Lilek omyjeme, nakrájíme na plátky o tloušťce cca 1 cm, posolíme a necháme 30 minut vypotit. Po vypocení lilek nakrájíme na kostky, česnek a petrželku nasekáme na drobno. Do dostatečně velké pánve dáme asi 3 lžíce oleje, přidáme lilek, česnek a část petrželky, osolíme a chvíli restujeme. Přilijeme půl sklenky horké vody (cca 100 ml) a za občasného promíchání uvaříme do měkka, voda by se měla všechna odpařit. Nakonec přidáme i zbylou část petrželky a promícháme. Podáváme jako předkrm, přílohu nebo jako samostatný chod s čerstvým pečivem.
...já ho pokrájím na plátky, nechám vypotit, potřu směsí česneku, oleje, bylinek a griluju. Taky výborné ;-) :-P .Pokud je lilek mladý, tak ho ani předem neléčím :-D !