Mleté maso osolíme, přidáme vejce, sýr, koření dle chuti, osolíme a řádně promícháme. Tvoříme malé kuličky vlhkou rukou, které buď obalíme ve strouhance a osmažíme v oleji nebo upečeme v troubě na pečícím papíru bez obalení.
2
Z plátků chleba vykrájíme tvořítkem kolečka, která potřeme dle chuti hořčicí, okurku nakrájíme na plátky, papriku či jinou zeleninu na kostičky, proužky...
3
Na potřený chléb dáme okurku, na okurku maso,to můžeme ještě zakápnout například tatarkou, dozdobíme paprikou a zpevníme párátkem. Místo okurky můžeme dát plátek rajčete, vejce... .
Připravovala jsem na oslavu narozenin prcka. Bylo to zajímavé zpestření tradičního pohoštění. Některé chlebové kytičky jsem potřela kečupem s rozmíchanou bazalkou a česnekem, namočila jsem je do strouhaného sýra, na to jsem dala minikarbanátek a nahoru papriku; jiné jsem potřela hořčicí na to kyselou okurku, minikarbanátek a nahoru kousek cherry rajčete.