• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Jednoduše brokolice
Napište svůj komentář k receptu

Jednoduše brokolice

autor: Di
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jednoduše brokolice
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks brokolice
    • 50
      g strouhanka
    • 10
      plátek plátkový sýr tučnější se lépe roztaví
    • 50
      g máslo

Postup přípravy receptu

1
Brokolici uvaříme tak, aby byla "al dente", to znamená hezky česky ještě křupavá. Nejlépe to jde v páře. Horké růžičky nandáme na talíře, ihned pokryjeme plátkem sýra, posypeme strouhankou a polijeme horkým rozpuštěným máslem. Talíř můžeme přikrýt větší mísou nebo dát do teplé trouby, aby se sýr lépe roztavil.
2
Pojídat můžeme zcela bez (tedy bez přílohy). Je to zajímavá obměna květákové klasiky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Brokolice alá brokolice

Brokolice alá brokolice

Kokosová roláda jednoduše

Kokosová roláda jednoduše

Cheesecake jednoduše podle Alberta - též DIA

Cheesecake jednoduše podle Alberta -…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zumbistka | 20. 1. 2011 10:14

    rychlé, výborné! dělala jsem bez strouhanky, jen máslo a goudu, lahůdka!

  • Sylva Karešová | 3. 6. 2008 20:54

    Tak jsem zkusila tu zapečenou, jak jsi zde psala.. prostě brambory, brokolice, sýr a máslo. Osolila jsem, opepřila a dala ještě slunečnicová semínka - výsledek: super! :-)

  • Sylva Karešová | 27. 5. 2008 19:46

    Di, :-D popravdě pivo nepiju :-D Ale v těstíčku by mi nevadilo, vlastně něco takového jsme už měli, ovšem ne brokolici. Houby nejím všechny :-D Maso - no, aspoň kuře a ryby jím :-) Někdy tu brokolici vyzkouším, ale zas abych nejedla jen ji :-D

  • Di | 27. 5. 2008 15:47

    Tak to je s Tebou, Sylvo, těžké: maso ne, houby ne (nebo jenom žampióny ne?) Ony ty zasyrova pečené žampiony jsou v tonhle jídle moc fajn, ale určitě to půjde i bez nich. Zkus brokolici v pivním těstíčku, někde jsem tu přidala recept, dobrý je i květák. Doufám jen, že proti pivu nic nemáš! (?)

  • Sylva Karešová | 27. 5. 2008 13:12

    Přírodní věci - a jak jsou zdravé :-)No, to je pravda, že obalování růžiček zrovna nejoblíbenější mou činností není :-D Je to docela nepohodlné... Dokonce se i obalená brokolice dostane v obchodě, ale to zas není to pravé ořechové.Zapečená - jak píšeš, Di, je určitě fajn. Tady by mi sýr vůbec nevadil, dala bych ale zase asi Eidam. Akorát teda já zase nejím žampiony :-D

  • Di | 27. 5. 2008 08:02

    Dozvěděla jsem se (u lékaře), že brokolice (stejně jako zelí, špenát, tofu a sója) jsou prý přirozeným zdrojem ženských hormonů. Brokolici také ráda smažím, ale protože růžičky nerada obaluji, dělám ji v pivním těstíčku (recept tu je). Velmi jednoduché je také naskládat lehce ovařenou brokolici a kousky brambor do mísy z jenského skla, proložit kousky syrových žampiónů, navrch dát vločky másla a hodně zasypat sýrem (já dávám blaťácké zlato - ale to je zase ten sýr!) - strčit do trouby, až se sýr rozteče a proteče vrstvou. Pak dosolit a opopřit na talíři. Jednoduché, rychlé a určitě ne nezdravé.

  • Sylva Karešová | 26. 5. 2008 15:43

    Mně třeba chutná i brokolice stejně jako květák smažená v trojobalu :-)

  • Tereza J. | 26. 5. 2008 14:41

    Sylvinka, ja čaj nepijem nijaký, mne žiadny čaj nechutí :((( Brokolicu môžeš použiť vo všekkých receptoch , kde je použitý karfiol. Jednoducho namiesto karfiolu použiješ brokolicu, alebo skombinuješ obe zeleniny.

  • Sylva Karešová | 25. 5. 2008 15:59

    Terko :-), ale zase všeho s mírou, přehánění také není pro zdraví dobré... špenát je taky fajn, nyní se dokonce mluví o tom, že má opravdu účinky na svalstvo - tedy jako u Pepka námořníka :-DMimochodem zelený čaj - prý opravdu velmi zdravý, ale mně tak strašně nechutná!!!, že jej pít opravdu nemohu :-( Přemýšlím, jak si upravím brokolici příště, to zas bude Patrick šílet, jak to tu smrdí :-D Možná se smetanou, možná zapečenou.. to je taky dobré, ne? :-)

  • Tereza J. | 25. 5. 2008 07:05

    Brokolica alebo napríklad špenát,ale aj ostatná listová zelenina, ktoré obsahujú veľké množstvo kyseliny listovej, majú pozitívny účinok pri prevencii rakoviny pankreasu. Vitamínové doplnky s obsahom kyseliny listovej ale podľa vedcov rovnaký vplyv na ľudský organizmus nemajú. Iné druhy zeleniny obsahujú antioxydanty, ktoré sú účinné proti radikálom. Všeobecne na rôzne typy rakoviny sú účinné rôzne druhy zeleniny, takže jesť by sa mala všetka zelenina a ovocie v čo najväčšom množstve. Veľmi dibré účinky v prevencii rakoviny rôznych typov má zelený čaj.

  • Radka Křížová | 24. 5. 2008 16:37

    brokolice je prý syrová jediná potravina,u které je dokázáno,že působí proti rakovině tlustého střeva,dvanáctníku a kdovíčeho ještě.Vařená asi už ty účinky mít nebude,ale i tak je neuvěřitelně zdravá-plná vitamínů(ne všechny se vařením zničí),minerálů,flavonoidů...a hlavně je strašně dobrá na všechny způsoby:-)

  • Sylva Karešová | 24. 5. 2008 16:12

    Di, no to máš pravdu, že sýr zrovna nejzdravější není, zejména víceprocentní :-D Kdo hlídá cholesterol a podobně, pro něj by to zdravé v této celkové úpravě nebylo. Ale jinak se brokolici nedá odepřít, že je zdravá. Slyšela jsem, že je výborná i v prevenci proti rakovině - asi střev, nevím už přesně. Až bude přidána fotka, tak na ní je velká brokolice, neboť pro efekt jsem ji ponechala celou, k ní jsem měla pečené brambory se smíchanou zakysanou smetanou s česnekem a kořením. :-) Mimochodem babičce a dědovi to přišlo velmi k chuti, měla jsem pro ně na ochutnání odděleny dvě větší růžičky..

  • Di | 23. 5. 2008 22:14

    Fotografie bude fajn, já totiž nefotím. Myslím, že zdravější to asi bude bez té strouhanky a sýra. Já to ale mám tak ráda, i když dosud jsem tímto způsobem dělala jenom květák.

  • Sylva Karešová | 22. 5. 2008 23:36

    Di, tak jsem dnes vyzkoušela, jelikož mne zajímalo, jakou roli a chuť tam bude hrát zejména strouhanka ... Vyfotila jsem a fotografii přidám... Ale jinak mám přeci jen raději jednoduše :-) brokolici jen posolenou a s máslem. Ta strouhanka mi tam nějak vadí a u sýru jsem myslela, že bude v pohodě, ale i ten mi tam nějak neseděl :-o Ale každý má jiné chutě. Každopádně je to aspoň zdravé :-)

  • Zdenka Korábová | 22. 4. 2008 20:05

    ÁA - zase je tu víc "IŽENÝREK" než nových jednoduchých receptů chtivých kuchařek. Milé dámy, zase si dokazujete "čí kůň skáče nejvýš". ??????

  • Kuchařka on-line | 22. 4. 2008 19:44

    Recept byl opraven, co se takhle zase vrátit k vaření?

  • Sylva Karešová | 22. 4. 2008 19:20

    A ty "strouhanky" v receptu? Jako je jich více druhů??? Stačí se podívat, Di, všude do komentářů... Skoro by se dalo říct, že není recept, kde by nebylo Vašeho rýpaní, opravování, přitom sama chyby děláte... Nikdo není dokonalý, ale Vy si na to stále hrajete, bohužel. Stačí též projít dnešní komentáře.. že. Mnoho lidí češtinu moc v oblibě nemá, moc ji neumějí atd... Ale tady nejsme od toho, abychom na to každého upozorňovali (Vy, já a kdokoliv další). Stejně tak na opakování se receptů.. někdo může něco pozměnit, mít trošku jiný postup, název... a prostě neví, že podobné tu už něco je... A když se Vám tu vše tak nelíbí, tak si najděte jiný server o vaření... Nic jednoduššího není.Ještě k receptu: Vy tedy máte ráda jednoduchost... ale jiní by chtěli podrobnější popis.. Tak také na ty druhé myslete, hm?

  • Di | 22. 4. 2008 07:31

    Není to ani nedomyšlené, ani nedopsané (kromě chybějící závorky). Já to mám ráda prostě takhle jednoduše. V žádném vaření se meze fantazii nekladou, kdo chce, ať si sýr nastrouhá, strouhanku osmaží a přidá třeba hranolky. Co se týče poznámky paní Karešové, nechť si přečte, co je dáno. Nikdy jsem na těchto stránkách nekritizovala ani za gramatické chyby, natož za "napsaný" styl (?). Rozhodně však budu oponovat názoru, že gramatika je něco, co nás obtěžuje, hlavně když jsme hezky napapaní a v klidu, a že text s chybami je vlastně napsaný "hezky česky". Až si budete potřebovat příště zase ulevit tím, že se do někoho navezete, raději prosím 2x měřte a 1x řežte: na to se v tomto smyslu píše zvláštť (nejde o NATO), jednodušší se dvěma šš. Zlost není dobrý rádce. A už opravdu dost o gramatice!

  • Mirka Petrovová | 19. 4. 2008 16:20

    To nebylo, Sylvo, na Vás. Sýr jsem dala plátkový a aby se roztekl, dala jsem to do mikrovlky.

  • Sylva Karešová | 19. 4. 2008 16:05

    Mirko, že... já jsem si právě říkala, že v receptu je to prostě nějak buď nedomyšlené nebo prostě nedopsané - s tou strouhankou. Taky jsem si říkala, že by asi měla být osmahlá.. Jinak - normálně bych zbytečně do chyb nerýpala, i když jsem na to také háklivá a chybu hned vidím, jenže Di- má tohle ve zvyku všude, i když je to nemístné, zbytečné, takže by asi raději měla nejprve začít u sebe, tak to bylo myšleno. Jinak je pochopitelné, že se chyba někdy vloudí, že je člověk méně pozorný atd atd..Já tohle jídlo tedy někdy zkusím, ale jelikož jsem brokolici měla včera, tak zase někdy později.. Jinak by mě přítel asi přerazil :-D Možná místo plátku sýra bych mohla sýr nastrouhat, ne?

  • Mirka P. | 19. 4. 2008 14:29

    Včera jsem tento recept dělala k obědu, pouze jsem tu strouhanku na tom másle trochu osmažila. Úplně nám to stačilo ke štěstí. K těm gramatickým chybám. Už toho prosím nechte. Chyba v receptu je ostuda autora, ale chyby v diskusích jsou povolené, to je takové nepsané pravidlo a opravuje je jen blbec.

  • Sylva Karešová | 19. 4. 2008 00:27

    No, Di, nato, jak všude musíte připsat svůj komentář k napsanému stylu, k názvu či špatné gramatice, tak když si pročtu tento recept, musím si říct, že byste měla být jednak pozornější a pak tedy raději nekritizovat druhé.. Ale k receptu: Brokolici mám ráda, dnes jsem měla ten salát, kam jste také už přispívala... Ale tady nějak tedy nerozumím té strouhance.. :-o Dobré je to i jednodušeji, jen uvařené, posolené a polité tím máslem a k tomu třeba brambory či hranolky. Jednoduché, ale přitom chutné i zdravé.

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Zelenina Oběd Večeře Pozdní večeře Vaření Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brokolice Máslo Plátkový sýr Strouhanka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rajská polévka s masem

Rajská polévka s masem

Bábovka bez vajec

Bábovka bez vajec

Řízečky naruby

Řízečky naruby

Maso v jogurtu

Maso v jogurtu

Zapečené těstoviny s pudinkem

Zapečené těstoviny s pudinkem

Rajský salát - light

Rajský salát - light

Nepečené kokosové kuličky

Nepečené kokosové kuličky

Dvoubarevný smetanový piškotový dort

Dvoubarevný smetanový piškotový dort

Uzený losos na grilu

Uzený losos na grilu

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

125
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
87
Sedlácké karé (kotleta) - minutka
Sedlácké karé (kotleta) …
79
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
79
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
77
Dušené pepřové karé v cibuli
Dušené pepřové karé v…

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Jednoduchý velikonoční beránek téměř bez tuku
Jednoduchý velikonoční beránek téměř…
Jednoduchý vláčný višňový koláč
Jednoduchý vláčný višňový koláč
Jednoduchý zapečený hermelín
Jednoduchý zapečený hermelín
Jednohubky - tučňáci
Jednohubky - tučňáci
Jednohubky (kanapky) s tresčími játry
Jednohubky (kanapky) s tresčími játry
Jednohubky / chlebíčky s červenou řepou
Jednohubky / chlebíčky s červenou řepou
  • Recepty.cz
  • Jednoduše brokolice
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact