g
filety
z tresky, kapra, pangasia... záleží na nás
1
ks
cibule
olej
nebo máslo
sůl
pepř mletý
mletá paprika
sladká nebo míchaná s pálivou
2
lžička
koření na ryby
1
stroužek
česnek
0,50
ks
červená paprika
drobně pokrájená
1
lžíce
hladká mouka
cca
350
ml
vývar
nebo voda, cca 300 -
Postup přípravy receptu
1
Na oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme rozmaražené, na kostky pokrájené, osolené a okořeněné filety a pokrájenou paprikou s česnekem a za občasného promíchnutí osmažíme. Nemícháme jako o život, aby se nám ryba nerozpadla!
2
Po osmažení přidáme zhruba lžičku sladké (pálivé) papriky, promíchneme, zalijeme asi 250-300 ml vývaru a krátce povaříme. Ve vývaru nebo vodě si rozmícháme mouku a omáčku zahustíme, krátce provaříme, případně ještě dochutíme.
3
Podáváme s těstovinami, rýží, chlebem, dozdobíme kousky cibule nebo česneku.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Kamila
|22. 7. 2016 12:55
Vynikajici recept, do ktereho se bez obav muzete pustit i na dovolene, kdy podminky v male kempove kuchynce pro nasyceni tri hladovych krku jsou temer bojove. Najedli jsme se, rekla bych az kralovsky!
Blanka Semerádová
|27. 10. 2015 17:45
Guláš jsem připravila z bolena a byl dokonalý <3 , děkuji za recept.
M.Vostřálková
|14. 3. 2015 15:47
Byl tak rychle hotový,že se tomu ani nechtělo věřit a chutnal přímo božsky.Manžel se zmínil před synem o výborném guláši z ryb a tak jsem ho dnes opět vařila a taky si liboval.
M.Vostřálková
|12. 3. 2015 06:45
Dnes vyzkouším,ryby máme rádi a guláš jsem ještě nikdy nevařila ani nejedla.