Rychlý moučník z listového těsta se smetanovou náplní a spoustou borůvek zachutná dětem i dospělým. Místo ricotty můžete použít tučný tvaroh, sáhněte raději po tom v kostce než ve vaničce, bude pevnější.
Troubu předehřejte na 180 °C. Listové těsto vyválejte do tvaru čtverce, zahněte okraje nahoru a přeneste na plech vyložený pečicím papírem. Můžete také použít těsto už vyválené.
2
V míse důkladně promíchejte ricottu, smetanu, cukr, vejce a citronovou kůru. Stačí vařečka nebo lžíce, robot nepotřebujete. Náplň rozetřete rovnoměrně na těsto a zasypte borůvkami. Pečte 25 minut, okraje musí zezlátnout.
3
Poznámka: Ingredience jsou na 1 čtvercový plech, nejlépe 24 x 24 cm.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (srpen/2019)