Těsto: žloutky utřeme s cukry a změklým máslem, vmícháme mouku s kypřidlem a nakonec sníh vyšlehaný z bílků.
2
Plech nebo větší dortovou formu vyložíme pečícím papírem, na který nasypeme a rovnoměrně rozprostřeme očištěné sezonní nebo kompotované ovoce. Množství dáváme dle vodnatosti ovoce, zhruba od 500 do 700 gramů. Na ovoce nandáme třené těsto, které rovnoměrně po ovoci stěrkou rozetřeme a dáme péct do předehřáté trouby na 170 stupňů dozlatova. Po upečení necháme zchladnout, překlopíme a sundáme opatrně pečící papír. Koláč nakrájíme a podáváme dozdobený buď ovocem nebo šlehačkou, kopečkem zakysané smetany nebo jogurtu, posypaný moučkovým cukrem...
3
Těsto lze dochutit například nasekanou čokoládou či nasekanými ořechy nebo mandlemi.
4
Pokud máme silikonové formičky na muffiny, můžeme upéct i obrácené muffiny.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Lenka Joštová
|27. 11. 2016 13:34
Na dno jsem dala jablka, do těsta skořici a musím říct, že u nás se žádné zchladnutí nekonalo. Překlápěla jsem ho ještě teplý a tak ho dala mládeži okamžitě v šanc. V každém případě přišel vhod a chutnal moc dobře.
Andrea
|28. 6. 2016 22:10
Souhlasím, tuto buchtu určitě nezařadím do mé kuchyně
Vašek
|1. 6. 2016 19:46
Zajímalo by mě, jaká buchta je na fotkách a z jakého množství surovin. Podle receptu nemůže vzniknout bílé těsto a v takovém množstv a konzistencií jako na fotkách. Musel jsem přidat 200 g mouky a 1/4 l mléka, aby z toho něco bylo.
Dana
|14. 2. 2016 13:38
Dala jsem do nej jablka a jahody. Je skvely.
Dana
|14. 2. 2016 13:38
Dala jsem do nej jablka a jahody. Je skvely.
Lucie Plačková
|25. 8. 2014 16:22
Děkuji za výborný recept, koláč je super <:-) . Jednu chybu bych našla. Snědl se naposezení jen co sem z něj sundala spodní díl z formy.
Zuzana
|7. 7. 2014 11:04
Vyzkoušeno s meruňkama a výborný, jen mi nedošlo, že jsou meruňky kyselejší a tak se musí ještě docukrovat, což normálně nedělám. Chválím a děkuji za opravdu rychlý a jedlý koláč.