provensálské bylinky
nebo italská směs bylinek (místo česneku), dle chuti
200
g
mascarpone
nebo Lučina, Palouček...
Dále
rohlík
nebo bílé či celozrnné bagety...
vařená vejce
čerstvá zelenina
nebo sterilovaná
semínka
dle chuti: dýňová, sezamová... (můžeme opražit)
uzenina
dle chuti
Postup přípravy receptu
1
Mascarpone rozmícháme se lžičkou oleje a rozetřeným česnekem nebo bylinkami. Pak vmícháme nasekané nebo rozmixované olivy, promícháme, dosolíme dle chuti a necháme alespoň hodinu proležet. Pomazánku natíráme na pečivo a zdobíme dle chuti. Stačí jen posypat semínky, která můžeme předem nasucho opražit nebo dozdobíme zeleninou, případně uzeninou, vejcem, kouskem sušeného rajčete... Každý zdobí tím, co mu chutná, fantazii se meze nekladou.