• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Jednoduchý pečený losos
Napište svůj komentář k receptu

Jednoduchý pečený losos

autor: Di
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 36
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jednoduchý pečený losos
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks losos
    • 1
      špetka sůl
    • olivový olej
    • petrželka
    • citron
    • česnek

Postup přípravy receptu

1
Pečící plech vyložíme papírem na pečení a potřeme olejem. Osušené porce lososa (já jsem použila zmrazeného) rovněž potřeme olejem, osolíme a vložíme do rozpálené trouby. Do deseti minut je hotový.
2
Během pečení můžeme ještě jednou přetřít olejem. Já jsem před koncem pečení přidala na vrch porcí nasekanou petrželku s nasekaným česnekem, smíchané s trochou oleje - tomu se říká buzara a v Chorvatsku to dávají na všechny pečené ryby. Ale obejdete se i bez toho.
3
Na talíři ozdobíte rybu plátkem citrónu. Chuť lososa v této úpravě krásně vynikne. Pokud si nedáte žádnou majonézovou omáčku a brambory jako příloha budou pouze vařené nebo pečené na pečícím papíru v roubě (nakrájené na plátky, půlky či měsíčky), pochutnáte si a nedopustíte se snad žádné dietní chyby.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečený losos po provensálsku

Pečený losos po provensálsku

Pečený losos

Pečený losos

Pečený losos v listovém těstě s cuketovým pyré

Pečený losos v listovém těstě s…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • robert | 1. 9. 2016 15:52

    v pohodě až na ten mrazák

  • Robert | 7. 6. 2016 19:39

    A kolik stupňů? :-\

  • Switch
    Switch | 4. 4. 2016 20:13

    Jednoduché, rychlé, chutné ;-) Dělal jsem s vařeným bramborem a pecka ;-)

  • Switch
    Switch | 4. 4. 2016 20:13

    Jednoduché, rychlé, chutné. Díky za inspiraci ;-)

  • Switch
    Switch | 4. 4. 2016 20:12

    Jednoduché, rychlé, chutné. ;-)

  • hmmm | 26. 3. 2016 13:34

    nechci být sprostý, ale už mě sere, jak někdo napíše do rozpálené trouby, kurva, kolik je to stupňů? u každého receptu je problém napsat orientačně tu teplotu, že?

  • Girili | 5. 10. 2013 21:54

    Jednoduchý a dobrý. :-)

  • hmm | 12. 7. 2012 14:20

    oprava: rybička proboha... O:-)

  • mishanecka | 22. 1. 2012 13:40

    Doporučuji lososa vyzkoušet, je to opravdu gurmánský zážitek :-) .

  • pippiva
    pippiva | 17. 2. 2011 10:16

    Ne nadarmo se rika ,ze v jednoduchosti je krasa!Ani jsem rybku nesolila,spolecne s michanym salatem jako vecere, byla vy-bo-rna. :-)

  • Anna | 20. 12. 2010 22:10

    Recept me oslovil a zaujal, takze ho letos vyzkousim na stedrovecerni veceri ;-). Jen potrebuji znat odpovedi na kolik predehrat troubu a na kolik potom pect? A zda s horkym vzduchem nebo klasicky. Predem dekuji a preji hezke vanocni svatky!

  • Anda | 19. 12. 2010 12:28

    je to výborný recept :-[

  • Kameli | 14. 11. 2010 20:33

    Pekla jsem také 20 minut,prvních 10 bez česneku jen trošku posolené,pak s česnekem rozmíchaným s troškou olivového oleje a troškou koření na ryby.Naprosto skvělé,jednoduché,rychlé a opravdu chuťově výborné. Manžel ryby moc nemusí a dnes tedy chválil a hned si takto upraveného lososa objednal místo kapra na vánoce :-).Děkuji za prima tip.

  • Hana Čejková | 31. 8. 2008 11:05

    již jsem tento recept dělala a dnes je na programu znovu, ačkoli ryby nejím, tak takto upravený losos je opravdu výborný

  • Hela - | 6. 5. 2008 23:07

    Je to výborné, dávám 1. Papír netřeba olejem vymazávat, celou rybu vykostím. položím kůží dolů a povrch pomažu lehce majolkou místo olejem. Minulý rok jsem to sem dávala jako Lahůdkový losos s majonézou. Pozor na koření a česnek - může přehlušit chuť a vůni ryby!

  • Mia | 12. 1. 2008 18:48

    prostě perfektní, zrovna jsem to vyndala z trouby...miluju snad všechny ryby a nemůžu si pomoci, čím je příprava jednodušší, tím je ryba lepší...a tento recept o tom přesně je.

  • Kaatkaa | 12. 1. 2008 10:58

    recept mi zaujal,petržel,česnek,olivoví olej ideální jednoduchá kombinace a zkusím ho udělat s pangaciusem,moc dobrá a dietní rybyčka :)

  • Lenny | 17. 12. 2007 13:38

    Minulý rok jsem tenhle recept zkusila na štědrovečerní stůl.. bylo to fantastické i s bramborovým salátem :-)

  • Simírka :o) | 9. 5. 2007 22:57

    o víkendu jej zkusím, pak písnu :o)

  • Kailea | 2. 4. 2007 13:18

    Mňamka ukrutná!!!! Zvlášť pokud se přidá víc česneku a losos se upeče do "křupava". A se zeleninovým salátem a br. kaší je to jedna báseň!

