• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Jehněčí kotletky & karotky na balzamiku
Napište svůj komentář k receptu

Jehněčí kotletky & karotky na balzamiku

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 5
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jehněčí kotletky & karotky na balzamiku
Jehněčí kotletky & karotky na balzamiku
Jehněčí kotletky & karotky na balzamiku
Jehněčí kotletky & karotky na balzamiku
Jehněčí kotletky & karotky na balzamiku
Jehněčí kotletky & karotky na balzamiku
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      kg brambory (malé, pevné)
    • 60
      g máslo
    • sůl
    • 6
      lžíce olivový olej
    • 1
      stroužek česnek
    • pepř mletý
    • 1
      svazek petrželka (hladkolistá)
    • 1
      lžíce strouhaný parmazán
    • 1
      snítka rozmarýn
    • 160
      ml červené víno
    • 800
      g karotka
    • 1
      ks citronová kůra (z jednoho citronu)
    • 50
      g sušená rajčata (v oleji)
    • 200
      ml vepřový vývar
    • 1
      kg jehněčí kotlety
    • cukr
    • 3
      lžíce balzamikový ocet

Postup přípravy receptu

1
Troubu rozehřejte na 180 °C i s pekáčem, položeným na druhé příčce odspodu. Maso nařízněte u kostí do hloubky asi 3 cm, případnou tukovou vrstvičku na mase několikrát nařízněte křížem. Osolte, opepřete a do zářezů vetřete směs z trochy nasekaného rozmarýnu, rajčat a sýra. Zbylým rozmarýnem posypte maso. Do horkého pekáče v troubě vlijte polovinu oleje, vložte maso kůží dolů a pečte 30 minut za občasného podlévání vínem.

RADA: VIDEO, jak na špenátovou nádivku bez masa

2
Mezitím uvařte brambory ve slupce. Oloupejte je, opečte na pánvi na zbylém rozehřátém oleji, osolte a opepřete. Nakonec vmíchejte směs z nasekané petržele, drceného česneku a citronové kůry. Oškrabanou a podélně rozpůlenou karotku povařte asi 15 minut v 250 ml vroucí osolené vody se špetkou cukru. Stáhněte z plamene, ale ponechte ve vývaru na teple.
3
Před podáváním svařte 4 lžíce mrkvového vývaru s balzamikem, sejměte z ohně a zašlehejte studené nakrájené máslo. Vzniklou omáčkou zakapejte karotku. Upečené maso vyjměte, překryjte alobalem a nechte chvíli odpočívat. Výpečky v pekáči odvařte vývarem, bez pokličky asi 5 minut. Dochuťte a maso podávejte s touto šťávou, karotkami a bylinkovými bramborami.

RADA: Jak na poctivý vývar!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jehněčí kýta pečená se 40 stroužky mladého česneku - Gigot aux 40 gousses d ail

Jehněčí kýta pečená se 40 stroužky…

Pečená jehněčí kýta po středomořském způsobu

Pečená jehněčí kýta po středomořském…

Jehněčí kotlety na bylinkách

Jehněčí kotlety na bylinkách

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • NikiNikol
    NikiNikol | 30. 3. 2012 16:33

    Určitě vikajici :-) ;-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Jehněčí FOOD Velikonoce
Maso Jehněčí Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Balzamikový ocet Brambory Červené víno Česnek Citronová kůra Cukr Jehněčí kotlety Karotka Máslo Olivový olej Pepř mletý Petrželka Rozmarýn Strouhaný parmazán Sůl Sušená rajčata Vepřový vývar

Vajíčková pomazánka

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dýňový krém

Dýňový krém

Bulharská trošije (nakládaná zelenina)

Bulharská trošije (nakládaná zelenina)

Krémová kapustovo-sýrová polévka

Krémová kapustovo-sýrová polévka

Zapečené brambory s brokolicí a modrým sýrem

Zapečené brambory s brokolicí a…

Panenka se šalotkou

Panenka se šalotkou

Muffiny s lentilkami

Muffiny s lentilkami

Česnekové bramborové knedlíky s houskou

Česnekové bramborové knedlíky s…

Asijské smažené kuličky (šišky)

Asijské smažené kuličky (šišky)

Univerzální jednoduché těsto na ovocné knedlíky

Univerzální jednoduché těsto na…

Doporučujeme

30 minut
Salát Caesar s kuřetem

Salát Caesar s kuřetem

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Vajíčková pomazánka

Poslední sledované recepty

72
Hruškový / Jablečný rýžový nákyp
Hruškový / Jablečný…
65
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem
58
Čočkové kuličky v rajčatové omáčce s těstovinami
Čočkové kuličky v…
56
Houbový guláš
Houbový guláš
55
Bezmasý guláš z hlívy
Bezmasý guláš z hlívy

Zajímavé články

Letní recepty s melounem: Využít se dá do dezertů, salátů i ke grilovanému masu a sýrům
Letní recepty s melounem: Využít se dá do dezertů…
Milujete marmelády? Připravte si je s námi, máme pro vás 20 výtečných receptů!
Milujete marmelády? Připravte si je s námi, máme…
Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy šéfkuchaře, jak připravit kuře, hovězí steak i ryby, aby byly dokonalé
Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy…
Rybízový koláč je letní hit: 10 skvělých receptů, kterými ohromíte i babičku
Rybízový koláč je letní hit: 10 skvělých receptů,…
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si jednoduše zamilujete!
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si…
AHA.cz První dáma v montérkách si naběhla: Tohle lidi vytočilo nejvíce!

První dáma v montérkách si naběhla: Tohle lidi vytočilo nejvíce!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Prací prostředky Lovela Baby zatočí se skvrnami a nedráždí ani ekzematickou pokožku

Vyzkoušeli jste: Prací prostředky Lovela Baby zatočí se skvrnami a nedráždí ani ekzematickou pokožku

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Od Válečka až po moderátorskou hvězdu karlovarského festivalu: Jak šel čas s Markem Ebenem?

Od Válečka až po moderátorskou hvězdu karlovarského festivalu: Jak šel čas s Markem Ebenem?

Ženy.cz Jak se správně (ne)opálit? Na bronzovou kůži nespěchejte a pořiďte si kšiltovku

Jak se správně (ne)opálit? Na bronzovou kůži nespěchejte a pořiďte si kšiltovku

Blesk.cz Nesmírně emotivní zahájení festivalu: Slzy pro Bartošku! A věta, kterou nikdo nezvládl vyslovit

Nesmírně emotivní zahájení festivalu: Slzy pro Bartošku! A věta, kterou nikdo nezvládl vyslovit

SportRevue.cz FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Nejatraktivnější znamení zvěrokruhu! Které to je a proč je pro ostatní neodolatelné?

Nejatraktivnější znamení zvěrokruhu! Které to je a proč je pro ostatní neodolatelné?

Další doporučené recepty:

Jehněčí filet s borůvkami
Jehněčí filet s borůvkami
Jehněčí guláš
Jehněčí guláš
Jehněčí karbanátky s rozmarýnem
Jehněčí karbanátky s rozmarýnem
Jehněčí kotlety
Jehněčí kotlety
Jehněčí kotlety - grilované
Jehněčí kotlety - grilované
Jehněčí kotlety na bylinkách
Jehněčí kotlety na bylinkách
  • Recepty.cz
  • Jehněčí kotletky & karotky na balzamiku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact