citronová kůra
nebo skořice, vanilkový cukr... dle použitého ovoce a chuti
180
g
cukr krupice
400
g
polohrubá mouka
1
ks
prášek do pečiva
Drobenka
100
g
máslo
změklé
120
g
cukr krupice
130
g
polohrubá mouka
cca
vanilkový cukr
nebo skořicový
ovoce
dle chuti, čerstvé i kompotované (dobře okapané), jablka, hrušky, švestky, jahody, meruňky...
rozinky
, ořechy nebo kokos - není nutné
Postup přípravy receptu
1
Kefír smícháme s vejci, olejem, citronovou kůrou, cukrem, moukou a kypřidlem. Dobře promícháme, těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, poklademe pokrájeným ovocem dle vlastního výběru, přidat k němu můžeme i rozinky, skořici, ořechy nebo kokos, koláč posypeme drobenkou užmoulanou z uvedených ingrediencí a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů dozlatova. Po vychladnutí můžeme pocukrovat.