  • Martina Navrátilová | 27. 2. 2007 14:47

    výborný recept. vynechali jsme i česnek a bylo to vynikající. doporučuji.

  • Martin C | 13. 1. 2007 19:36

    Dnes jsem si to udělal. Příště tam toho oleje dám jen trošku, tuňák pustil tuk. Pekl jsem to 10+10, druhou polovinu odklopené a povedlo se.

  • fichta TR | 15. 7. 2005 19:27

    rozmrazeneho lososa polejeme citronkou, potreme olejem, okorenime korenim na ryby (- nesolime) a hlavne do nej dame cerstvou celou nat z petrzele. polozime ho vcelku do vymasteneho pekace(hrbetem nahoru), zakryjeme a na 10 minut vlozime do rozpalene trouby na 180 stupnu C. pote odkrejeme a trochu podlejeme vinem (cervenym nebo bilym - treba z vesele krabice) za dalsich cca 10 minut hotovo. musite vystihnout ten spravny cas aby kostra sla odloupnout od tela se vsemi kostmi - to je znameni dobreho propeceni.

  • Marketa W | 6. 5. 2005 09:10

    Lososa staci nechat v rozpalene troube pouhe 3 min. A olej neni vubec treba ani na papir ani na lososa. Staci opeprit, osolit a az je hotovy, pokapat citronem.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby Losos
Maso Rybí Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Citron Losos Olivový olej Petrželka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněná sekaná pečeně

Plněná sekaná pečeně

Dietní pečené kuře s rýží

Dietní pečené kuře s rýží

Výborná omáčka na špagetky

Výborná omáčka na špagetky

Rychlovka s gnocchi

Rychlovka s gnocchi

Drážďanský špaldový chleba

Drážďanský špaldový chleba

Tmavý čokoládový koláč

Tmavý čokoládový koláč

Bramborové noky s dušeným kysaným zelím a pečenou krkovicí

Bramborové noky s dušeným kysaným…

Kapustová polévka s klobásou

Kapustová polévka s klobásou

Škvarkové pečivo - housky, šneci, uzly... nejen z remosky

Škvarkové pečivo - housky, šneci,…

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

40 minut
Jahodová marmeláda našich babiček

Jahodová marmeláda našich babiček

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

110 minut
Focaccia

Focaccia

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

20 minut
Salát little gem se slaninou a parmazánem

Salát little gem se slaninou a…

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

Poslední sledované recepty

113
Čertovský mls
Čertovský mls
95
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
61
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
44
Batáty ve slanině
Batáty ve slanině
38
Vanilkové semifredo
Vanilkové semifredo

Zajímavé články

Pohanka: Nenápadná bezlepková superpotravina, která je opět „in“. Dejte jí šanci i vy!
Pohanka: Nenápadná bezlepková superpotravina,…
Jak zhubnout 5 kg: Efektivní a zdravý plán i s jídelníčkem, díky kterému půjdou kila sama dolů
Jak zhubnout 5 kg: Efektivní a zdravý plán i s…
Dokonalé tiramisu: Jak na něj a bez čeho se neobejde?
Dokonalé tiramisu: Jak na něj a bez čeho se…
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře, které chutnají všem
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře,…
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit svačinu, oběd i večeři
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit…
AHA.cz Kuchařová se svlékla! Bouřlivá reakce okolí

Kuchařová se svlékla! Bouřlivá reakce okolí

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Zapomeňte na podpatky! Stylistka radí, jaké letní boty vám přidají výšku bez bolesti

Zapomeňte na podpatky! Stylistka radí, jaké letní boty vám přidají výšku bez bolesti

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Michal David chystá show po vzoru světových celebrit: Takhle vypadá scéna za 13 mega!

Michal David chystá show po vzoru světových celebrit: Takhle vypadá scéna za 13 mega!

SportRevue.cz Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Červnový úplněk ve Střelci přinese touhu po nezávislosti a nových začátcích. Co čeká jednotlivá znamení?

Červnový úplněk ve Střelci přinese touhu po nezávislosti a nových začátcích. Co čeká jednotlivá znamení?

Další doporučené recepty:

Jednoduchý obrácený koláč s ovocem
Jednoduchý obrácený koláč s ovocem
Jednoduchý ovocný koláč
Jednoduchý ovocný koláč
Jednoduchý ovocný koláč z kefíru s drobenkou
Jednoduchý ovocný koláč z kefíru s…
Jednoduchý ricottový koláč s borůvkami
Jednoduchý ricottový koláč s borůvkami
Jednoduchý rybí guláš - rychle a chutně
Jednoduchý rybí guláš - rychle a chutně
Jednoduchý rybí guláš se zeleninou
Jednoduchý rybí guláš se zeleninou
  • Recepty.cz
  • Jednoduchý pečený losos
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact