• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jehněčí pečeně
Napište svůj komentář k receptu

Jehněčí pečeně

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jehněčí pečeně
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • jehněčí maso kýta (1,5-2kg)
    • 2
      hrst máta
    • 1
      hrst bazalka lístky
    • 2
      lžíce parmazán najemno nastrouhaný
    • 2
      lžíce citronová šťáva
    • 2
      stroužek česnek najemno nasekaný
    • sůl 3/4 lžičky + na dochucení
    • pepř mletý 1/2 lžičky + na dochucení
    • 5
      lžíce olivový olej + 2 na osmažení

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejte na 200 °C. Maso omyjte, odblaňte, zbavte přebytečného tuku a důkladně osušte papírovou kuchyňskou utěrkou. Osolte ho a opepřete. Mátu, bazalku, ořechy, sýr, citronovou šťávu, česnek, 3/4 lžičky soli a 1/2 lžičky pepře rozmixujte dohladka. Snižte rychlost robotu a pomalu přilévejte 5 lžic oleje, až je směs krásně hladká a má krémovitou konzistenci.
2
Zbylý olej rozehřejte v největší nádobě Tefal Ingenio s odnímatelnou rukojetí (může pak do trouby) a maso opečte ze všech stran. Přemístěte do trouby a pečte asi 20 minut. Poté maso vyjměte a ostrým nožem ho nakrojte až ke kosti. Řezné plochy potřete asi polovinou mátového pesta. Vraťte do trouby a dopečte doměkka. Po upečení nechte zakryté maso ještě asi 10 minut odpočívat. Pak pokrájejte na plátky a ihned noste na stůl.
3
Podávejte se zbylým pestem, hráškem s mátou a gratinovanými bramborami, které si připravíte během pečení masa.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jehněčí pečeně s opékanými brambory a omáčkou z červeného vína

Jehněčí pečeně s opékanými brambory a…

Pečené jehněčí s mátovým jogurtem

Pečené jehněčí s mátovým jogurtem

Pilavli kuzu kavurma, jehněčí pilaf

Pilavli kuzu kavurma, jehněčí pilaf

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ja | 11. 11. 2012 13:10

    jake orechy? nejsou na seznamu...

  • Anonymous | 8. 10. 2011 18:35

    jeneci miluju a recept je vazne dobry :)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Jehněčí
Maso Jehněčí Květen Oběd Večeře Pečení Smažení Narozeniny Výjimečný den Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Česnek Citronová šťáva Jehněčí maso Máta Olivový olej Parmazán Pepř mletý Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněný vepřový bůček

Plněný vepřový bůček

Kuřecí prsíčka ala iNDY

Kuřecí prsíčka ala iNDY

Šlehačková sekaná

Šlehačková sekaná

Africké kari

Africké kari

Falešný pařížský dort

Falešný pařížský dort

Zavařování hub

Zavařování hub

Ovocný salátek

Ovocný salátek

Bramborovo-sýrové lívance

Bramborovo-sýrové lívance

Vepřové maso v lepkavé marinádě

Vepřové maso v lepkavé marinádě

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

45 minut
Masopustní koblihy dle časopisu F.O.O.D.

Masopustní koblihy dle časopisu F.O.O…

30 minut
Krémová brokolicová polévka s česnekem

Krémová brokolicová polévka s česnekem

30 minut
Španělské „španělské ptáčky“ flamenquín

Španělské „španělské ptáčky“…

55 minut
Tvarohová bábovka s vanilkou a hruškou

Tvarohová bábovka s vanilkou a hruškou

20 minut
Turecká vejce

Turecká vejce

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

20 minut
Snídaňová tortilla

Snídaňová tortilla

15 minut
Chleba s avokádovou pomazánkou a vejci

Chleba s avokádovou pomazánkou a vejci

Poslední sledované recepty

45
Vláčný makovník / makovec
Vláčný makovník / makovec
35
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
27
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem
Kuře ve smetanové omáčce…
22
Rychlá kuřecí roláda z řízků
Rychlá kuřecí roláda z…
20
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…

Zajímavé články

Kvíz: Znáte jídla z legendárních českých filmů? Otestujte se!
Kvíz: Znáte jídla z legendárních českých filmů?…
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
Kulinářské speciality „devadesátek“: Těchto 5 jídel se s nostalgií servíruje dodnes
Kulinářské speciality „devadesátek“: Těchto 5…
3x moučník na víkend: Vylepšené brownies, rychlá bábovka a jablková buchta s drobenkou
3x moučník na víkend: Vylepšené brownies, rychlá…
Šéfkuchař Jan Punčochář: První jídlo mám ve dvanáct hodin, pizzu s ananasem bych si nikdy nedal
Šéfkuchař Jan Punčochář: První jídlo mám ve…
AHA.cz Ubodané prodavačky v Hradci: Vrah (16) prozradil šokující motiv!

Ubodané prodavačky v Hradci: Vrah (16) prozradil šokující motiv!

Mimibazar Jak naučit děti uklízet po sobě hračky. S našimi tipy to půjde

Jak naučit děti uklízet po sobě hračky. S našimi tipy to půjde

Dáma.cz Popeleční středa 2025: Víte, co je popelec, z čeho je a jak se uděluje?

Popeleční středa 2025: Víte, co je popelec, z čeho je a jak se uděluje?

Blesk pro ženy Magický den 22. 2. 2025: Co vás dnes čeká? Berani zažijí vášeň, Ryby si musí dát pozor na alkohol

Magický den 22. 2. 2025: Co vás dnes čeká? Berani zažijí vášeň, Ryby si musí dát pozor na alkohol

Ženy.cz Chci si přestat kousat nehty! Které produkty s tím skutečně pomohou?

Chci si přestat kousat nehty! Které produkty s tím skutečně pomohou?

Blesk.cz Brno hostí Ples v Intru: Lutovská s novým mužem, krásky a honosné róby

Brno hostí Ples v Intru: Lutovská s novým mužem, krásky a honosné róby

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Magický den 22. 2. 2025: Co vás dnes čeká? Berani zažijí vášeň, Ryby si musí dát pozor na alkohol

Magický den 22. 2. 2025: Co vás dnes čeká? Berani zažijí vášeň, Ryby si musí dát pozor na alkohol

Další doporučené recepty:

Jehněčí na víně
Jehněčí na víně
Jehněčí nožička dušená v zelenině
Jehněčí nožička dušená v zelenině
Jehněčí panenka s višňovým čatní
Jehněčí panenka s višňovým čatní
Jehněčí pečeně s opékanými brambory a omáčkou z červeného vína
Jehněčí pečeně s opékanými brambory a…
Jehněčí plec pečená
Jehněčí plec pečená
Jehněčí tikka
Jehněčí tikka
  • Recepty.cz
  • Jehněčí pečeně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact