• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Jehněčí pečeně na rozmarýnu
Napište svůj komentář k receptu

Jehněčí pečeně na rozmarýnu

autor: Di
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jehněčí pečeně na rozmarýnu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g jehněčí maso vhodné na pečení - např. kýta
    • olivový olej
    • 2
      lžíce máslo
    • 1
      snítka rozmarýn
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžíce solamyl (bramborový škrob)

Postup přípravy receptu

1
Do masa připraveného na pečení vetřeme rozmarýn, pepř, česnek a trochu oleje (nejlépe olivového). Necháme odležet v chladu. Poté kýtu opečeme, osolíme, přidáme kousek másla (případně snítku čerstvého rozmarýnu), podlijeme a upečeme do měkka. Kdo chce mít intenzívnější česnekovou chuť, může maso potřít drceným česnekem ještě během pečení. Šťávu lze zahustiti troškou máčeného solamylu.
2
Ideální přílohou jsou vařené brambory a dušená zelenina, třeba směs hrášek, mrkev, kukuřice.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřová pečeně na rozmarýnu

Vepřová pečeně na rozmarýnu

Jehněčí pečeně s opékanými brambory a omáčkou z červeného vína

Jehněčí pečeně s opékanými brambory a…

Jehněčí pečeně

Jehněčí pečeně

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Honza | 4. 3. 2017 03:09

    Sháním, jak dlouho se má péct v troubě a při kolika a recepty uvádí ingredience, nejen tenhle, ale teplota a na jak dlouho v troubě? Tady autor Di : upečeme do měkka... :-\

  • Jan Němec | 29. 12. 2010 14:15

    Je to dobré.K jehněčímu mám přístup protože mně to běhá po zahradě aby jsem nemusel sekat trávu.

  • Ivana Samcová | 25. 4. 2010 17:38

    Měla jsem větší kousek jehněčího, tak jsme měli jehněčí víkend, včera tento recept a dnes s nivou. Moc jsme si pochutnali, maso s česnekem a rozmarýnem je vážně vynikající. Di, díky za nápad přidat k bramborám i zeleninu. Dala jsem hrášek s mrkví, moc jsem si pochutnala. Díky za recept. Zdravím. Ivana

  • Dana Picková | 16. 2. 2006 10:03

    To máte pravdu, že jehněčí je již dlouho dost drahé a málokdy k sehnání. Ale chuťově mu nemůže skopové konkurovat. Je to spíše sváteční jídlo a Velikonoce se přece blíží.

  • Marie Horáková | 14. 2. 2006 10:40

    Dělám podobně, ale ze skopového, které je výrazně levnější, vložím recept.

  • Pavlína Svitáková | 14. 2. 2006 10:27

    Kombinace rozmarýn,česnek a jehněčí nemůže zklamat!Zkusím.Škoda jen,že je jehněčí tak drahé, určitě by bylo na našem jídelníčku častěji .

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Jehněčí
Maso Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Jehněčí maso Máslo Olivový olej Pepř mletý Rozmarýn Solamyl (bramborový škrob) Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Olejová bábovka

Olejová bábovka

Musaka z cuket

Musaka z cuket

Velikonoční jidáše - krok za krokem

Velikonoční jidáše - krok za krokem

Silná česneková pomazánka na jednohubky

Silná česneková pomazánka na…

Čočková polévka z komentářů

Čočková polévka z komentářů

Pomazánka z červené řepy II.

Pomazánka z červené řepy II.

Linecká velikonoční vejce II.

Linecká velikonoční vejce II.

Lehká jogurtová buchta s ovocem, skořicovou posypkou a čokoládou

Lehká jogurtová buchta s ovocem,…

Peříčkový řez

Peříčkový řez

Doporučujeme

40 minut
Krémová kari polévka s kuřecím masem

Krémová kari polévka s kuřecím masem

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

20 minut
Salát little gem se slaninou a parmazánem

Salát little gem se slaninou a…

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

57
Čevapčiči
Čevapčiči
53
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
42
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
41
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.
Jahodové tiramisu podle…
40
Krémová kari polévka s kuřecím masem
Krémová kari polévka s…

Zajímavé články

Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět, od samosběru až po dokonalou bublaninu nebo džem
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších sladkých náplní
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších…
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na cesty, které vás bude bavit
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na…
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso křehké a šťavnaté: S medem, jogurtem nebo citrusy
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso…
AHA.cz Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Lucie Borhyová předala Bulovce: Postel za milion!

Lucie Borhyová předala Bulovce: Postel za milion!

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

  • Recepty.cz
  • Jehněčí pečeně na rozmarýnu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact