• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Jednoduchý křupavý bůček
Napište svůj komentář k receptu

Jednoduchý křupavý bůček

autor: jeryje
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 30
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jednoduchý křupavý bůček
Jednoduchý křupavý bůček
Jednoduchý křupavý bůček
Jednoduchý křupavý bůček
Jednoduchý křupavý bůček
Jednoduchý křupavý bůček
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • vepřový bůček
    • cibule
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Bůček vložíme na minutku do mrazáku, aby sádlo ztuhlo, potom kůži nařežeme na co nejmenší mřížky. Stačí pouze proříznout kůži, sádlo už řezat nemusíme. Doporučuji si s touto operací dostatečně pohrát, výsledek snažení stojí opravdu za to. Velkou cibuli nařežeme na 1-1,5 cm tlustá kolečka a narovnáme do nádoby, v níž budeme péct bůček.
2
Podlijeme vodou, aby byla cibule potopena do poloviny, vložíme bůček a dostatečně zvrchu posolíme. Pečeme v předehřáté troubě, spíš rychleji než pomalu. Každý musí vyzkoušet na své troubě. Jídlo je hotové, když jsou cibule do hněda opečené.
3
Bůček je vynikající teplý i studený a vypečená křupavá kůžička je hřebem pokrmu. Sůl na kůži se postupně splavuje a plynule přelévá bůček, naopak zespodu prostupuje aroma cibule.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Křupavý bůček

Křupavý bůček

Křupavý bůček na hruškách a badyánu

Křupavý bůček na hruškách a badyánu

Křupavý jarní salát

Křupavý jarní salát

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Milan | 8. 4. 2017 18:51

    Vyzkoušena tady v diskuzi popisovaná verze pouze s česnekem, kmínem, solí a medem. Pečeno zakryté na 220° v el. troubě půl hodiny kůží ponořené v cm vodě s pokrájeným česnekem, kmínem, svrchu nasoleno. Pak otočeno, kůžička šla lehce nařezat, posoleno, potřeno medem a pečeno dále 45 min na 200° bez zakrytí. Výsledek neideální (maso trošičku žvejkací, ale pěkně šťavnaté), protože jsem se lekl černoty, kterou způsobil med, který až na zkaramelizované kousky není na bůčku vůbec znát. :-\ Takže pro příště udělám tyto úpravy - med úplně vynechám, víc nasolím, kůží dolů zakrytý bůček budu péct déle a odkrytý kůží nahoru víc ohulim a budu sledovat, abych křupavou chutnou kůžičku nepřepálil.

  • Alehandro.... | 4. 3. 2017 05:59

    Ahoj taky to nařezávám,jako Slávek a posypu.....česnekem.. Hodně vody a tři hodiny,peču a přidám,vepřové sádlo. Studený je výborný na chleba....

  • Slávek K. | 16. 2. 2017 18:14

    Zdravím paní Lucie. Nejprve se peče bůček kůží dolů, to je jasný. Když ho po určité době obrátíte, kůže už je změklá a hezky lehko ji naříznete podle svých představ a pečete dál. Vím, je to už dva a půl roku a za tu dobu jste už na to přišla,ale vzpomněl jsem si na můj první pokus nařezat kůži na syrovém bůčku. Mějte se a Dobrou chuť..:)

  • Hanny | 6. 11. 2015 16:13

    Ahojte asi to bude blbá otázka ale peču bůček poprvé... a peče se s odkrtým poklopem nebo zakrytým ? děkuji =-O =-O =-O =-O =-O

  • jarin | 22. 9. 2015 18:31

    asi jsi to nepoléval 8-)

  • honza | 17. 9. 2015 20:27

    Kde jsem mohl udělat chybu, když mi sůl zůstala na kůži, nesplavila se, takže byla děsně slaná a maso naopak neslané?

  • qwert | 26. 5. 2015 17:32

    Také doporučuji. Vynikající vylepšení.

  • silvik T.
    silvik T. | 21. 3. 2015 11:56

    Moc dobré masíčko.

  • Jirka 14.3.2015 | 14. 3. 2015 10:42

    Čtverečky na bůčku se lahce nařežou nožem na měkký chléb ,je to ten vroubkovaný pečení zdar ;-)

  • Jirka | 14. 3. 2015 10:36

    Čtverečky na bůčku se lhce nakrájí nožem na měkký chléb je to ten vroubkovaný ;-) pečení zdar

  • LucieT. | 6. 9. 2014 13:46

    Akorát se mi dělá v troubě. Jen mi je záhadou, jak se vám povedla kůže nakrájet na čtverečky? Mám ostré nože, ale půl hodiny mi trvalo udělat jen proužky (tak jsem je i nechala). Zítra budu mít svalovou horečku :-D :-S

  • ladyus | 21. 3. 2013 11:15

    S tím česnekem samozřejmě souhlasím a místo podlití vodou doporučuji podlít černým pivem,pak je to něco :-)

  • Anonym | 28. 12. 2007 16:22

    Not ak především bůček nežeru.

  • jana kubíčková | 27. 12. 2007 22:17

    p.Vlasti děkuji moc za odpověď-určitě to ocení i další ,kteří čtou příspěvky.Ono se to nezdá,ale zdánlivá maličkost fakt pomůže!Tak jako že rozkrkrojíte celou hlávku česneku napříč jako,pomeranč a necháte upéct zároveň s masem do hněda a poté jen rozmačkáte a tím zahustíte šťávu.šlupičky jednoduše vyndáte a není třeba mouky apod.Ten zkaramelizovaný česnek opravdu udělá své.Případ.námitky přijímám.

