• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Jednoduchý krém
Napište svůj komentář k receptu

Jednoduchý krém

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jednoduchý krém
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      l mléko
    • 1
      balíček vanilkový pudink
    • 200
      g moučkový cukr
    • 0,50
      kg máslo
    • 1
      dl hnědý rum

Postup přípravy receptu

1
Uvaříme pudink, po vychladnutí zašleháme s máslem. Na ochucení přidáme rum, přidáním kakaa vznikne čokoládový krém, přidáním 1 dcl vaječného koňaku místo rumu, máme koňakový výborný krém na plnění čehokoliv.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jednoduchý salát z červené řepy

Jednoduchý salát z červené řepy

Jednoduchý boršč z Podkrkonoší

Jednoduchý boršč z Podkrkonoší

Jednoduchý ovocný koláč z kefíru s drobenkou

Jednoduchý ovocný koláč z kefíru s…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Stana | 14. 11. 2010 20:41

    Toto je můj oblíbený krém, ale nějak se mi nedaří ho udělat. Jakmile přidám rum do kakaového krému, tak se mi to nechce spojit, či spíše po chvíli se mi to od sebe oddělí. Nevím čím to je. Jestli dám toho rumu hodně či moc kakaa..... Nějaká rada????? :-\

  • Zdena z JM | 11. 12. 2007 13:59

    Jaký význam má vaření Salka v tlakovém hrnci? Podle mě žádný.Tam přece vůbec nejde o to, jestli z hrnce uniká pára a jestli je tam nějaký tlak.Ten tlak působí akorát na uzavřenou konzervu.Tady jde přece o to, aby se Salko dostatečně dlouho zahřívalo, aby zkaramelizovalo.Podle mě je úplně jedno, jestli Salko vaříte v papiňáku nebo v obyč.hrnci.Někdo uvádí vařit 2 hodiny,ale 1 hodina úplně stačí. A to i v obyč.hrnci.

  • Jana Remková | 11. 12. 2007 13:29

    Zkuste taky krém s přidáním karamelu,který uděláme ze salka,když konzervu vaříme 1 hodinu v tlakovém hrnci,samozřejmě s vodou.Tak vlastně dělám místo vaječného likéru karamelový a může být dobrý i jako krém.Jana

  • Míša Schenková | 11. 10. 2007 13:58

    Podobným krémem plním věnečky, ale dávám 2 pudinkové prášky na 1/2 l mléka a 250 g másla. Cukr přidávám přímo u vaření do pudinku, množství podle chuti. Je tužší a lépe se s ním pracuje.

  • Di | 11. 10. 2007 12:37

    Určitě jsou skvělé, nemám nic proti ochutnání, ale když peču dort nebo něco slavnostního, mám raději čerstvé suroviny.

  • mia | 11. 10. 2007 09:27

    zkuste krémy od dr.Oetkera.Dělám variantu s mlékem,bez másla.Je to lehčí, né tak hutné a tolik to nezaplácne bříško:-)

  • Di | 10. 10. 2007 16:35

    Také bych doporučila poměr, který píše paní Mlýnská. Já dávám navíc do pudinkové kaše 1 lžíci polohrubé mouky a kousek másla nahrazuji Herou. Je to tak léty vychytané a připadá mi to nejlepší - i bez rumu!

  • Eva Mlýnská | 10. 10. 2007 11:53

    Peču dorty pro celou rodinu a tento krém patří k mým oblíbeným, je lehký. 1 pudink uvařím ve 350 ml mléka, aby byl hustší a ostatního polovina.

  • Hela - | 10. 10. 2007 09:28

    Ano, toto je nejobyčejnější krém. Ale na 2x proříznutý a i nahoře ozdobený dort mi stačí krém z tohoto množství pudinku ale z 1/2 dávky cukru a másla. Ale jasně, že nikomu v přísunu kalorií nebráním!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Rychlovka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hnědý rum Máslo Mléko Moučkový cukr Vanilkový pudink
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smažený celer se sýrem

Smažený celer se sýrem

Filé v alobalu

Filé v alobalu

Banánová bleskovka - dort

Banánová bleskovka - dort

Pikantní pirohy s kuřecím a slaninou

Pikantní pirohy s kuřecím a slaninou

Lehké a křupavé vafle

Lehké a křupavé vafle

Bylinkový krůtí guláš se žampiony

Bylinkový krůtí guláš se žampiony

Cereální hruškový / jablečný závin (štrůdl)

Cereální hruškový / jablečný závin …

Ochucené majonézy

Ochucené majonézy

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

29
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
28
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
23
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
23
Rychlá houbová omáčka
Rychlá houbová omáčka
23
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět, od samosběru až po dokonalou bublaninu nebo džem
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
AHA.cz Další trápení Haliny Pawlowské: Může si za to bohužel sama

Další trápení Haliny Pawlowské: Může si za to bohužel sama

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Michael Douglas se vrací do Varů: Zákulisí slavné fotky u Gotta! A co měl s Ivanou?

Michael Douglas se vrací do Varů: Zákulisí slavné fotky u Gotta! A co měl s Ivanou?

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

  • Recepty.cz
  • Jednoduchý krém
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact