• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jehněčí kotletky & karotky na balzamiku
Napište svůj komentář k receptu

Jehněčí kotletky & karotky na balzamiku

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 5
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jehněčí kotletky & karotky na balzamiku
Jehněčí kotletky & karotky na balzamiku
Jehněčí kotletky & karotky na balzamiku
Jehněčí kotletky & karotky na balzamiku
Jehněčí kotletky & karotky na balzamiku
Jehněčí kotletky & karotky na balzamiku
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      kg brambory (malé, pevné)
    • 60
      g máslo
    • sůl
    • 6
      lžíce olivový olej
    • 1
      stroužek česnek
    • pepř mletý
    • 1
      svazek petrželka (hladkolistá)
    • 1
      lžíce strouhaný parmazán
    • 1
      snítka rozmarýn
    • 160
      ml červené víno
    • 800
      g karotka
    • 1
      ks citronová kůra (z jednoho citronu)
    • 50
      g sušená rajčata (v oleji)
    • 200
      ml vepřový vývar
    • 1
      kg jehněčí kotlety
    • cukr
    • 3
      lžíce balzamikový ocet

Postup přípravy receptu

1
Troubu rozehřejte na 180 °C i s pekáčem, položeným na druhé příčce odspodu. Maso nařízněte u kostí do hloubky asi 3 cm, případnou tukovou vrstvičku na mase několikrát nařízněte křížem. Osolte, opepřete a do zářezů vetřete směs z trochy nasekaného rozmarýnu, rajčat a sýra. Zbylým rozmarýnem posypte maso. Do horkého pekáče v troubě vlijte polovinu oleje, vložte maso kůží dolů a pečte 30 minut za občasného podlévání vínem.

RADA: VIDEO, jak na špenátovou nádivku bez masa

2
Mezitím uvařte brambory ve slupce. Oloupejte je, opečte na pánvi na zbylém rozehřátém oleji, osolte a opepřete. Nakonec vmíchejte směs z nasekané petržele, drceného česneku a citronové kůry. Oškrabanou a podélně rozpůlenou karotku povařte asi 15 minut v 250 ml vroucí osolené vody se špetkou cukru. Stáhněte z plamene, ale ponechte ve vývaru na teple.
3
Před podáváním svařte 4 lžíce mrkvového vývaru s balzamikem, sejměte z ohně a zašlehejte studené nakrájené máslo. Vzniklou omáčkou zakapejte karotku. Upečené maso vyjměte, překryjte alobalem a nechte chvíli odpočívat. Výpečky v pekáči odvařte vývarem, bez pokličky asi 5 minut. Dochuťte a maso podávejte s touto šťávou, karotkami a bylinkovými bramborami.

RADA: Jak na poctivý vývar!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jehněčí kýta pečená se 40 stroužky mladého česneku - Gigot aux 40 gousses d ail

Jehněčí kýta pečená se 40 stroužky…

Pečená jehněčí kýta po středomořském způsobu

Pečená jehněčí kýta po středomořském…

Jehněčí kotlety na bylinkách

Jehněčí kotlety na bylinkách

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • NikiNikol
    NikiNikol | 30. 3. 2012 16:33

    Určitě vikajici :-) ;-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Jehněčí FOOD Velikonoce
Maso Jehněčí Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Balzamikový ocet Brambory Červené víno Česnek Citronová kůra Cukr Jehněčí kotlety Karotka Máslo Olivový olej Pepř mletý Petrželka Rozmarýn Strouhaný parmazán Sůl Sušená rajčata Vepřový vývar

Vajíčková pomazánka

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí prsíčka se zelím

Kuřecí prsíčka se zelím

Kuřecí zeleninový špíz

Kuřecí zeleninový špíz

Pomazánka z vařeného masa

Pomazánka z vařeného masa

Klasická hrachová kaše

Klasická hrachová kaše

Sýrové pečivo

Sýrové pečivo

Koláč s tvarohem a jablky

Koláč s tvarohem a jablky

kuřecí pilaf s kari

kuřecí pilaf s kari

Lososové sashimi

Lososové sashimi

Salát Caprese

Salát Caprese

Doporučujeme

15 minut
Řecký salát s cizrnou

Řecký salát s cizrnou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Vajíčková pomazánka

Poslední sledované recepty

329
Campari Orange Passion
Campari Orange Passion
161
Kapustové těstoviny - zapékané
Kapustové těstoviny -…
135
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
89
Kapr v trojobale
Kapr v trojobale
80
Vepřová líčka na červeném víně s bramborovými noky
Vepřová líčka na…

Zajímavé články

Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A dokonce pro celou rodinu!
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A…
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů, které zvednou náladu smutným dětem a dodají energii unaveným rodičům
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů,…
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Ženy.cz Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Blesk.cz Co je to na Ibize za řeckého hrdinu? Namakaný Odysseus Matt Damon

Co je to na Ibize za řeckého hrdinu? Namakaný Odysseus Matt Damon

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Další doporučené recepty:

Jehněčí filet s borůvkami
Jehněčí filet s borůvkami
Jehněčí guláš
Jehněčí guláš
Jehněčí karbanátky s rozmarýnem
Jehněčí karbanátky s rozmarýnem
Jehněčí kotlety
Jehněčí kotlety
Jehněčí kotlety - grilované
Jehněčí kotlety - grilované
Jehněčí kotlety na bylinkách
Jehněčí kotlety na bylinkách
  • Recepty.cz
  • Jehněčí kotletky & karotky na balzamiku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact