• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Jehněčí na bylinkách a rajčatech
Napište svůj komentář k receptu

Jehněčí na bylinkách a rajčatech

autor: TheKacabi
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: 160 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jehněčí na bylinkách a rajčatech
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 3
      snítka oregáno čerstvé
    • 3
      snítka rozmarýn čerstvé
    • 3
      stroužek česnek
    • sůl
    • pepř mletý
    • jehněčí kýta
    • 0,50
      l červené víno sladší
    • 2
      plechovka nakládaná loupaná rajčata
    • 1
      lžička cukr
    • 1
      lžička škrob

Postup přípravy receptu

1
Předehřejte si troubu na 200°C. V robotu nebo hmoždíři zpracujte 2 lžíce olivového oleje, čerstvé lístky ze 3 snítek oregána a rozmarýnu, 3 stroužky česneku, sůl a pepř. Tuto směs vetřete na jehněčí. Doporučený kousek je rameno (necelé 2 kg), ovšem já jsem tohle neměla, tak jsem použila žebra a hřbet a hrudník.
2
Dejte na dostatečně velký pekáč nebo zapékací mísu a 20 minut nechte péct. Potom zakryjte alobalem a nechte péct hodinu a půl. Pokud budete mít jeden větší kousek masa (kýtu, rameno...), nechte to péct déle (středně propečený 2kg kousek - 2 hodiny). Postupně podlévejte menším množstvím vody, aby se nespálily šťávy a tuk vytékající z masa.
3
Vyndejte z trouby a z pekáče, přidejte 0,5 l červeného vína (raději sladší), 2 plechovky krájených rajčat a lžičku cukru, ochuťte solí a pepřem. Promíchejte a zamíchejte 1 lžičku škrobu rozmíchaného v troše vody. Vraťte maso do pekáče a dejte do trouby na dalších 20-30 minut.
4
Podávejte s čerstvým bílým pečivem, bramborovým knedlíkem nebo vařenými brambory.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jehněčí kotlety na bylinkách

Jehněčí kotlety na bylinkách

Kuřecí řízky zapečené v bylinkách

Kuřecí řízky zapečené v bylinkách

Vepřový králík pečený na bylinkách

Vepřový králík pečený na bylinkách

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Jehněčí
Maso Jehněčí Oběd Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červené víno Česnek Cukr Jehněčí kýta Nakládaná loupaná rajčata Olivový olej Oregáno Pepř mletý Rozmarýn Škrob Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krůtí ragú s brokolicí

Krůtí ragú s brokolicí

Špenátová pomazánka

Špenátová pomazánka

Roláda  piškotová

Roláda piškotová

Kuřecí zbytkový salát

Kuřecí zbytkový salát

Thajská polévka

Thajská polévka

Bábovka s vaječným likérem a jablky

Bábovka s vaječným likérem a jablky

Zavařené houby ve sladkokyselém nálevu

Zavařené houby ve sladkokyselém nálevu

Česnekovo-houbový guláš

Česnekovo-houbový guláš

Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Doporučujeme

35 minut
Těstovinový salát z grilu

Těstovinový salát z grilu

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

40
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
34
TZATZIKI - originální řecký recept
TZATZIKI - originální…
30
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
27
Višňový džem (marmeláda)
Višňový džem (marmeláda)
26
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…

Zajímavé články

Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si jednoduše zamilujete!
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si…
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend ideálním dezertem do vedra
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend…
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je ještě můžete natrhat
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je…
Grilovaný sýr, který chutná famózně. Recept a osvědčený postup!
Grilovaný sýr, který chutná famózně. Recept a…
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni? Tyhle 4 způsoby jsou nejlepší
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni…
AHA.cz Kuchařová po tahanicích s Brzobohatým: Dramatická změna vzhledu

Kuchařová po tahanicích s Brzobohatým: Dramatická změna vzhledu

Mimibazar Oblíbené evropské destinace: Připravte se na nová pravidla

Oblíbené evropské destinace: Připravte se na nová pravidla

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Módní souboj z Varů: Které hvězdy se utkaly ve výběru nejkrásnějších šatů?

Módní souboj z Varů: Které hvězdy se utkaly ve výběru nejkrásnějších šatů?

Ženy.cz Nakupujete na cestách jako turista? Tady je návod, jak to dělat líp (a bez kýče)

Nakupujete na cestách jako turista? Tady je návod, jak to dělat líp (a bez kýče)

Blesk.cz Eliška a Damián se vrací na obrazovky: Seriálový debakl si vyprosili diváci!

Eliška a Damián se vrací na obrazovky: Seriálový debakl si vyprosili diváci!

SportRevue.cz Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy Nejlepší léčivé rituály pro každé znamení zvěrokruhu. Co pomůže právě vám?

Nejlepší léčivé rituály pro každé znamení zvěrokruhu. Co pomůže právě vám?

Další doporučené recepty:

Jehněčí kotlety - grilované
Jehněčí kotlety - grilované
Jehněčí kotlety na bylinkách
Jehněčí kotlety na bylinkách
Jehněčí kýta pečená se 40 stroužky mladého česneku - Gigot aux 40 gousses d ail
Jehněčí kýta pečená se 40 stroužky…
Jehněčí na kari s chřestem
Jehněčí na kari s chřestem
Jehněčí na mangoldu s citronem
Jehněčí na mangoldu s citronem
Jehněčí na víně
Jehněčí na víně
  • Recepty.cz
  • Jehněčí na bylinkách a rajčatech
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact