tvrdý sýr
-dle vaší chuti a mnoho dalších variant ke zdobení :-)
Postup přípravy receptu
1
Do pomazánkového másla nasypeme cca lžičku (rovnou) koření ZAZIKY, důkladně zamícháme vidličkou, ochutnáme a popřípadě ještě přidáme koření. Pozor - koření obsahuje sůl, tak to nepřežeňte! Takto připravenou pomazánkou natíráme plátky veky nebo plátky rohlíků. Rohlíky natíráme vidličkou - je to hezčí;-). Zdobení nechám na každém z Vás, nemusíte zdobit honosně, mají dobrou chuť i samotné, bez ničeho. Podáváme k pivu, vínu při posezení s přáteli. Nebo použijeme jako pomazánku na čerstvé pečivo s čerstvou zeleninou. Není to sice žádná specialita, ale mizí ze stolu jako první!
Zajímavý nápad rychlou pomazánku. Pokud někdo stejně jako já nemáte ráda kupované směsi koření (často mi přijde, že kupuju jen předraženou sůl), koření na zaziky si uděláte doma smícháním česneku, bílého pepře a kopru.
Ema
|4. 7. 2011 16:45
Já si dělám z másla a koření pomazánku, mažu na housku a přikusuji zeleninu. Je to dobré a hned.
Květa
|15. 2. 2011 07:01
Specialita to není,ale chutná náramně :-P :-D !Není s tím žádná práce a pohoštění je jedna,dvě.