  • Vlasta Z. | 19. 12. 2007 11:32

    Vy jste úplně v pořádku. Ona ta kůžička je vždycky super jen ten první den, když je čerstvě upečená. Jednou se mi taky stalo, že zůstala na mase do dhuhého dne - normálně je fuč hned za tepla - a byla gumová, jak říká známý žvýkání na dlouhé zimní večery. Takže doporučuji sníst hned za tepla, ať si ti pěkně užijete.

  • jana kubíčková | 13. 12. 2007 02:04

    P.Vlasto teď vypadám jak anlfabet,přestože vařím už prahnu let a vy mi určítě poradíte.Když peču maso není problém,měkké atd.Ale nedávno jsem si sama pro sebe/manžel to nejí/udělala právě bůček i s vypečenými kostičkami na povrchu.Super,ale druhý den byly nepoživatelné a musela jsem je sloupnout.FAKT je,že jsem pekla od začátku jen po jedné straně a ne jak udáváte vy.díky moc.

  • Vlasta Z | 5. 12. 2007 15:02

    Když peču bůček v jednom pekáči s masem, tak přidávám i cibuli, česnek, koření. Ale bůček pečený samotný máme nejraději, tak jak jsem popsala. Kůžičku po obrácení a posolení samozřejmě nepoléváme - byla by přesolená a nebyla by křupavá

  • Kamil Krybus | 5. 12. 2007 14:43

    Jarka, tvoja mama bola múdra žena. Pozri, já píšem to isté, lebo som tiež Moravák.

  • Jarka z bratislavy | 4. 12. 2007 17:42

    Moja maminka - Moravačka - ma učila piecť bôčik podobne ako pani Vlasta Z., ale vravela, že chuť musí dostať od cesnaku a kmínu, cibuľa je nasládla

  • Kamil Krybus | 3. 12. 2007 22:46

    Osobně bych se cibule nevzdával. Postup podle paní Vlasty také používám, navíc dávám pod bůček kromě cibule i plátky česneku a spodní část bůčku sypu drceným kmínem. Po otočení a vydatném posolení se bůček už nesmí přelívat výpekem, vývarem či vodou.

  • Vlasta Z | 3. 12. 2007 14:55

    Mám vyzkoušené, že nejlepší kůžička na bůčku je po následujícím postupu - do pekáče neposolenou a nenakrájenou kůží dolů, ostatní posolit. Až je bůček napůl měkký otočit, kůžičku nakrájet na kostičky a teprve posolit - vydatně. Výborné je také před krájením kostiček použít med - mňam! A pak nechat už bez poklopu dopéct dokřupava a doměkka. Cibule pro tuto verzi není vůbec potřeba.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Sůl Vepřový bůček
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zelné závitky s mletým masem

Zelné závitky s mletým masem

Tuňáková pomazánka III.

Tuňáková pomazánka III.

Kuřecí roláda s houbovou nádivkou

Kuřecí roláda s houbovou nádivkou

Nejen kuřecí s kari a pórkem - minutka

Nejen kuřecí s kari a pórkem - minutka

Ředkvičková pomazánka s okurkami

Ředkvičková pomazánka s okurkami

Ořechový štrůdl (závin)

Ořechový štrůdl (závin)

Těstoviny s rajčatovou omáčkou

Těstoviny s rajčatovou omáčkou

Meruňkový koláč z cukety

Meruňkový koláč z cukety

Brokolicová polévka

Brokolicová polévka

Doporučujeme

15 minut
Papriková frittata

Papriková frittata

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

72
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
58
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
56
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
54
Klasické lečo
Klasické lečo
40
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.

Zajímavé články

Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže vyspat se dorůžova
Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže…
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte si svůj oblíbený opilý dezert
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte…
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to pískorky?
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to…
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
AHA.cz Brzobohatá tvrdě narazila! Režim jako v base a drsné zákazy

Brzobohatá tvrdě narazila! Režim jako v base a drsné zákazy

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Hvězda světového formátu Anna Geislerová ovládla červený koberec v Cannes!

Hvězda světového formátu Anna Geislerová ovládla červený koberec v Cannes!

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz České krásky v Cannes: Co vynesly na červený koberec?

České krásky v Cannes: Co vynesly na červený koberec?

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Rozloučit se s manželstvím nebo nenarozeným dítětem? O rituálech a jejich síle s Lilií Khousnoutdinovou

Rozloučit se s manželstvím nebo nenarozeným dítětem? O rituálech a jejich síle s Lilií Khousnoutdinovou

Další doporučené recepty:

Jednoduchý kávovník ala medovník
Jednoduchý kávovník ala medovník
Jednoduchý koláč s jablkovými povidly a tvarohem
Jednoduchý koláč s jablkovými povidly a…
Jednoduchý koláč s rebarborou a drobenkou
Jednoduchý koláč s rebarborou a…
Jednoduchý lehký zeleninový salát
Jednoduchý lehký zeleninový salát
Jednoduchý lilek
Jednoduchý lilek
Jednoduchý meruňkový dort (řez)
Jednoduchý meruňkový dort (řez)
  • Recepty.cz
  • Jednoduchý křupavý bůček
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact