citronová kůra
nebo pomerančová, čerstvě nastrouhaná
1
hrst
nasekané ořechy
nebo mandle, cca
kandované ovoce
sušené meruňky
nebo jiné sušené, předem v rumu nebo čaji namočené ovoce
rozinky
kakao
Postup přípravy receptu
1
Jogurt s vejci, olejem a cukry smícháme v míse, přidáme polohrubou mouku s práškem do pečiva, dobře promícháme, případně ještě vmícháme dle vlastní chuti mandle, rozinky, kandované ovoce... a těsto nalijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané beránkové formy. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů dozlatova cca 50 minut. Po částečném zchladnutí vyklopíme, po vychladnutí dozdobíme bílkovou polevou, čokoládou nebo jen pocukrujeme.
2
Beránek můžeme udělat i maramorovaný, pokud polovinu těsta obarvíme kakaem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Lenka Valinová
|10. 11. 2016 13:13
Jako bábovka uspěl beránek k naprosté spokojenosti, takže jako beránek bude o něco později, ale určitě :-* děkuji.
Ivana
|4. 4. 2015 20:56
Jogurtová a tvarohová těsta mám moc ráda, nejsou suchá a drobivá. Jestli můžu poradit, ta rada ohledně částečného zchladnutí je na místě a mêla by se dodržet, protože těsto je po upečení opravdu křehké a tak by mělo dostat čas na vydýchání. Je to stejné jako s masem, steak si taky nenakrájíte hned po sundání z grilu, ale chvíli počkáte.
přišel mi až moc křehký,vyklápěl se krásně,ihned jak jsem vyndala z trouby a otočila formu,tak šel vyklopit,ale trošku se odtrhla hlava,hned ještě horkého jsem ji dala zpět,takže "celkem držela",pak jsem ještě potřela čokoládou,jinak chutově byl dobrý