• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jehněčí nožička dušená v zelenině
Napište svůj komentář k receptu

Jehněčí nožička dušená v zelenině

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
2.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jehněčí nožička dušená v zelenině
Jehněčí nožička dušená v zelenině
Jehněčí nožička dušená v zelenině
Jehněčí nožička dušená v zelenině
Jehněčí nožička dušená v zelenině
Jehněčí nožička dušená v zelenině
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 3
      ks cibule
    • 800
      g brambory
    • 80
      g máslo (přepuštěné)
    • 300
      g celer
    • sůl
    • 300
      g mrkev
    • 300
      g petržel
    • 3
      ks hřebíček
    • pepř mletý
    • 1
      svazek tymián
    • 600
      ml drůbeží vývar
    • 1
      ks bobkový list
    • 4
      ks jehněčí maso (nožičky)
    • 300
      g tuřín
  • Na salsu...
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      svazek petržel
    • 0,50
      svazek bazalka
    • 2
      ks šalotka
    • 5
      ks okurka (okurčičky)
    • 1
      lžíce kapary
    • 40
      g piniové oříšky

Postup přípravy receptu

1
Dvě cibule nakrájejte na plátky, do třetí neoloupané vpíchněte hřebíčky a bobkový list. Nakrájenou cibuli osmažte v pekáči na másle. Vložte osolené a opepřené maso. Přikryjte a krátce poduste, vlijte vývar, vložte cibuli s hřebíčky, uveďte do varu a dejte do trouby předehřáté na 180°C, poduste 30 minut.

RADA: VIDEO, jak na špenátovou nádivku bez masa

2
K masu přidejte očištěnou a na kousky pokrájenou zeleninu, brambory a tymián. Duste ještě 40 minut. Vyjměte, odstraňte cibuli s hřebíčky a svazek tymiánu a podle chuti osolte a opepřete. Na salsu opražte piniová jadérka, šalotky, česnek, petržel, okurčičky, kapary a sardelky nadrobno nasekejte a promíchejte s octem a olejem. Podávejte k masu se zeleninou.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jehněčí kýta pečená se 40 stroužky mladého česneku - Gigot aux 40 gousses d ail

Jehněčí kýta pečená se 40 stroužky…

Jehněčí kotletky & karotky na balzamiku

Jehněčí kotletky & karotky na…

Pečená jehněčí kýta po středomořském způsobu

Pečená jehněčí kýta po středomořském…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Jehněčí FOOD Velikonoce Zelenina
Maso Pokrmy Ze zeleniny Jehněčí Oběd Večeře Smažení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Bobkový list Brambory Celer Česnek Cibule Drůbeží vývar Hřebíček Jehněčí maso Kapary Máslo Mrkev Okurka Pepř mletý Petržel Piniové oříšky Šalotka Sůl Tuřín Tymián

Vajíčkový salát: recept a postup, jak na to

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Olomoucká tvarohová pomazánka

Olomoucká tvarohová pomazánka

Kotlíkový guláš II.

Kotlíkový guláš II.

Kubánský dort

Kubánský dort

Švestkové knedlíky II.

Švestkové knedlíky II.

Slané palačinky s rajčatovou náplní

Slané palačinky s rajčatovou náplní

Tvarohová bábovka se švestkami - ,,Hujerka,,

Tvarohová bábovka se švestkami - ,…

Masopustní koblihy dle časopisu F.O.O.D.

Masopustní koblihy dle časopisu F.O.O…

Blesková rýže kari podle Lidušky

Blesková rýže kari podle Lidušky

Banánový koláč se smetanou

Banánový koláč se smetanou

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Vajíčkový salát: recept a postup, jak na to

Poslední sledované recepty

240
Česnekové kotlety na špeku
Česnekové kotlety na…
41
Klasické lečo
Klasické lečo
27
Dýňové karí s cizrnou
Dýňové karí s cizrnou
20
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem
19
Celer smažený v kořeněné tempuře
Celer smažený v kořeněné…

Zajímavé články

Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
AHA.cz Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Překvapení na letním mejdanu hvězd! Dorazil i zraněný Janek Bartoška

Překvapení na letním mejdanu hvězd! Dorazil i zraněný Janek Bartoška

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Další doporučené recepty:

Jehněčí na kari s chřestem
Jehněčí na kari s chřestem
Jehněčí na mangoldu s citronem
Jehněčí na mangoldu s citronem
Jehněčí na víně
Jehněčí na víně
Jehněčí panenka s višňovým čatní
Jehněčí panenka s višňovým čatní
Jehněčí pečeně
Jehněčí pečeně
Jehněčí pečeně s opékanými brambory a omáčkou z červeného vína
Jehněčí pečeně s opékanými brambory a…
  • Recepty.cz
  • Jehněčí nožička dušená v zelenině
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact