• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jehněčí panenka s višňovým čatní
Napište svůj komentář k receptu

Jehněčí panenka s višňovým čatní

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jehněčí panenka s višňovým čatní
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 750
      g višně
    • 100
      ml šťáva z hroznů červené
    • 50
      ml červené víno
    • 3
      ks šalotka
    • 1
      lžíce hořčičné semínko
    • 4
      ks hřebíček
    • 1
      ks bobkový list
    • 3
      lžíce cukr přírodní
    • 2
      lžíce pektin
    • 500
      g jehněčí maso panenka
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 150
      g kozí sýr
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Opláchnuté a vypeckované višně svařte v hrnci s hroznovou šťávou, vínem, nakrájenými šalotkami, kořením a cukrem, asi 10 minut.
2
Posypte pektinem a nechte přejít varem. Vyjměte celá koření a třešňové čatní případně dochuťte solí a čerstvě mletým černým pepřem. Maso opláchněte a osušte. Na velké pánvi rozehřejte olej a maso na něm opečte z každé strany 3 až 4 minuty.
3
Sýr nakrájejte na plátky a položte na maso. Přikryjte poklicí, aby se sýr natavil. K masu výborně chutnají brambory zapečené s trochou rozmarýnu a pikantní višňové čatní.
4
Know-how: Stejným způsobem můžete upravit běžnější vepřovou panenku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřová panenka v bylinkách se švestkovým čatní

Vepřová panenka v bylinkách se…

Jablečné čatní

Jablečné čatní

Rebarborové čatní

Rebarborové čatní

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Mišule1 | 10. 2. 2015 20:33

    No, řekla bych, že se čerstvé višně se dají celkem dobře nahradit těmi kompotovanými nebo mraženými ;-) :-P

  • Eva | 5. 2. 2015 22:07

    Co nejdřív :-D Višně jsou v létě a to bude někdy za půl roku.

  • Mišule1 | 5. 2. 2015 21:13

    To vypadá velmi lákavě, co nejdříve vyzkouším :-)

  • Vlasta Novák | 2. 7. 2012 15:17

    Dobrý den, díky za upozornění. Opraveno...

  • svišť | 2. 7. 2012 11:57

    Třešňové čatní se dělá z višní ??? O:-) O:-) O:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Jehněčí
Maso Jehněčí Červen Oběd Večeře Pečení Vaření Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Červené víno Cukr Hořčičné semínko Hřebíček Jehněčí maso Kozí sýr Olivový olej Pektin Pepř mletý Šalotka Šťáva z hroznů Sůl Višně
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jahodové řezy IV.

Jahodové řezy IV.

Dalamánky

Dalamánky

Rychlý dort z listového těsta

Rychlý dort z listového těsta

Losos s jogurtovou omáčkou a smetanové brambory

Losos s jogurtovou omáčkou a…

Domácí chléb VI.

Domácí chléb VI.

Bezmasé zapečené těstoviny s olivami

Bezmasé zapečené těstoviny s olivami

"Kouřové" marinované vepřové

"Kouřové" marinované vepřové

Jablečný cukrový závin (štrúdl) ze sterilovaných jablek

Jablečný cukrový závin (štrúdl) ze…

Kakaová bábovka s čokoládovou polevou

Kakaová bábovka s čokoládovou polevou

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

366
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
62
Kokosové kostky III.
Kokosové kostky III.
45
Pomazánka z cizrny
Pomazánka z cizrny
27
Pórková polévka III.
Pórková polévka III.
27
Kuřecí salát III.
Kuřecí salát III.

Zajímavé články

Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
AHA.cz Neštěstí herečky Arichtevy: Hledá pomoc po ztrátě miminka!

Neštěstí herečky Arichtevy: Hledá pomoc po ztrátě miminka!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy 12 karmických ženských jmen: Která si nesou těžký osud a která otevírají cestu ke štěstí?

12 karmických ženských jmen: Která si nesou těžký osud a která otevírají cestu ke štěstí?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Svatý Václav slavil čtvrtstoletí: Slováček přišel na svíčkovou! A Dejdar jako „výčepák“

Svatý Václav slavil čtvrtstoletí: Slováček přišel na svíčkovou! A Dejdar jako „výčepák“

SportRevue.cz FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy 12 karmických ženských jmen: Která si nesou těžký osud a která otevírají cestu ke štěstí?

12 karmických ženských jmen: Která si nesou těžký osud a která otevírají cestu ke štěstí?

Další doporučené recepty:

Jehněčí na mangoldu s citronem
Jehněčí na mangoldu s citronem
Jehněčí na víně
Jehněčí na víně
Jehněčí nožička dušená v zelenině
Jehněčí nožička dušená v zelenině
Jehněčí pečeně
Jehněčí pečeně
Jehněčí pečeně s opékanými brambory a omáčkou z červeného vína
Jehněčí pečeně s opékanými brambory a…
Jehněčí plec pečená
Jehněčí plec pečená
  • Recepty.cz
  • Jehněčí panenka s višňovým čatní
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact