g
těstoviny
, již uvařené v osolené vodě, scezené, vychladlé
2
ks
vařená vejce
150
g
majonéza
nebo zakysaná smetana, cca
200
g
nakládané okurky
sladkokyselé
Postup přípravy receptu
1
Uvařené vychladlé těstoviny (připravené dle návodu) dáme do větší mísy. Přidáme drobně pokrájenou šunku, cibuli, okurky, vejce, hořčici. majonézu nebo zakysanou smetanu (dle zvyklostí), případně půl napůl, osolíme a opepříme. Vše dobře promícháme a necháme alespoň hodinu proležet.
2
Salát nemusíme zcela chladit, dá se jíst i o pokojové teplotě. Podáváme například ke smaženým řízkům, pečenému kuřeti nebo tam, kde klasicky používáme bramborový salát. Jíst se dá samozřejmě i samotný ke svačině či večeři.