• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jehněčí kotlety
Napište svůj komentář k receptu

Jehněčí kotlety

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 4
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jehněčí kotlety
Jehněčí kotlety
Jehněčí kotlety
Jehněčí kotlety
Jehněčí kotlety
Jehněčí kotlety
Jehněčí kotlety
5fotografií
Nahrát fotku
 

Vynikající jehněčí kotlety naložené v marinádě z medu, dijonské hořčice, citronu, petrželky a máty. Chutě krásně prostoupí a vězte, že jejich kombinace je naprosto neodolatelná. Tento pokrm si prostě okamžitě zamilujete.

Suroviny

4 porce
    • 8
      ks jehněčí kotlety - 12
    • 120
      g máslo
    • 3
      lžíce řepkový olej
    • sůl
    • pepř mletý
  • Na marinádu:
    • 6
      lžíce olivový olej
    • 2
      lžíce med
    • 2
      lžička drcený česnek
    • 2
      lžíce dijonská hořčice
    • 3
      lžíce petrželka nasekaná
    • 3
      lžíce máta nasekaná
    • 3
      lžíce citronová šťáva
    • citronová kůra
    • 2
      lžíce sojová omáčka

Postup přípravy receptu

1
Nejprve si připravte marinádu. V hrnci prošlehejte med společně se sójovou omáčkou a zbylými přísadami. Vše společně promíchejte a nechte slabě ohřát, aby se všechny ingredience dobře spojily a rozvinuly své chutě. Dejte pozor, aby se nezačala směs vařit!

RADA: Další skvělé recepty z jehněčího masa!

2
Kotlety naklepejte, osolte a opepřete a naložte do vychladlé marinády. Přikryjte potravinářskou fólií a nechte naložené minimálně 6 hodin, nejlépe však přes noc.
3
Na pánvi rozehřejte máslo s olejem a opečte kotletky do zlatohnědé ze všech stran, pak je poklaďte do máslem vymazaného plechu a vložte do trouby předehřáté na 230 °C, pečte 5 minut. Pak je znovu potřete směsí, ve které byly naložené, a slabě podlijte vodou. Snižte teplotu na 180 °C a pečte dalších 15 minut. Před podáváním nazdobte jemně nasekanou čerstvou petrželkou. Podávejte na teplých talířích s čerstvou zeleninou a pečivem.

RADA: Připravte si sekanou, která nepraskne podle VIDEO návodu

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušené jehněčí kolínko s květákovo-bramborovým pyré

Dušené jehněčí kolínko s květákovo…

Jehněčí kotletky & karotky na balzamiku

Jehněčí kotletky & karotky na…

Jehněčí kotlety na bylinkách

Jehněčí kotlety na bylinkách

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Jehněčí
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Citronová šťáva Dijonská hořčice Drcený česnek Jehněčí kotlety Máslo Máta Med Olivový olej Pepř mletý Petrželka Řepkový olej Sojová omáčka Sůl

Sekaná, která nepraskne

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Výborná chlebíčková pomazánka

Výborná chlebíčková pomazánka

Hnětynky

Hnětynky

Zelná polévka s uzenými žebry

Zelná polévka s uzenými žebry

Meruňková marmeláda

Meruňková marmeláda

Mandarinková mňamka

Mandarinková mňamka

Bramborové knedlíky se švestkami

Bramborové knedlíky se švestkami

Ředkvičkový salát se šunkou

Ředkvičkový salát se šunkou

Adamovy kuličky (sekaná)

Adamovy kuličky (sekaná)

Banánové placičky

Banánové placičky

Doporučujeme

35 minut
Halušky s brynzou a slaninou

Halušky s brynzou a slaninou

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Sekaná, která nepraskne

Poslední sledované recepty

49
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
25
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
23
Brusinková štola - tvarohová
Brusinková štola -…
19
Jednoduchá svíčková
Jednoduchá svíčková
17
Bryndzová pomazánka
Bryndzová pomazánka

Zajímavé články

Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i naslano: 5 receptů, na které je škoda zapomenout
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i…
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
AHA.cz Hrůza na tribuně při bitvě pražských »S«: Babicu zmlátili!

Hrůza na tribuně při bitvě pražských »S«: Babicu zmlátili!

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Věčné dilema: Tělové silonky – na sebe, nebo do koše? Tohle radí stylistka!

Věčné dilema: Tělové silonky – na sebe, nebo do koše? Tohle radí stylistka!

Ženy.cz Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Blesk.cz Matáskovi odhalují své rodinné tajemství: Tři bratři jako přes kopírák!

Matáskovi odhalují své rodinné tajemství: Tři bratři jako přes kopírák!

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Karmický horoskop na říjen: Býci se musí soustředit na své vztahy, Panny se odevzdají svým touhám

Karmický horoskop na říjen: Býci se musí soustředit na své vztahy, Panny se odevzdají svým touhám

Další doporučené recepty:

Jehněčí guláš
Jehněčí guláš
Jehněčí karbanátky s rozmarýnem
Jehněčí karbanátky s rozmarýnem
Jehněčí kotletky & karotky na balzamiku
Jehněčí kotletky & karotky na balzamiku
Jehněčí kotlety - grilované
Jehněčí kotlety - grilované
Jehněčí kotlety na bylinkách
Jehněčí kotlety na bylinkách
Jehněčí kýta pečená se 40 stroužky mladého česneku - Gigot aux 40 gousses d ail
Jehněčí kýta pečená se 40 stroužky…
  • Recepty.cz
  • Jehněčí kotlety
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact