Šleháme vejce s cukrem, nejlépe elektrickým ručním šlehačem (cca 7 min.), až je z toho jemně pastelově nažloutlá hustší hmota. Ručně potom vmícháme mouku a nakonec olej. Do vymazané a vysypané formy (já používám strouhanku) o velikosti 25x5 cm, těsto vlijeme a pečeme při 180 °C cca 40 minut.
2
Pokud jste vše udělali správně, těsto při nalití do formy by mělo dosahovat asi do 3/4 a po upečení by měla být forma plná (i když tam není prášek do pečiva, tak těsto trošku naskočí). Pokud ne, tak jste nejspíš málo vyšlehali vejce.
3
Tenhle korpus je výborný na jakýkoliv druh dortů, nejvíc nám chutná v "tiramisu po česku", používám ho místo dětských piškotů. Dá se rozkrojit i na tři díly, pokud jste šikovní. Je to takový ten sušší typ, styl "jako z obchodu" takže pokud máte rádi těžší a "mokřejší" korpusy, tak tenhle ani nezkoušejte.
Piškot je dobrý, vůbec není suchý. Možná pokud je samotný, tak ano, ale pokud se dá náplň, dost rychle navlhne. Možná jen pečení 40 minut je moc, je lepší ho hlídat.