v pohodě až na ten mrazák
A kolik stupňů? :-\
nechci být sprostý, ale už mě sere, jak někdo napíše do rozpálené trouby, kurva, kolik je to stupňů? u každého receptu je problém napsat orientačně tu teplotu, že?
oprava: rybička proboha... O:-)
Ne nadarmo se rika ,ze v jednoduchosti je krasa!Ani jsem rybku nesolila,spolecne s michanym salatem jako vecere, byla vy-bo-rna. :-)
Recept me oslovil a zaujal, takze ho letos vyzkousim na stedrovecerni veceri ;-). Jen potrebuji znat odpovedi na kolik predehrat troubu a na kolik potom pect? A zda s horkym vzduchem nebo klasicky. Predem dekuji a preji hezke vanocni svatky!
je to výborný recept :-[
Pekla jsem také 20 minut,prvních 10 bez česneku jen trošku posolené,pak s česnekem rozmíchaným s troškou olivového oleje a troškou koření na ryby.Naprosto skvělé,jednoduché,rychlé a opravdu chuťově výborné. Manžel ryby moc nemusí a dnes tedy chválil a hned si takto upraveného lososa objednal místo kapra na vánoce :-).Děkuji za prima tip.
již jsem tento recept dělala a dnes je na programu znovu, ačkoli ryby nejím, tak takto upravený losos je opravdu výborný
Je to výborné, dávám 1. Papír netřeba olejem vymazávat, celou rybu vykostím. položím kůží dolů a povrch pomažu lehce majolkou místo olejem. Minulý rok jsem to sem dávala jako Lahůdkový losos s majonézou. Pozor na koření a česnek - může přehlušit chuť a vůni ryby!
prostě perfektní, zrovna jsem to vyndala z trouby...miluju snad všechny ryby a nemůžu si pomoci, čím je příprava jednodušší, tím je ryba lepší...a tento recept o tom přesně je.
recept mi zaujal,petržel,česnek,olivoví olej ideální jednoduchá kombinace a zkusím ho udělat s pangaciusem,moc dobrá a dietní rybyčka :)
Minulý rok jsem tenhle recept zkusila na štědrovečerní stůl.. bylo to fantastické i s bramborovým salátem :-)
o víkendu jej zkusím, pak písnu :o)
Mňamka ukrutná!!!! Zvlášť pokud se přidá víc česneku a losos se upeče do "křupava". A se zeleninovým salátem a br. kaší je to jedna báseň!
výborný recept. vynechali jsme i česnek a bylo to vynikající. doporučuji.
Dnes jsem si to udělal. Příště tam toho oleje dám jen trošku, tuňák pustil tuk. Pekl jsem to 10+10, druhou polovinu odklopené a povedlo se.
rozmrazeneho lososa polejeme citronkou, potreme olejem, okorenime korenim na ryby (- nesolime) a hlavne do nej dame cerstvou celou nat z petrzele. polozime ho vcelku do vymasteneho pekace(hrbetem nahoru), zakryjeme a na 10 minut vlozime do rozpalene trouby na 180 stupnu C. pote odkrejeme a trochu podlejeme vinem (cervenym nebo bilym - treba z vesele krabice) za dalsich cca 10 minut hotovo. musite vystihnout ten spravny cas aby kostra sla odloupnout od tela se vsemi kostmi - to je znameni dobreho propeceni.
Lososa staci nechat v rozpalene troube pouhe 3 min. A olej neni vubec treba ani na papir ani na lososa. Staci opeprit, osolit a az je hotovy, pokapat citronem.