• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jehněčí na bylinkách a rajčatech
Napište svůj komentář k receptu

Jehněčí na bylinkách a rajčatech

autor: TheKacabi
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: 160 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jehněčí na bylinkách a rajčatech
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 3
      snítka oregáno čerstvé
    • 3
      snítka rozmarýn čerstvé
    • 3
      stroužek česnek
    • sůl
    • pepř mletý
    • jehněčí kýta
    • 0,50
      l červené víno sladší
    • 2
      plechovka nakládaná loupaná rajčata
    • 1
      lžička cukr
    • 1
      lžička škrob

Postup přípravy receptu

1
Předehřejte si troubu na 200°C. V robotu nebo hmoždíři zpracujte 2 lžíce olivového oleje, čerstvé lístky ze 3 snítek oregána a rozmarýnu, 3 stroužky česneku, sůl a pepř. Tuto směs vetřete na jehněčí. Doporučený kousek je rameno (necelé 2 kg), ovšem já jsem tohle neměla, tak jsem použila žebra a hřbet a hrudník.
2
Dejte na dostatečně velký pekáč nebo zapékací mísu a 20 minut nechte péct. Potom zakryjte alobalem a nechte péct hodinu a půl. Pokud budete mít jeden větší kousek masa (kýtu, rameno...), nechte to péct déle (středně propečený 2kg kousek - 2 hodiny). Postupně podlévejte menším množstvím vody, aby se nespálily šťávy a tuk vytékající z masa.
3
Vyndejte z trouby a z pekáče, přidejte 0,5 l červeného vína (raději sladší), 2 plechovky krájených rajčat a lžičku cukru, ochuťte solí a pepřem. Promíchejte a zamíchejte 1 lžičku škrobu rozmíchaného v troše vody. Vraťte maso do pekáče a dejte do trouby na dalších 20-30 minut.
4
Podávejte s čerstvým bílým pečivem, bramborovým knedlíkem nebo vařenými brambory.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jehněčí kotlety na bylinkách

Jehněčí kotlety na bylinkách

Kuřecí řízky zapečené v bylinkách

Kuřecí řízky zapečené v bylinkách

Vepřový králík pečený na bylinkách

Vepřový králík pečený na bylinkách

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Jehněčí
Maso Jehněčí Oběd Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červené víno Česnek Cukr Jehněčí kýta Nakládaná loupaná rajčata Olivový olej Oregáno Pepř mletý Rozmarýn Škrob Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Apple pie

Apple pie

Selské halušky špenátové

Selské halušky špenátové

Guláš z drůbežích žaludků a srdíček

Guláš z drůbežích žaludků a srdíček

Hustá bramboračka

Hustá bramboračka

Grilovaný losos v marinádě

Grilovaný losos v marinádě

Něžná pomazánka z mascarpone

Něžná pomazánka z mascarpone

Anglická pečeně (Carvery)

Anglická pečeně (Carvery)

Fazolový guláš pro vegany

Fazolový guláš pro vegany

Americký dýňový koláč

Americký dýňový koláč

Doporučujeme

300 minut
Rolovaná krkovice à la porchetta

Rolovaná krkovice à la porchetta

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

26
Sýrovo-smetanové zapékané řízky
Sýrovo-smetanové…
21
Klasické lečo
Klasické lečo
20
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
19
Košíčky isidor
Košíčky isidor
19
Bramborovo-cizrnová polévka s koprem
Bramborovo-cizrnová…

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Jana Paulová oslavila 50 let vztahu s manželem: Neuvěřitelná zpověď! Kvůli muži utekla z domova

Jana Paulová oslavila 50 let vztahu s manželem: Neuvěřitelná zpověď! Kvůli muži utekla z domova

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Jehněčí kotlety - grilované
Jehněčí kotlety - grilované
Jehněčí kotlety na bylinkách
Jehněčí kotlety na bylinkách
Jehněčí kýta pečená se 40 stroužky mladého česneku - Gigot aux 40 gousses d ail
Jehněčí kýta pečená se 40 stroužky…
Jehněčí na kari s chřestem
Jehněčí na kari s chřestem
Jehněčí na mangoldu s citronem
Jehněčí na mangoldu s citronem
Jehněčí na víně
Jehněčí na víně
  • Recepty.cz
  • Jehněčí na bylinkách a rajčatech
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact