, nejen tenhle, ale teplota a na jak dlouho v troubě? Tady autor Di : upečeme do měkka... :-\

  • Jan Němec | 29. 12. 2010 14:15

    Je to dobré.K jehněčímu mám přístup protože mně to běhá po zahradě aby jsem nemusel sekat trávu.

  • Ivana Samcová | 25. 4. 2010 17:38

    Měla jsem větší kousek jehněčího, tak jsme měli jehněčí víkend, včera tento recept a dnes s nivou. Moc jsme si pochutnali, maso s česnekem a rozmarýnem je vážně vynikající. Di, díky za nápad přidat k bramborám i zeleninu. Dala jsem hrášek s mrkví, moc jsem si pochutnala. Díky za recept. Zdravím. Ivana

  • Dana Picková | 16. 2. 2006 10:03

    To máte pravdu, že jehněčí je již dlouho dost drahé a málokdy k sehnání. Ale chuťově mu nemůže skopové konkurovat. Je to spíše sváteční jídlo a Velikonoce se přece blíží.

  • Marie Horáková | 14. 2. 2006 10:40

    Dělám podobně, ale ze skopového, které je výrazně levnější, vložím recept.

  • Pavlína Svitáková | 14. 2. 2006 10:27

    Kombinace rozmarýn,česnek a jehněčí nemůže zklamat!Zkusím.Škoda jen,že je jehněčí tak drahé, určitě by bylo na našem jídelníčku častěji .

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Jehněčí
Maso Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Jehněčí maso Máslo Olivový olej Pepř mletý Rozmarýn Solamyl (bramborový škrob) Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlé langoše

Rychlé langoše

Rýže se zelím a mletým masem

Rýže se zelím a mletým masem

Hovězí pečeně na červeném vínu

Hovězí pečeně na červeném vínu

Podkova - dort

Podkova - dort

Zapečená brokolice se zeleninou a šunkou

Zapečená brokolice se zeleninou a…

Losos v sezamové krustě

Losos v sezamové krustě

Bramborovo-žampionová polévka na dva způsoby

Bramborovo-žampionová polévka na dva…

Frittata

Frittata

Houskové knedlíky bez kynutí - výborné a jednoduché

Houskové knedlíky bez kynutí -…

Doporučujeme

30 minut
Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím masem

Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím…

40 minut
Jahodová marmeláda našich babiček

Jahodová marmeláda našich babiček

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

110 minut
Focaccia

Focaccia

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

40 minut
Sněhová roláda

Sněhová roláda

20 minut
Salát little gem se slaninou a parmazánem

Salát little gem se slaninou a…

Poslední sledované recepty

131
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
120
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
105
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
87
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
60
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře, které chutnají všem
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře,…
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit svačinu, oběd i večeři
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit…
Jak skladovat jahody, aby vám vydržely co nejdéle? Použijte trik s octem
Jak skladovat jahody, aby vám vydržely co nejdéle…
Voní, chutná, baví: Samosběr jahod na Farmě Vraňany je tu!
Voní, chutná, baví: Samosběr jahod na Farmě…
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S tvorbou jí pomáhá i umělá inteligence. Podívejte se do galerie!
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S…
AHA.cz Změna je život! Nová image Kostkové vyráží dech

Změna je život! Nová image Kostkové vyráží dech

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Lejla Abbasová má dokonalou postavu, přesto řeší nedostatky! Raději ukazuji „předek“, svěřila se

Lejla Abbasová má dokonalou postavu, přesto řeší nedostatky! Raději ukazuji „předek“, svěřila se

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Dcera Janžurové Remundová jako nejmladší účastnice festivalu ve Varech: Byl jí pouhý měsíc!

Dcera Janžurové Remundová jako nejmladší účastnice festivalu ve Varech: Byl jí pouhý měsíc!

SportRevue.cz FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí na červen: Koho čeká povýšení, kdo dostane přidáno a kdo nejspíš z práce odejde?

Velký horoskop práce a financí na červen: Koho čeká povýšení, kdo dostane přidáno a kdo nejspíš z práce odejde?

  • Recepty.cz
  • Jehněčí pečeně na rozmarýnu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact