• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jehněčí nožička dušená v zelenině
Napište svůj komentář k receptu

Jehněčí nožička dušená v zelenině

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
2.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jehněčí nožička dušená v zelenině
Jehněčí nožička dušená v zelenině
Jehněčí nožička dušená v zelenině
Jehněčí nožička dušená v zelenině
Jehněčí nožička dušená v zelenině
Jehněčí nožička dušená v zelenině
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 3
      ks cibule
    • 800
      g brambory
    • 80
      g máslo (přepuštěné)
    • 300
      g celer
    • sůl
    • 300
      g mrkev
    • 300
      g petržel
    • 3
      ks hřebíček
    • pepř mletý
    • 1
      svazek tymián
    • 600
      ml drůbeží vývar
    • 1
      ks bobkový list
    • 4
      ks jehněčí maso (nožičky)
    • 300
      g tuřín
  • Na salsu...
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      svazek petržel
    • 0,50
      svazek bazalka
    • 2
      ks šalotka
    • 5
      ks okurka (okurčičky)
    • 1
      lžíce kapary
    • 40
      g piniové oříšky

Postup přípravy receptu

1
Dvě cibule nakrájejte na plátky, do třetí neoloupané vpíchněte hřebíčky a bobkový list. Nakrájenou cibuli osmažte v pekáči na másle. Vložte osolené a opepřené maso. Přikryjte a krátce poduste, vlijte vývar, vložte cibuli s hřebíčky, uveďte do varu a dejte do trouby předehřáté na 180°C, poduste 30 minut.

RADA: VIDEO, jak na špenátovou nádivku bez masa

2
K masu přidejte očištěnou a na kousky pokrájenou zeleninu, brambory a tymián. Duste ještě 40 minut. Vyjměte, odstraňte cibuli s hřebíčky a svazek tymiánu a podle chuti osolte a opepřete. Na salsu opražte piniová jadérka, šalotky, česnek, petržel, okurčičky, kapary a sardelky nadrobno nasekejte a promíchejte s octem a olejem. Podávejte k masu se zeleninou.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jehněčí kýta pečená se 40 stroužky mladého česneku - Gigot aux 40 gousses d ail

Jehněčí kýta pečená se 40 stroužky…

Jehněčí kotletky & karotky na balzamiku

Jehněčí kotletky & karotky na…

Pečená jehněčí kýta po středomořském způsobu

Pečená jehněčí kýta po středomořském…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Jehněčí FOOD Velikonoce Zelenina
Maso Pokrmy Ze zeleniny Jehněčí Oběd Večeře Smažení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Bobkový list Brambory Celer Česnek Cibule Drůbeží vývar Hřebíček Jehněčí maso Kapary Máslo Mrkev Okurka Pepř mletý Petržel Piniové oříšky Šalotka Sůl Tuřín Tymián

Vajíčkový salát: recept a postup, jak na to

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dort s vanilkovým krémem, jahodami a kiwi

Dort s vanilkovým krémem, jahodami a…

Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

Boloňské špagety po anglicku

Boloňské špagety po anglicku

Co se zbylou rýží?

Co se zbylou rýží?

Něžný linecký koláč

Něžný linecký koláč

Salát z jemných párků

Salát z jemných párků

Šlehačkový koláč s rebarborou

Šlehačkový koláč s rebarborou

Pečená dýně (velice chutná)

Pečená dýně (velice chutná)

Čevapi

Čevapi

Doporučujeme

30 minut
Obalovaný asijský květák z trouby

Obalovaný asijský květák z trouby

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Vajíčkový salát: recept a postup, jak na to

Poslední sledované recepty

21
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
21
Kuře na paprice
Kuře na paprice
20
Kočičí svarba vegan (šoulet, krupoto), základní recept
Kočičí svarba vegan …
18
Slaný krokodýl z majonézového těsta
Slaný krokodýl z…
15
Dresing hami mňami
Dresing hami mňami

Zajímavé články

Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
AHA.cz Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz ExLunetic Kocián (49) překvapil: Romantika s „ramlicí“ od Schwarzenberga (†85)

ExLunetic Kocián (49) překvapil: Romantika s „ramlicí“ od Schwarzenberga (†85)

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

Další doporučené recepty:

Jehněčí na kari s chřestem
Jehněčí na kari s chřestem
Jehněčí na mangoldu s citronem
Jehněčí na mangoldu s citronem
Jehněčí na víně
Jehněčí na víně
Jehněčí panenka s višňovým čatní
Jehněčí panenka s višňovým čatní
Jehněčí pečeně
Jehněčí pečeně
Jehněčí pečeně s opékanými brambory a omáčkou z červeného vína
Jehněčí pečeně s opékanými brambory a…
  • Recepty.cz
  • Jehněčí nožička dušená v zelenině
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact