• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jehněčí panenka s višňovým čatní
Napište svůj komentář k receptu

Jehněčí panenka s višňovým čatní

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jehněčí panenka s višňovým čatní
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 750
      g višně
    • 100
      ml šťáva z hroznů červené
    • 50
      ml červené víno
    • 3
      ks šalotka
    • 1
      lžíce hořčičné semínko
    • 4
      ks hřebíček
    • 1
      ks bobkový list
    • 3
      lžíce cukr přírodní
    • 2
      lžíce pektin
    • 500
      g jehněčí maso panenka
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 150
      g kozí sýr
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Opláchnuté a vypeckované višně svařte v hrnci s hroznovou šťávou, vínem, nakrájenými šalotkami, kořením a cukrem, asi 10 minut.
2
Posypte pektinem a nechte přejít varem. Vyjměte celá koření a třešňové čatní případně dochuťte solí a čerstvě mletým černým pepřem. Maso opláchněte a osušte. Na velké pánvi rozehřejte olej a maso na něm opečte z každé strany 3 až 4 minuty.
3
Sýr nakrájejte na plátky a položte na maso. Přikryjte poklicí, aby se sýr natavil. K masu výborně chutnají brambory zapečené s trochou rozmarýnu a pikantní višňové čatní.
4
Know-how: Stejným způsobem můžete upravit běžnější vepřovou panenku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřová panenka v bylinkách se švestkovým čatní

Vepřová panenka v bylinkách se…

Jablečné čatní

Jablečné čatní

Rebarborové čatní

Rebarborové čatní

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Mišule1 | 10. 2. 2015 20:33

    No, řekla bych, že se čerstvé višně se dají celkem dobře nahradit těmi kompotovanými nebo mraženými ;-) :-P

  • Eva | 5. 2. 2015 22:07

    Co nejdřív :-D Višně jsou v létě a to bude někdy za půl roku.

  • Mišule1 | 5. 2. 2015 21:13

    To vypadá velmi lákavě, co nejdříve vyzkouším :-)

  • Vlasta Novák | 2. 7. 2012 15:17

    Dobrý den, díky za upozornění. Opraveno...

  • svišť | 2. 7. 2012 11:57

    Třešňové čatní se dělá z višní ??? O:-) O:-) O:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Jehněčí
Maso Jehněčí Červen Oběd Večeře Pečení Vaření Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Červené víno Cukr Hořčičné semínko Hřebíček Jehněčí maso Kozí sýr Olivový olej Pektin Pepř mletý Šalotka Šťáva z hroznů Sůl Višně
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohový závin

Tvarohový závin

Zapečená vepřová panenka v listovém těstě

Zapečená vepřová panenka v listovém…

Špenátové halušky s krůtími kostkami a omáčkou

Špenátové halušky s krůtími kostkami…

Lehká rajská omáčka

Lehká rajská omáčka

Majonéza bez vajec

Majonéza bez vajec

Broskvové řezy

Broskvové řezy

Sojové maso se zeleninou

Sojové maso se zeleninou

Pórková polévka se žampiony

Pórková polévka se žampiony

Sezamové kuře v těstíčku

Sezamové kuře v těstíčku

Doporučujeme

50 minut
Husí roláda s kaštanovou nádivkou

Husí roláda s kaštanovou nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

30
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
17
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
15
Jedlé kaštany - pečené, vařené
Jedlé kaštany - pečené,…
14
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
14
Avokádovo-bazalkové pesto
Avokádovo-bazalkové pesto

Zajímavé články

Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
Svatomartinský kvíz: Znáte tradice a zvyky, které se pojí k 11. listopadu?
Svatomartinský kvíz: Znáte tradice a zvyky, které…
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak ji připravit, aby byla měkká a křupavá?
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak…
I ze zbytků se dá skvěle uvařit: Recepty z unavené zeleniny, otlučeného ovoce i starého pečiva
I ze zbytků se dá skvěle uvařit: Recepty z…
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na teplou vodní lázeň nebo páru v troubě
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na…
AHA.cz Životní zvrat u Ztraceného: Zpěvák odchází z domu

Životní zvrat u Ztraceného: Zpěvák odchází z domu

Mimibazar Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Dáma.cz Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Blesk pro ženy Bundy, které letos nosí celý Instagram: Jediný detail z vás udělá módní ikonu. Vypadá draze a sluší všem

Bundy, které letos nosí celý Instagram: Jediný detail z vás udělá módní ikonu. Vypadá draze a sluší všem

Ženy.cz Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Blesk.cz Drsné natáčení Zrádců: Promočená Brzobohatá a rekvizity od hvězdy jiné show!

Drsné natáčení Zrádců: Promočená Brzobohatá a rekvizity od hvězdy jiné show!

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Karmický horoskop na listopad: Štíry čeká splácení starých dluhů, Berani dostanou lekci v lásce

Karmický horoskop na listopad: Štíry čeká splácení starých dluhů, Berani dostanou lekci v lásce

Další doporučené recepty:

Jehněčí na mangoldu s citronem
Jehněčí na mangoldu s citronem
Jehněčí na víně
Jehněčí na víně
Jehněčí nožička dušená v zelenině
Jehněčí nožička dušená v zelenině
Jehněčí pečeně
Jehněčí pečeně
Jehněčí pečeně s opékanými brambory a omáčkou z červeného vína
Jehněčí pečeně s opékanými brambory a…
Jehněčí plec pečená
Jehněčí plec pečená
  • Recepty.cz
  • Jehněčí panenka s višňovým čatní
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact