Těsto nandáme na vyšší plech vymazaný olejem a rovnoměrně ho rozprostřeme po celé ploše buď stěrkou, nejlépe však mastnými (od oleje) dlaněmi.
3
Okraje těsta potřeme bílkem.
4
Na těsto natřeme oslazený tvaroh smíchaný s pudinkem, posypeme ho vrstvou vypeckovaných třešní a zasypeme drobenkou užmoulanou z uvedených ingrediencí.
Před hodinkou dopečený koláč si teď dáváme s manželem ke kafíčku. Je vynikající, vnukům bude určitě moc chutnat.
zuzina
|9. 6. 2016 06:56
kolac je vyborny, uz ho teda moc neni, ale to nevadi. upecu dalsi, kdyz vsem tolik chutna.
Marketa
|13. 4. 2016 05:19
Kdyz pominu to vyndavani pecek z tresni ~pouzila jsem kompot~ , tak to byl nadpozemsky nejlepsi kynuty kolac ~jestli se da pouzit primer kynuty~ jaky svet videl. Nadychany a stavnaty a vsechno nej nej. Vrele diky!
Johana Berková
|28. 10. 2015 08:22
Postupovala jsem podle receptu, nejprve jsem měla trochu strach z patlavého těsta, ale všechno nakonec dopadlo skvěle a koláč je výborný. Dneska jsme ho měli i k snídani a zůstalo pořád stejně dobré jako včera. Děkuji :-)
Monika
|24. 7. 2015 14:59
Tak jsem poněkud otrocky následovala recept a těsto rozhodně nelze rozprostřít naolejovanýma rukama natož natřít tvarohem. Předpokládám, ze použitých 300ml mléka se má rozdělit mezi těsto a tvaroh. Tudíž musela jsem zvýšit množství sypkých ingrediencí do těsta. Nakonec ale úspěch, rodina ocenila. Připomenula mi ovšem, ze chutná stejně jako recept po babičce, který je ale jednodušší.
Daniela
|18. 7. 2015 14:50
A co ho naředit třeba mlékem. To by šlo.
Daniela
|18. 7. 2015 14:47
Je skvělý. Příště vím jaký recept si mám vybrat :-* . Jen přidat komentář mi moc nejde, pořád někam mizí.
Daniela
|18. 7. 2015 14:39
Až budu chtít zase někdy upéct fakt výborný koláč, vím jaký recept mám hledat. Děkuji za něj, chutná skvěle :-* .
Věra Boháčová
|12. 7. 2015 18:28
Dnes jsem opět koláč pekla a tvaroh jsem dávala zase vaničkový jako minule. Půlku si odvezl vnuk domů a skoro půlku snědl sám. Tak znovu musím napsat jen to, že upeču další.
Jerry
|7. 7. 2015 22:22
Opravdu dobry.Jen priste musim zkusit sehnat jiny trochu mekci tvaroh.My tu mame jen jeden v supermarket,t.zv. Farmer cheese-Chtelo by to neco ridsiho asi. Jinak moc vsem chutnalo.Zijeme v New Jersey,ale priste si zajedu do Pensylvanie-tam jsou dost farmy a maji vetsi vyber. Dik! :-)
Jerry
|7. 7. 2015 22:18
Opravdu dobry.Jen priste musim zkusit sehnat jiny trochu mekci tvaroh.My tu mame jen jeden v supermarket,t.zv. Farmer cheese-Chtelo by to neco ridsiho asi. Jinak moc vsem chutnalo.Zijeme v New Jersey,ale priste si zajedu do Pensylvanie-tam jsou dost farmy a maji vetsi vyber. Dik! :-)
Lenka N.
|7. 7. 2015 16:36
Mohu použít i tvaroh ve vaničce - tučný či polotučný? Nemám momentálně po ruce měkký. Jen jeden polotučný a tři tučné. ;-)
Štěpána Křičková
|18. 6. 2015 21:52
Koláč je famosní a chutná přímo božsky a na to, že peču velmi málo, protože pečení není můj koníček, tak z takovýhlech koláčů by se z pečení do budoucna mohl stát pořádně velký kůň a před receptem smekám a děkuji za něj.
Věra Boháčová
|17. 6. 2015 15:04
Nejpovedenější třešňový koláč, chutnal nám velmi. Je to výborný recept a dobře popsaný postup. Vřele doporučuji, já ho určitě ho upeču znovu.