Velikonoční beránek patří spolu s mazancem a nádivkou tradičně na velikonoční stůl. Konkrétně tento recept je velmi jednoduchý, takže vám mohou pomáhat i nejmenší členové rodiny, které bude bavit i finální zdobení. Tajemstvím úspěchu je podmáslí, a právě díky němu zůstane těsto krásně vláčné a téměř bez tuku. Recept je přizpůsoben pro formu beránka o objemu 700 ml.
Předehřejte troubu na 180 °C. Odpojte žloutky od bílků. Do bílků přidejte špetku soli a vyšlehejte hezky tuhý sníh a dejte stranou. Nyní jsou na řadě žloutky. K nim přidejte cukry a šlehejte. Poté k vyšlehaným žloutkům přidejte podmáslí, polohrubou mouku a dvě lžičky kypřícího prášku. Všechno spojte mícháním či mixováním na pomalé rychlosti. Nakonec postupně přidejte vyšlehané bílky.