ks
filety
z tresky, amura, kapra, pangase... druh dle chuti, 2 -
2
lžíce
máslo
1
lžíce
olej
1
ks
cibule
2
ks
mrkev
1
ks
malý celer
2
stroužek
česnek
4
ks
nové koření
sůl
a pepř
1,50
lžička
mletá sladká paprika
hladká mouka
na zahustění omáčky
Postup přípravy receptu
1
Na rozpuštěném másle s olejem necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme orestovat nahrubo nastrouhanou mrkev s celerem, přidáme nastrouhaný česnek, nové koření, zaprášíme paprikou, krátce zarestujeme a zalijeme masovým, rybím nebo zeleninovým vývarem. Vaříme do změknutí zeleniny a krátce před koncem vaření do hrnce přidáme na kostky pokrájené, osolené a opepřené rybí maso. Je vařené za velmi krátkou dobu, proto si už maso raději hlídáme, aby se nám v omáčce nerozvařilo. Zahustíme dle potřeby hladkou moukou rozmíchanou v malém množství studené vody, necháme provařit.