• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jehněčí pečeně
Napište svůj komentář k receptu

Jehněčí pečeně

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jehněčí pečeně
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • jehněčí maso kýta (1,5-2kg)
    • 2
      hrst máta
    • 1
      hrst bazalka lístky
    • 2
      lžíce parmazán najemno nastrouhaný
    • 2
      lžíce citronová šťáva
    • 2
      stroužek česnek najemno nasekaný
    • sůl 3/4 lžičky + na dochucení
    • pepř mletý 1/2 lžičky + na dochucení
    • 5
      lžíce olivový olej + 2 na osmažení

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejte na 200 °C. Maso omyjte, odblaňte, zbavte přebytečného tuku a důkladně osušte papírovou kuchyňskou utěrkou. Osolte ho a opepřete. Mátu, bazalku, ořechy, sýr, citronovou šťávu, česnek, 3/4 lžičky soli a 1/2 lžičky pepře rozmixujte dohladka. Snižte rychlost robotu a pomalu přilévejte 5 lžic oleje, až je směs krásně hladká a má krémovitou konzistenci.
2
Zbylý olej rozehřejte v největší nádobě Tefal Ingenio s odnímatelnou rukojetí (může pak do trouby) a maso opečte ze všech stran. Přemístěte do trouby a pečte asi 20 minut. Poté maso vyjměte a ostrým nožem ho nakrojte až ke kosti. Řezné plochy potřete asi polovinou mátového pesta. Vraťte do trouby a dopečte doměkka. Po upečení nechte zakryté maso ještě asi 10 minut odpočívat. Pak pokrájejte na plátky a ihned noste na stůl.
3
Podávejte se zbylým pestem, hráškem s mátou a gratinovanými bramborami, které si připravíte během pečení masa.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jehněčí pečeně s opékanými brambory a omáčkou z červeného vína

Jehněčí pečeně s opékanými brambory a…

Pečené jehněčí s mátovým jogurtem

Pečené jehněčí s mátovým jogurtem

Pilavli kuzu kavurma, jehněčí pilaf

Pilavli kuzu kavurma, jehněčí pilaf

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ja | 11. 11. 2012 13:10

    jake orechy? nejsou na seznamu...

  • Anonymous | 8. 10. 2011 18:35

    jeneci miluju a recept je vazne dobry :)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Jehněčí
Maso Jehněčí Květen Oběd Večeře Pečení Smažení Narozeniny Výjimečný den Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Česnek Citronová šťáva Jehněčí maso Máta Olivový olej Parmazán Pepř mletý Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Víkendová omeleta

Víkendová omeleta

Pomazánka z Romadúru II.

Pomazánka z Romadúru II.

Svařené víno

Svařené víno

Churros

Churros

Jogurtové muffiny

Jogurtové muffiny

Fazolky s vepřovou panenkou

Fazolky s vepřovou panenkou

Křenové závitky v rosolu (aspiku)

Křenové závitky v rosolu (aspiku)

Sýrovo-smetanové zapékané řízky

Sýrovo-smetanové zapékané řízky

Houbovo-smetanové špecle

Houbovo-smetanové špecle

Doporučujeme

35 minut
Halušky s brynzou a slaninou

Halušky s brynzou a slaninou

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

35
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
33
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
24
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
23
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
18
Domácí chleba z žitné mouky
Domácí chleba z žitné…

Zajímavé články

Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i naslano: 5 receptů, na které je škoda zapomenout
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i…
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
AHA.cz Hrůza na tribuně při bitvě pražských »S«: Babicu zmlátili!

Hrůza na tribuně při bitvě pražských »S«: Babicu zmlátili!

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Věčné dilema: Tělové silonky – na sebe, nebo do koše? Tohle radí stylistka!

Věčné dilema: Tělové silonky – na sebe, nebo do koše? Tohle radí stylistka!

Ženy.cz Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Blesk.cz Rozvod jí sluší! Nicole Kidmanová po rozpadu manželství: Razantní změna vzhledu

Rozvod jí sluší! Nicole Kidmanová po rozpadu manželství: Razantní změna vzhledu

SportRevue.cz FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Karmický horoskop na říjen: Býci se musí soustředit na své vztahy, Panny se odevzdají svým touhám

Karmický horoskop na říjen: Býci se musí soustředit na své vztahy, Panny se odevzdají svým touhám

Další doporučené recepty:

Jehněčí na víně
Jehněčí na víně
Jehněčí nožička dušená v zelenině
Jehněčí nožička dušená v zelenině
Jehněčí panenka s višňovým čatní
Jehněčí panenka s višňovým čatní
Jehněčí pečeně s opékanými brambory a omáčkou z červeného vína
Jehněčí pečeně s opékanými brambory a…
Jehněčí plec pečená
Jehněčí plec pečená
Jehněčí tikka
Jehněčí tikka
  • Recepty.cz
  • Jehněčí pečeně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact